علی اصغر آسمانی مقدم، روز شنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی افزود: بحث سند دار کردن منازل مسکونی از وظایف بنیاد مسکن انقلاب است، در داخل روستاها املاک مسکونی فاقد سند مالکیت بود، به همین دلیل منزل روستایی صرفا دارای ارزش پنهان اقتصادی بود که با سند دار شدن ارزش افزوده پیدا کرد.
وی اظهار کرد: سند مالیکت به روستاییان کمک کرده تا در بسیاری از امور ، مثل گرفتن تسهیلات بانکی و در مراجع قضایی از آن استفاده کند، با وجود سند ملکی اختلاف بین آنها در خصوص متراژ اراضی و... رفع می شود و نیز به توسعه و اقتصاد روستا کمک می کند.
وی ادامه داد: یک روستایی برای سنددار کردن منزلش با مشکل مواجه نیست،از ابتدای تشکیل پرونده در بنیاد مسکن تا زمان صدور سند مالیکت همه اقدام را بنیاد انجام داده و سپس در محل روستا به روستایی تحویل می دهد.
وی یادآور شد: 904 روستای بالای 20 خانوار در خراسان جنوبی داریم که 898 روستا قابلیت تهیه طرح هادی را داشت که برای همه آنها تا پایان سال 1394 تهیه طرح هادی انجام شد.
وی اضافه کرد: در این ارتباط 84 میلیارد ریال اعتبار برای تهیه طرح هادی در روستاهای یاد شده هزینه شده است.
وی تصریح کرد: در 428 روستای استان اجرای طرح هادی انجام شده، در صورت تخصیص اعتبار صددرصدی تا پایان تیر ماه سال 1396، تعداد آنها به 476 روستای اجرای طرح می رسد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان در ادامه بیان کرد: از ابتدای سال 1384 به میزان 474 کیلومتر زیرسازی،جدول گذاری و ... در روستاها انجام شده است.
آسمانی مقدم گفت: در هزار و 13 واحد روستایی با همکاری مردم کار عقب نشینی و بازگشایی معابر انجام شد.
وی ادامه داد: تاکنون سه میلیون 429 هزار و 882 متر مربع آسفالت و سنگفرش و نیز 15 هزار و 600 متر مربع فضای سبز در روستاها ایجاد شده است.
وی همچنین انجام 507 هزارو 865 کیلومتر شبکه هدایت آب های سطحی در سطح روستاها،شامل جدول،کانیو و ... را از دیگر فعالیت های بنیاد استان ذکر کرد.
وی تصریح کرد: همچنین 117 هزارو 183 متر مربع پیاده رو سازی و 28 هزارو 704 متر مربع جداره سازی در روستاها انجام شد و مجموع اعتبار برای کارهای یادشده 683 میلیارد و 800 میلیون ریال است.
وی تاکید کرد: اعتبار مصوب برای سال 1390،از محل اعتبار استانی 123 میلیارد ریال بود که در صورت تخصیص 100 درصدی برای 144 روستا می توان اجرای طرح هادی داشت.
آسمانی مقدم گفت: تملک و واگذاری زمین داخل روستاها برای اقشار بی سرپناه از دیگر وظایف بنیاد مسکن است، برای جلوگیری از تبدیل زمین های کشاورزی به مسکونی این بنیاد با هماهنگی با اداره کل منابع طبیعی استان،زمین های مستعد مسکن را نقشه برداری و تملک و سپس به مردم واگذار می کنیم.
وی افزود: در مرحله اول افراد بومی روستا که فاقد مسکن مناسب هستند در اولویت دریافت زمین قرار دارند، افراد تازه مزدوج داخل روستا و مردان مجرد بالای 25 سال در اولویت های دوم وسوم برای دریافت زمین هستند.
وی اظهار کرد: افرادی که قصد مهاجرت از شهر به روستا برای سکونت دایم هستند اولویت بعدی بنیاد مسکن برای واگذاری زمین است.
وی یادآور شد: چهار هزارو 444 هکتار زمین برای روستاییان استان از ابتدا تاکنون در قالب 15 هزارو 783 قطعه زمین به افراد واجد شرایط واگذار شده است.
آسمانی مقدم گفت: بنیاد مسکن از نهاد های یادگار امام خمینی (ره) در خصوص محرومیت زدایی از کشور است و مستقیما زیر نظر نماینده مقام معظم رهبری انجام وظیفه می کند.
وی اظهار کرد: 9 روز پس از استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی،به دستور امام راحل(ره) بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تاسیس و در کنار آن حساب صد فرمان امام(ره) در همه شعبه های بانک ملی سراسر کشور ایجاد شد.
وی یادآور شد: در 21 فروردین ماه 1358 بنیاد مسکن تاسیس و خدمات دهی به اقشار کم درآمد و محروم جامعه بویژه روستاییان را شروع کرد.
*7559* 6054*خبرنگار-امیرشاهین نایبی فر*انتشاردهنده- مریم پنجابی*
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.