جواد معاونی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه میزان پرداخت نقدی بابت زعفران خریداری شده به معادل 70 درصد کل قیمت محصول افزایش یافت اظهار کرد: قبل از این پرداخت علی الحساب بابت خرید توافقی محصول زعفران کشاورزان معادل 30 درصد کل زعفران فروخته شده پرداخت می شده است .
وی با بیان اینکه از سه شنبه دوم آبان ماه جاری کار خرید توافقی زعفران در این شهرستان آغاز شده است، گفت: بعد از بازنگری نتایج آزمایش، بقیه مبلغ زعفران کشاورزان بر اساس نرخ اعلام شده قیمت پایه 43 میلیون ریال و تا سقف 57 میلیون ریال پرداخت می شود.
معاونی افزود: در حالی است که تعاون روستایی بابت خرید زعفران پوشال کشاورزان مبلغ هر کیلو 43 میلیون ریال می پردازد، اما اکنون در بازار تربت حیدریه بابت خرید زعفران نگین تنها بین 39 تا 40 میلیون ریال برای هر کیلو بیشتر پرداخت نمی شود.
این مقام مسوول با اشاره به اینکه در برخی از نقاط کاهش 60 درصدی تولید و برداشت محصول زعفران را شاهد هستیم تصریح کرد: متاسفانه دلالان و واسطه ها با ایجاد شائبه های مختلف قیمت زعفران را به پایین ترین نرخ در طی سال های اخیر رسانده اند.
وی تاکید می کند که هم اینک این دلالان برای مقابله با خرید توافقی زعفرانی به عاملان و واسطه های خود دستور داده اند خرید در سطح بازار را به شدت کاهش دهند تا افت قیمت بیشتری ایجاد شود تا سود بیشتری را نصیب خود کنند.
به گزارش ایرنا، رصد امروز و روزهای گذشته بازار زعفران تربت حیدریه حاکی از آن است با وجود تلاش های مسوولان در خرید منطقی زعفران، اما زعفران کاران یا از موضوع خرید توافقی بی اطلاع هستند و یا اینکه انگیزه ای برای عرضه محصول زعفران خود در تعاون روستایی ندارند.
یک زعفران کار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: من از تجربه تلخ خرید تضمینی گندم به تعاونی روستایی ذهنیت مثبتی ندارم.
حسن حیدری افزود: با وجودی که می دانم فروش به تعاون روستایی برای من مقرون به صرفه تر است، اما نقد ارزان را بر نسیه گران ترجیح می دهم.
رییس اتحادیه زعفران تربت حیدریه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: ارزش کار تعاون روستایی زمانی مشهود و تاثیرگذار خواهد بود که شاهد ازدحام فروشندگان به مغازه های خرده فروش نباشیم.
هادی موحدان افزود: کسی به مثبت بودن نفس کار تعاون روستایی نمی تواند خرده بگیرد، اما این کشاورزان کلی هزینه و دستمزد کارگر و خلاصه چک در آستانه برگشتی دارند که این شیوه خرید توافقی نمی تواند دردی از آن ها دوا کند.
از مجموع 82 هزار هکتار اراضی زیر کشت زعفران استان خراسان رضوی، هشت هزار و 500 هکتار یعنی معادل 12 درصد استان به اراضی شهرستان تربت حیدریه و از مجموع افزون بر 50 هزار هکتار عرصه کشاورزی شهرستان زاوه، 12 هزار هکتار معادل 17 درصد ظرفیت استان به کشت زعفران اختصاص دارد.
در سطح استان 117 هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان بین 14 تا 15 هزار خانوار به زعفران کاران تربت حیدریه اختصاص دارد و تعداد بهره برداران بخش کشاورزی زاوه نیز 17 هزار نفر است که بالغ بر 90 درصد آن ها به کشت زعفران مشغول هستند.
اکنون به ازای هر هکتار زمین زعفران، 220 نفر روز مشغول کار هستند که در کل 70 هزار نفر اشتغال مستقیم و دو تا سه برابر این رقم، اشتغال غیرمستقیم به دست می آید.
در حالی که متوسط تولید زعفران در استان چهار کیلوگرم در هر هکتار است، این رقم در شهرستان تربت حیدریه بین 3.8 تا 4.1 کیلوگرم در هکتار است که در سال تولید 32 تن زعفران خشک را برای این خطه به همراه دارد.
در شهرستان زاوه نیز همین ارقام وجود دارد با این تفاوت که سال 95 بدلیل کاهش نزولات جوی و سرمازدگی میزان برداشت زعفران با 30 درصد کاهش نسبت به سال قبل، به 28 تن رسید، اما به طور کلی متوسط برداشت در این شهرستان 40 تن در سال است.
1744/6121 خبرنگار: علیرضا حسینی مقدم **انتشار: علی اصغرافتاده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.