به گزارش ایرنا، محمدابراهیم افشاری چهارشنبه در جلسه کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان در تربت حیدریه افزود: 80.9 درصد از این میزان مربوط به کشفیات پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز، 13.8 درصد مربوط به گمرکات، 4.3 درصد مربوط به اداره صنعت، معدن و تجارت و بقیه مربوط به مرزبانی بوده است.
وی گفت: بر این اساس بیشترین میزان کشفیات کالای قاچاق شامل پارچه، البسه، لوازم آرایشی و بهداشتی، مواد غذایی، طلا و نقره جات، لوازم خانگی، دارو، اسباب بازی و سیگار بوده است.
افشاری به افزایش درآمدهای گمرکی پارسال نسبت به سال 92 اشاره و اظهار کرد: این درآمد از 75 هزار میلیارد ریال در سال 92 به بیش از 180 هزار میلیارد ریال در سال 95 افزایش یافت.
وی گفت: اهمیت موضوع این افزایش در استان زمانی بیشتر مشخص می شود که بدانیم برغم کاهش 40 درصدی واردات کشور از 63 میلیارد دلار در سال 92 به کمتر از 44 میلیارد دلار در سال 95 رسید و کاهش میانگین موثر تعرفه از حدود 26 درصد در سال 92 به 19/2 درصد در سال 95 رسیده است.
افشاری با بیان اینکه همچنین بین سالهای یاد شده شاهد کاهش روزانه بیش از 70 میلیون لیتر توزیع و مصرف پنج فرآورده نفتی یارانه ای (نفت سفید، نفت کوره، نفت گاز، بنزین و گاز مایع) در کشور هستیم، افزود: بر این اساس متوسط مصرف روزانه 247 میلیون لیتر در سال 92 به میانگین مصرف روزانه 176 میلیون لیتر در سال 95 رسید.
وی در خصوص شاخص قرار دادن سال های 92 تا 95 گفت: در سال 82 مقام معظم رهبری دستور تشکیل ستاد مباره با قاچاق کالا و ارز را صادر کردند که در آن سال حجم قاچاق کالا در کشور تنها 2.5 میلیارد ریال برآورد شده بود.
افشاری افزود: اما متاسفانه از آن سال تا سال 92 حجم قاچاق کالا در کشور روند افزایشی یافت به شکلی که در این سال حجم قاچاق کالا در کشور به 25 میلیارد دلار رسید اما تدابیر دولت تدبیر و امید موجب کاهش میزان قاچاق کالا و ارز در کشور شد.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت تربت حیدریه نیز گفت: از ابتدای امسال 98 گشت مشترک در زمینه های مختلف داشتیم که 40 گشت به قاچاق کالا و ارز اختصاص داشت و در این خصوص از 670 واحد صنفی بازدید به عمل آمد و 77 پرونده تشکیل شد.
محمد سلطان پور ارزش ریالی پرونده های یاد شده را، 770 میلیون ریال عنوان و اظهار کرد: اصناف تربت حیدریه با دو مشکل اساسی مواجه هستند که یکی از آن ها تعداد زیاد واحدهای صنفی به دلیل افزایش تعداد فارغ التحصیلان است به طوری که اکنون به ازای هر 19 نفر جمعیت شهرستان، یک واحد صنفی وجود دارد.
وی گفت: مشکل دوم فقدان آگاهی های لازم و تبحر کافی از سوی اصناف برای شناخت کالای قاچاق است، به طوری که این افراد از تهران، مشهد و دیگر شهرها کالاهای رایجی را می خرند به تصور اینکه کالای قاچاق نیست.
مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه نیز گفت: امسال بر توزیع 700 تن پیاز زعفران از مبادی رسمی نظارت دقیق صورت گرفت تا زیان و خسارتی از این لحاظ نصیب کشاورزان نشود.
محمدرضا عباسپور با بیان اینکه در این شهرستان هزار و 450 دستگاه تراکتور و 86 واحد مرغداری وجود دارد، افزود: برای تامین سوخت آن ها هفت میلیون لیتر نفت گاز توزیع شد.
مرکز شهرستان 225 هزار نفری تربت حیدریه در 150 کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.
6121 /1744
خبرنگار: علیرضا حسینی مقدم انتشار: علی اصغرافتاده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.