ابوالقاسم شفیعی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: چهارشنبه سوری در طول تاریخ کهن ایران در نقاط مختلف با آئین های خاص همراه بوده ولی پیام مشترک این آیین ها، اتحاد، همدلی و تحکیم دوستی بین ایرانیان در آستانه سال نو است.
وی اظهار کرد: رسوم سنتی این آیین به تدریج به فراموشی سپرده شده و آیینی که می توانست تبدیل به همایش ملی و انسجام اجتماعی شود به دلیل سوء استفاده برخی اشخاص به تدریج از فلسفه وجودی خود خارج شده و تبدیل به دلهره ترین رویداد ایرانی شده است.
وی گفت: نخبگان مصلح اسلامی در طول تاریخ تلاش کردند، آیین‌ ایرانی را با آیین‌ اسلامی تلفیق و آمیزه ای زیباتر از پیش خلق کنند و پیش روی مردم قرار دهند و مردم ایران هم در سده های گذشته این فرهنگ غنی شده را با آغوش باز پذیرفتند.
شفیعی افزود: این مهندسی دقیق و ظریف را در قرائت قرآن و دعای تحویل سال نو و بسیاری مناسبت های دیگر شاهد هستیم.
وی اظهار کرد: پریدن از روی آتش در شب چهارشنبه آخر سال از دیرباز یک آیین پر نشاط خانوادگی و فامیلی بوده که با هر بار انجام آن، از خدای یگانه، استمداد سلامتی می ‌شده است ولی این آیین کهن ناخواسته به دست فراموشی سپرده شده و در گذر زمان دستخوش تغییر های بسیار گشته و یک سری آتش بازی های خطرناک جای آن را گرفته است.
وی گفت: آیین سنتی چهارشنبه سوری به دلیل مدیریت نکردن این رویداد، در آستانه سال نو به یک واقعه ناگوار اجتماعی همراه با رفتارهای خشونت بار و تنفر انگیز تبدیل شده است.
شفیعی افزود: پرتاب نارنجک و مواد محترقه و آزار و اذیت ‌های بیمارگونه تناسبی با آیین مهرورزی و خردمندانه چهارشنبه سوری ندارد.
وی اظهار کرد: دمل چرکین خشونت و دگرگونی نامطلوب در این آیین کهن محرز شده و باید با بهره گیری از ظرفیت نخبگان و بازشناسی و مهندسی فرهنگی، آیین متنوع و سنتی چهارشنبه سوری دوباره در جامعه و بین مردم و جوانان احیا شود.
وی گفت: افراد با شرکت در آیین های مختلف احساس می کنند تکلیف خود را انجام داده و نوعی رضایت مندی به دست می آورند و از طرفی با شرکت در این آیین ها، فرد به جمع می پیوندد تا هویت جمعی شکل گیرد و برگزاری آیین سنتی نظیر چهارشنبه سوری باعث تقویت و تایید دوباره پایبندی جامعه به یک رشته ارزش ها می شود و زمینه حمایت های روانی و کاهش اضطراب، ترس و دلهره در میان اعضای جامعه فراهم شده و کشمکش های اجتماعی کاهش می یابد.
چهارشنبه ‌سوری به جشن غروب آخرین سه شنبه (شب چهارشنبه) هر سال اشاره دارد که طبق آیین باستان در این روز آتش بزرگی افروخته و تا صبح زود و برآمدن خورشید روشن نگه داشته می شد و مردم با پریدن از روی این آتش، خواهان تطهیر و دوری از بدی و پلیدی، بیماری و غم و رنج بوده اند.
شهرستان گناباد در 287 کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
2095/ 6053
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.