محمد علایی روز یکشنبه در 'کارگاه آموزشی رودخانه ها، حقوق مدنی و قوانین کیفری' در مشهد افزود: حتی در یکی از همین دانشگاههای واقع در بستر رودخانه 'رشته مهندسی رودخانه' تدریس می شود.
وی ادامه داد: گرچه وزارت نیرو به دلایل مختلف نتوانسته بطور قاطع حریم و بستر رودخانه ها را مشخص کند اما در پی سیلهای اخیر بیش از هر زمانی اهمیت و اولویت اقدام فوری و بهنگام برای تعیین حریم و بازگشایی تصرفات در حیطه بستر رودخانه ها در همه جای کشور مورد توجه قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: روان شدن سیلاب پس از بارندگی امری طبیعی و به خودی خود نعمت می باشد اما قدامات غیرکارشناسی و رفتارهای نادرست است که این پدیده طبیعی و همیشگی را تبدیل به بلا و مصیبت می کند.
وی افزود: وقتی در بارشهای اخیر در شهری مانند بردسکن در جنوب غرب خراسان رضوی طی مدت شش ساعت 120 میلیمتر باران می بارد رخداد سیلاب دور از انتظار نیست و باید هشدارها و تدابیر را جدی گرفت.
دادیار معاونت حوزه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب مشهد نیز در 'کارگاه آموزشی رودخانه ها، حقوق مدنی و قوانین کیفری' گفت: بر اساس 'قانون توزیع عادلانه آب' تشخیص و تعیین حریم رودخانه ها توسط وزارت نیرو انجام می شود و در استانهای مختلف نیز شرکتهای آب منطقه ای به نمایندگی وزارت نیرو اقدام در این حیطه را بر عهده دارند.
فرهاد بهشتی افزود: قانونگذار نسبت به رسیدگی سریع به پرونده های مربوط به تصرف حریم و بستر رودخانه ها و همچنین تجاوز به تاسیسات آب و برق تاکید ویژه دارد لذا دادسراها بطور خارج از نوبت مکلف به رسیدگی اینگونه پرونده هستند.
وی همچنین گفت: اقدام در خصوص بازگشایی و رفع تصرف از بستر کشف رود و سد کارده با همکاری دادگستری و شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی از تجربه های موفق در این زمینه به شمار می رود.
کارگاه آموزشی رودخانه ها، حقوق مدنی و قوانین کیفری با حضور مدیران و کارشناسان این حوزه در خراسان رضوی و نمایندگان تشکلهای مردمی به میزبانی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی برگزار شد.
طول رودخانه های اصلی در خراسان رضوی 28 هزار و 603 کیلومتر می باشد که مطالعات مربوط به حریم و بستر چهار هزار و 306 کیلومتر از این مسیر تاکنون انجام و دو هزار و 770 هکتار از زمینهای بستر رودخانه های استان سالهای اخیر بازگشایی شده است.
در جریان بارندگیهای شدید اخیر رودخانه های 14 شهرستان شامل مشهد، طرقبه شاندیز، چناران، تربت حیدریه، سبزوار، داورزن، قوچان، نیشابور، تربت جام، گناباد، کلات، درگز، خواف و کاشمر در خراسان رضوی طغیان کرده و سیلابی شدند.
3027/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.