مهدی یوسفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نخستین ریزش ملخ صحرایی مهاجر چهارم اردیبهشت ماه جاری در سطح یکهزار و۳۵۰ هکتار از اراضی این شهرستان شناسایی شد که تراکم این سطح متغیر است.
وی گفت: با توجه به بارندگیهای اخیر مراتع سبز، رطوبت کافی در حاشیه رودخانههای قدیمی، مسیلها و دشتهای دارای خاک نرم، وجود دارد که محیط مناسبی برای تخم ریزی آفت است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: ملخ صحرایی در این مناطق به رنگ زرد لیمویی در حال جفتگیری و تخمریزی است که از چهارم اردیبهشت مبارزه با این آفت به وسیله دستگاه «یو ال وی» پاش آغاز شده و تاکنون ۱۵۰ هکتار سم پاشی صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: مبارزه در این کانونها ادامه دارد و رصد و پایش مناطق مختلف شهرستان نیز در دست انجام است.
یوسفی از تمامی ساکنان بومی مناطق مختلف شهرستان نهبندان که سم پاشی با آفت ملخ صحرایی در آنجا در دست انجام است خواست تا اطلاع ثانونی از چرای دام در این مناطق خودداری کنند.
وی تاکید کرد: از کشاورزان، اهالی روستاها و هم استانیها درخواست داریم در صورت مشاهده دستهجات ملخ مراتب را در اسرع وقت به مراکز جهاد کشاورزی منطقه خود اطلاع دهند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: پارسال ملخهای صحرایی از منطقه عربستان وارد کشور شدند اما امسال از پاکستان نیز ورودی داشتهایم.
وی افزود: در حال حاضر مناطق شمالی استان سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان به آفت ملخ صحرایی آلوده است و چون خراسان جنوبی با این مناطق هم مرز است احتمال ریزش این آفت به استان از این مناطق زیاد است.
یوسفی با بیان اینکه ملخ صحرایی قدرت پرواز روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلومتر را دارد اظهار داشت: احتمال دارد این آفت در مسیر باد قرار گرفته و وارد شهرستان نهبندان شده باشند.
وی با تاکید بر اینکه ملخهایی صحرایی تاکنون خسارتی به اراضی کشاورزی شهرستان نهبندان وارد نکرده است عنوان کرد: این آفت هنوز در مرحله تخمریزی و جفتگیری هستند لذا باید قبل از تخمریزی با آنها مبارزه شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: هر ملخ ۲۰۰ تخم میگذارد در صورتیکه اکنون با این آفت مبارزه نشود یکماه بعد پورههای ملخ نمایان شده و قدرت تخریب آنها بسیار بالا خواهد بوداست.
وی گفت: در حال حاضر مبارزه با ملخهای صحرایی در منطقه در دست انجام است که از فرمانداری، اداره دامپزشکی، محیط زیست و منابع طبیعی شهرستان نهبندان که در امر رصد و پایش با جهاد کشاورزی همکاری دارند قدردانی میکنیم.
یوسفی افزود: در برخی مناطق استان نیز ملخهای بومی و مراکشی مشاهده شده که نگرانی مردم و کشاورزان را در پی داشته است.
وی اضافه کرد: اینگونه ملخها تغذیه میکنند اما بر خلاف ملخهای صحرایی مهاجر خسارت زیادی بر جا نمیگذارند و قادر به مهاجرت نیز نیستند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: مبارزه با ملخهای بومی در حاشیه مزارع و داخل مراتع در دست انجام است اما در داخل شهر اجازه مبارزه نداریم.
وی افزود: در حال حاضر گزارشهای زیادی از دستههای ملخ بومی در مناطق شهری ارسال شده است در حالیکه از نظر زیست محیطی اجازه سمپاشی در مناطق شهری را نداریم.
یوسفی عنوان کرد: این نوع آفت در داخل شهرها و به نور چراغها جذب میشوند و این موضوع سبب نگرانی شهروندان شده است اما به ادارات جهاد کشاورزی اعلام کردهایم در صورت نیاز به سمپاشی با هماهنگی شهرداری یا دهیاریها هماهنگ شود تا به عنوان ناظر فنی کمک کنیم.