مدیر عامل انجمن اوتیسم خراسان رضوی روز پنجشنبه به مناسبت روز جهانی آگاهی از اوتیسم به خبرنگار ایرنا گفت: این مدارس در شهرستان‌های مشهد، نیشابور، سبزوار، قوچان، تربت‌حیدریه و تربت‌جام این استان دایر است.
آرزو حیدریان افزود: ۲ مدرسه اوتیسم در شهرستان‌های تربت‌جام و تربت‌حیدریه با کمک‌های مادی و معنوی شورای مشارکت‌های مجمع زنان خیرین سلامت خراسان رضوی راه‌اندازی شده است.
وی ادامه داد: کودکان مبتلا به اوتیسم باید در هفته چندین ساعت آموزش ببینند که این آموزش‌ها شامل  کاردرمانی، گفتاردرمانی و اصلاح رفتار یا رفتاردرمانی است. 
وی گفت: هم‌اکنون ۳۱۰ بیمار مبتلا به اوتیسم در خراسان رضوی از خدمات و حمایت‌های این انجمن برخوردارند که بیش از ۲۹۰ نفر آنان دانش‌آموز در حال تحصیل هستند.
حیدریان افزود: سن مبتلایان به اوتیسم در این استان از سنین کودکی تا حدود ۲۵ سالگی است که بیشتر آنان دانش‌آموز هستند.
وی با اشاره به شعار امسال روز جهانی آگاهی از اوتیسم با عنوان "گذر از کودکی به بزرگسالی" ادامه داد: در پیام دبیرکل سازمان ملل به مناسبت این روز آمده است، افراد مبتلا به اوتیسم هنوز با موانع گوناگون در دستیابی به حقوق و آزادی‌های بنیادین خویش مواجه هستند و اغلب به آموزش، اشتغال و حمایت لازم برای تصمیم گیری مستقل در زندگی دسترسی ندارند.
وی گفت: هدف از تشکیل انجمن اوتیسم خراسان رضوی، پرداختن به نیازهای واقعی این قشر است و این انجمن سعی کرده است در مقوله‌هایی مانند حمایت از بیماران در حوزه‌های درمانی، آموزش و حرفه‌آموزی منجر به اشتغال و ایجاد نشاط اجتماعی برای خانواده‌ها فعالیت گسترده داشته باشد. 

حیدریان هزینه بسیار درمان و آموزش کودکان مبتلا به اوتیسم را از چالش‌ها و مشکلات خانواده‌های آنان دانست و افزود: تلاش این انجمن کمک به رفع این مشکلات است.
اوتیسم یا درخودماندگی، اختلال در رشد از نوع روابط اجتماعی است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیرطبیعی مشخص می‌شود.

علائم این اختلال تا پیش از سه‌ سالگی بروز می‌کند و علّت اصلی آن هنوز ناشناخته است.
این اختلال در پسران شایع‌تر از دختران است. وضعیت اقتصادی، اجتماعی، سبک زندگی و سطح تحصیلات والدین نقشی در بروز اوتیسم ندارد.
این اختلال بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی تأثیر می‌گذارد. کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم، در ارتباطات کلامی و غیرکلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیت‌های مربوط به بازی مشکل دارند. 
طبق آمار جهانی از هر ۵۴ تولد در سال ۲۰۲۰ یک کودک مبتلا به اوتیسم متولد می‌شود در حالی که در سال ۲۰۱۹ از هر ۵۹ تولد در جهان یک نفر اوتیسم گزارش شده بود.
کارشناسان، زندگی ماشینی و عوامل ناشی از آن مانند استرس را در سیر صعودی ابتلا به این بیماری دخیل می‌دانند.
دوم آوریل برابر با ۱۴ فروردین ماه امسال روز جهانی آگاهی از اوتیسم نامگذاری شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.