سید جواد حسینی روز سه شنبه در نشست خبری اعضای ستاد استانی انتخابات در مشهد افزود: اگر جریانهای سیاسی را در چارچوب نظام جمهوری اسلامی ایران به اصلاح طلبان، اصولگرایان و اعتدالیون تقسیم کنیم امروز همه آنها دست اندرکار جلب مشارکت مردم، نامزدگزینی و تامین منابع بوده و همه به شدت در مشهد فعال هستند و جلسات متعددی را نیز دارند.
وی ادامه داد: باید تلاش کرد نقش احزاب هرچه بیشتر در انتخابات پررنگ شود که این خود از الزامات و بسترهای توسعه سیاسی است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: هم اکنون در این استان 53 حزب رسمی فعال و از این تعداد 29 مورد اصلاح طلب، 19 مورد اصولگرا و هفت مورد اعتدالی هستند.
وی افزود: 110 حزب و تشکل سیاسی دیگر هم تقاضا و درخواست فعالیت خود را ارائه داده و در حال انجام مراحل کسب مجوز هستند.
حسینی به شکل گیری خانه احزاب در خراسان رضوی نیز اشاره و بیان کرد: امروز این احزاب و تشکلها در کنار هم در خانه احزاب تعامل و گفت و گو می کنند و این خود از جمله اتفاقات خوب در این حوزه است.
وی بر اهمیت تقویت احزاب و تشکلهای سیاسی تاکید و بیان کرد: در انتخابات گذشته انتخاب مردم به سمت و سوی فهرستها هدایت شد که نشانگر برجسته تر شدن نقش احزاب و تشکلهاست. به میزانی که این نقش برجسته تر شود مشارکت مردم نیز افزایش یافته، کیفیت و کمیت مشارکت سیاسی ارتقا می یابد و این امر در راستای منافع کشور است.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: سهلترین، کم هزینه و موثرترین سطح مشارکت سیاسی رای دادن است. امروز حضور مشارکت کمی مردم بسیار خوب است اما از نظر کیفی نیز باید این امر تقویت شود که در سایه قوت یافتن احزاب محقق می شود.

* قانون، مبنای تعامل هیاتهای اجرایی و نظارت
در تعامل هیاتهای اجرایی و نظارت مبنا قانون و احترام به وظایف یکدیگر است
در راستای هماهنگی با هیاتهای نظارت انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا دو نشست مشترک برگزار شده و تاکید هم بر آن بوده همه در چارچوب قانون عمل کنیم.
وی ادامه داد: قانون نیز کاملا مشخص و در این زمینه روشن است و همه پذیرفته ایم در این چارچوب عمل کنیم و هریک به وظایفی که بر عهده داریم و انجام می دهیم احترام بگذاریم.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: هماهنگی کامل در استان بین بخشهای اجرایی و هیاتهای نظارت وجود دارد و از سویی برای رفع دغدغه رد صلاحیتها مقرر شد کارگروههایی تشکیل و در آن گروهی برداشتهای دو طرف را از قانون به هم نزدیک کرده تا به اشتراک ذهنی برسیم.
وی افزود: در این میان دومین اقدام برای تعامل و هماهنگی، آسیب شناسی انتخابات گذشته است بدین مفهوم که هیاتهای اجرایی، نظارت و مجریان با آسیب شناسی فعالیتهای اجرایی، نظارتی و بازرسی را در قالب این کارگروه انجام داده و سپس فرآیندهای کاری در حوزه اجرایی و نظارتی در قالب آن اصلاح شود.
حسینی ادامه داد: از جهت رد صلاحیتها نیز به عنوان معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار هیچ دغدغه و نگرانی ندارم و اگر مشکلی هم باشد با تعاملی که انجام می شود این نگرانیها رفع خواهد شد.
وی گفت: سلامت، امنیت، مشارکت حداکثری، قانونمداری و حرکت در مسیر قانون محور عمل ما در برگزاری انتخابات و در این میان جلب مشارکت حداکثری مورد توجه جدی است.



* آمادگی برگزاری انتخابات الکترونیکی در سه شهر
وی در ادامه پیرامون انتخابات الکترونیکی هم گفت: 90 درصد فرآیند انتخابات الکترونیکی و 10 درصد دستی انجام می شود اما برای انجام 100 درصد مراحل به صورت الکترونیکی نیز آمادگیهای لازم در برخی شهرستانها ایجاد شده است.
حسینی افزود: بر اساس اعلام وزارت کشور، سه شهر مشهد، نیشابور و سبزوار را برای برگزاری 100 درصدی انتخابات الکترونیکی پیشنهاد داده ایم.
وی ادامه داد: برای این امر پنج هزار و 56 دستگاه صندوق الکترونیکی به مشهد حمل، آماده و نگهداری شده که در صورت تایید آماده برگزاری انتخابات هستیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: برای این سه شهر زیرساختها آماده شده و در خصوص نیروی انسانی برگزارکننده و سخت افزارهای برگزاری الکترونیکی مشکلی وجود ندارد و ارائه آموز به مردم هم از طریق صدا و سیما و نیز نیروهای آموزش دیده در صندوقها ممکن است.
وی افزود: با برگزاری انتخابات الکترونیکی عمده شائبه ها و ذهنیتهایی که در انتخابات در بین افراد بروز می کند بطور کامل رفع می شود. انتخابات الکترونیکی را باید با آمادگی کامل برگزار کرد زیرا یک امر بسیار ارزشمند در راستای دفاع از حقوق مردم، شفافیت و صحت انتخاباتی است و اگر به خوبی انجام نشود آسیب آن قابل توجه است و می تواند تحقق کامل این امر را به تعویق بیاندازد.
حسینی در ادامه به تشکیل ستاد انتخابات استان اشاره و بیان کرد: این ستاد از بهمن ماه فعال، کمیته های مختلف آن تشکیل و تا کنون پنج جلسه برگزار کرده و 60 مصوبه در حوزه انتخابات داشته است.

