مدیرعامل انجمن هپاتیت مهر رضوی با تأکید بر اهمیت آشنایایی با بیماری هپاتیت، پیشگیری و درمان آن، گفت: مرگ‌ومیر ناشی از هپاتیت B در صدر بیماری‌های عفونی قرار دارد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، محمد رضا هدایتی‌مقدم با حضور در شصت‌وهفتمین جلسه پنجمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد که امروز در تالار شهر برگزار شد در خصوص بیماری هپاتیت و اهمیت شناسایی و درمان آن، اظهار کرد: هپاتیت ورم و التهاب کبد است. عضوی که به وظایف متعددی در بدن دارد و بدون آن حیات انسان متصور نیست.
وی با اشاره به چرایی اهمیت این بیماری، ادامه داد: از هر سه چهار نفر در دنیا یک نفر در عمر خود با ویروس هپاتیت   Bدرگیر بوده است. این تعداد به حدود 2 میلیارد نفر می‌رسد و از این تعداد 325 میلیون نفر ویروس هپاتیت B به طور فعال در بدنشان حضور دارد که  4.5 درصد جمعیت جهان  را تشکیل می‌دهد.
هدایتی‌مقدم تصریح کرد: در ایران 1.5 میلیون نفر ویروس هپاتیت B دارند، این یعنی از هر 50 نفر یک نفر ویروس هپاتیت  B دارد.
وی خاطرنشان کرد: با این وجود بیماری هپاتیت C بسیار شدیدتر است، اما شیوع آن کم‌تر از هپاتیت B است. با این وجود 70 درصد افراد مبتلا به این بیماری بین 35 تا 44 سال سن دارند.
مدیرعامل انجمن هپاتیت مهر رضوی بیان کرد: هپاتیت B منجر به عوارضی در بدن می‌شود که باعث از کار افتادن کبد می‌شود. بر اساس آمارها از هر 12 مورد مرگ به دلیل سرطان یک مورد به خاطر عفونت‌های ویروسی کبدی است.
وی با اشاره خطر بالای این بیماری، یادآورر شد: این بیماری مرگ‌ومیر بالایی دارد و در دنیا سالانه یک میلیون و 200 هزار نفر به دلیل ابتلا به هپاتیت جان خود را از دست می‌دهند. هم‌اکنون مرگ‌ومیر ناشی از هپاتیت B در صدر بیماری‌های عفونی قرار گرفته و اگر این روند با سرعت مشابه ادامه یابد در 20 سال آینده مرگ‌ومیر این بیماری از مجموع سه بیماری عفونی دیگر دنیا پیشی خواهد گرفت.
هدایتی‌مقدم با بیان اینکه «تنها راه شناسایی عفونت هپاتیت آزمایش خون است»، بیان کرد: برآورد می‌شود از هر 10 نفری که هپاتیت دارند تنها یک نفر از بیماری خود اطلاع دارد. باید توجه داشت این بیماری قابل پیشگیری است از طریق واکسن و کنترل رفتارهای پر خطر و از طریق داروهایی که در دسترس هستند کاملا قابل کنترل و درمان است. 
وی با اشاره به راه‌های انتقال ویروس هپاتیت، گفت: به طور کلی هر اقدامی که باعث اشتراک خون شود می‌تواند باعتث انتقال ویروس هپاتیت شود، لذا خطر ابتلا به هپاتیت در افرادی که در مکان‌های پر خطر کار می‌کنند مانند پاکبان‌ها و همچنین افرادی که رفتارهای پر خطر دارند مانند معتادان یا در مکان‌های پر خطر مانند زندان هستند بیشتر است. با این وجود رفتارهای عادی و معاشرت‌های طبیعی نقشی در انتقال این ویروس ندارد.
مدیرعامل انجمن هپاتیت مهر رضوی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای پیشگیری و درمان این بیماری، اضافه کرد: با این وجود همچنان در حوزه شناسایی بیماران و درمان آن عقب هستیم.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.