به گزارش روز چهارشنبه استانداری خراسان رضوی، علیرضا رزم‌حسینی در جلسه معین‌های فرهنگی استان افزود: خوشبختانه اجرای الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی استان سرعت قابل قبولی دارد و علاقه مندان بسیاری در بستر آن، مسوولیت توسعه و توانمندسازی استان را برعهده گرفته‌اند.
وی با اشاره به اهداف منشور فرهنگی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی خراسان رضوی ادامه داد: اهمیت الگوی مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی زمانی دیده می‌شود که اقدامات فرهنگی هم پیوست کار شده باشد و البته باید توجه داشت که مساله فرهنگ عام است و کل مباحث هنری، دینی و مذهبی را در بر می‌گیرد.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به کارکردهای سازنده نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی گفت: نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی یک نهاد مردم پایه است که بدون هزینه دولت اداره می‌شود و تاکنون فعالیت‌های خوبی  داشته است یعنی این مجموعه با دارا بودن کارشناسان توانمند، فعالیت‌ معین‌های اقتصاد مقاومتی را رصد و بر عملکرد آنها نظارت می‌کند.
رزم حسینی به اهمیت نقش آفرینی دستگاه‌های فرهنگی استان در تحقق ابعاد فرهنگی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: دستگاه‌های متولی فرهنگی بسیاری در کشور داریم که گاه موازی‌ کاری‌هایی در عملکرد آنها رخ می‌دهد و لازم است رفع این مشکل مورد توجه قرار گیرد.

الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی، طرح مبتنی بر اقتصاد مقاومتی در سایه تعامل ارکان حاکمیتی با فعالان بخش خصوصی است که توسط استاندار خراسان رضوی طراحی و به عنوان اصلی ترین برنامه عملیاتی در این استان در حال پیگیری است.

"علیرضا رزم حسینی" در زمان تصدی استانداری کرمان طرحی موفق از توسعه را در قلعه گنج این استان اجرا کرد که مورد توجه و تشویق رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت.

وی با الگوگیری از تجربه موفق قلعه گنج "طرح مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی" را به عنوان برنامه عملیاتی خود در چارچوب تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی اعلام و در همین راستا با تقسیم استان به ۱۲ منطقه (بر مبنای شمار حوزه های انتخاباتی) اجرای آن را پیگیری کرده است.

از زمستان سال گذشته الگوی مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی مدلی مبتنی بر اقتصاد مقاومتی- مشارکتی در سایه ارکان حکومت با فعالان اقتصادی بخش خصوصی و تعاونی به عنوان اصلی ترین برنامه عملیاتی استان برای عبور از شرایط تحریم و مدیریت سپرده‌ها و منابع داخلی، هدایت نقدینگی به سمت تولید، خلق ثروت، توانمندسازی جامعه روستایی و شهری، افزایش سرانه‌های درآمدی مردم، کاهش رفتارها و برخوردهای سلیقه‌ای، ارتقای فرهنگ کار و کارآفرینی، مشارکت بخش خصوصی در تصمیم گیریها و تصمیم سازیها و در یک جمله احیای مسوولیتهای اجتماعی شرکتی و نهادی در دستور کار همه مسوولان اقتصادی استان قرار گرفت.

طرح مثل توسعه اقتصادی- فرهنگی خراسان رضوی مدلی تلفیقی برگرفته از تجربیات و مبانی نظری و کاربردی در مدل اجرایی قلعه گنج کرمان، الگوهای اجرایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، آستان قدس رضوی و بنیاد برکت، مدل های توسعه جهانی مانند تریپل هلیکس و مدلهای مسوولیتهای اجتماعی در کشورهای توسعه یافته است.

این طرح ابتکاری با رویکرد ایجاد همگرایی و وفاق اجتماعی و سیاسی، کاهش بوروکراسی اداری و اتکا به توان بخش خصوصی ایجاد شد و دو گام بررسی وضعیت موجود و تکمیل مدل مشارکتی و غیردولتی و تعمیم مدل به کل استان را در دستور کار قرار داد.

همه ارکان نظام اعم از ائمه جمعه، مدیران دستگاه‌های اجرایی، مسوولان دستگاه‌ قضایی، نمایندگان مجلس، فعالان اقتصادی بخش خصوصی دست به دست هم دادند و با امضا کردن یک تفاهم نامه مشترک توسعه روستاها و نقاط محروم را با بهره گرفتن از ظرفیتها و توانمندی‌های داخلی برعهده گرفتند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.