* میانگین مشارکت خراسان رضوی در انتخابات دو درصد بیش از کشور
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: در 33 انتخاباتی که تاکنون برگزار شده میانگین مشارکت در کشور 62 درصد و در خراسان 64 درصد بوده است.
حسینی افزود: میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در کشور 73 درصد و در خراسان رضوی 75.5 درصد بود. مشارکت در چهارمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا نیز در سطح استان به 71.9 درصد رسید.
وی بالاترین میزان مشارکت خراسان رضوی را در 11 انتخابات ریاست جمهوری گذشته مربوط به در دور هفتم به میزان 89.45 درصد و کمترین میزان مشارکت را دوره پنجم به میزان 57.6 درصد عنوان کرد.
او ادامه داد: هم اکنون مقدمات برگزاری انتخابات بر اساس برنامه ریزیها در حال انجام است. نخستین گام برگزاری انتخابات از نظر اجرایی، تشکیل هیاتهای اجرایی شوراهای اسلامی شهر و روستا است که از 25 اسفند جاری و هیات اجرایی ریاست جمهوری از 21 فروردین ماه فعال می شوند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: هیاتهای اجرایی انتخابات ریاست جمهوری در 70 بخش و شهر و 28 شهرستان راه اندازی می شوند و در مجموع هزار و 261 نفر اعضای این هیاتها خواهند بود.
وی افزود: شمار اعضای هیاتهای اجرایی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا هم در استان هزار و 56 نفر است.
حسینی ادامه داد: ثبت نام داوطلبان نامزدی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا از 30 اسفند تا شش فروردین ماه به مدت هفت روز و برای انتخابات ریاست جمهوری از 22 تا 26 فروردین به مدت پنج روز انجام می شود.
وی گفت: با توجه به همزمانی ثبت نام انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا با تعطیلات نوروزی و نیاز داوطلبان به گواهی عدم سوء پیشینه کیفری، هر فردی قصد اقدام در این زمینه را دارد از الان اقدام کنند.

* انتخابات شوراها در 73 شهر و بخش
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی همچنین گفت: بر اساس بررسیها انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستای در این استان امسال در سطح 73 شهر و بخش و دو هزار و 554 روستای بالای 20 خانوار یا 100 نفر جمعیت برگزار می شود. تعداد روستاها در این دوره 26 مورد افزایش یافته است.
وی ملاک عمل در تعیین صندوقها و تعداد واجدین شرایط را نیز سرشماری سال 1395 اعلام و بیان کرد: تا 15 اسفند جاری این آمار اعلام خواهد شد.
حسینی افزود: بر این اساس چهار هزار و 500 شعبه اخذ رای در سطح استان در قالب 9 هزار صندوق ثابت و سیار پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: طی این انتخابات 75 هزار نفر نیروی انسانی در قالب بخشهای اجرایی، نظارت، امنیتی و انتظامی و بازرسی در فرآیند برگزاری آن حضور دارند.
معاون استاندار خراسان رضوی به اهمیت آموزش برای نیروهای دست اندرکار نیز تاکید و بیان کرد: در بخش اجرایی، اعضای شعب و کارشناسان فناوری 35 هزار نفر آموزش می بینند.
وی ادامه داد: تاکنون بالغ بر دو هزار نفر از این افراد در قالب 11 گروه طی 9 هفته در مشهد آموزشهای لازم را دریافت کرده اند و پنج کارگاه منطقه ای نیز در این ارتباط در سطح استان برگزار می شود.
حسینی همچنین به برخی اصلاحات در قانون انتخابات و تغییرات در ترکیب جمعیتی اعضای شوراهای شهر و روستا اشاره و بیان کرد: بر همین اساس در این دوره 65 شورای اسلامی شهر پنج نفره، پنج شورای هفت نفره، دو شورای 9 نفره و یک شورای 15 نفره در خراسان رضوی خواهیم داشت.
وی گفت: در بخش روستایی هم دو هزار و 267 شورای سه نفره، 256 شورای پنج نفره و 12 شورای عشایری شکل خواهد گرفت.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی افزود: در مجموع هشت هزار و 469 نفر در انتخابات شوراهای شهر و روستا در این استان به عنوان نمایندگان مردم وارد این نهاد می شوند که 388 نفر آنان در شهرها و بقیه در روستا هستند.
خبرنگار: فاطمه یوسفی **انتشاردهنده: حسین کریم زاده
1906/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.