شمارش معکوس برای ماموریت کاوشگر مریخ ۲۰۲۰ ناسا

کاوشگر مریخ ۲۰۲۰ (Mars 2020) ناسا که با نام مریخ‌نورد استقامت هم شناخته می‌شود، به زودی باید به فضا پرتاب شود و با وجود چالش‌های پیش رو و وضعیت حال حاضر دنیا، آژانس فضایی آمریکا قصد تعویق ماموریت را ندارد!

لینک کوتاه کپی شد
 

به گزارش جی پلاس، آژانس فضایی آمریکا به زودی کاوشگر مریخ ۲۰۲۰ را به عنوان تازه‌ترین و پیشرفته‌ترین وسیله اکتشافی خود، به سطح سیاره سرخ خواهد فرستاد؛ حدود ۸ سال است که این پروژه استارت خورده و از ابتدا تاکنون، چالش‌های زیادی بر سر راه عملی کردن ماموریت این مریخ‌نورد بود. در حال حاضر هم هر روز به تاریخ از پیش تایین شده ناسا براش شروع ماموریت نزدیک‌تر می‌شویم و این‌طور که به نظر می‌رسد، سازمان فضایی ایالات متحده قصد عقب انداختن پرتاب پیش رو را ندارد.

مریخ‌نورد ۲۰۲۰ مدتی پیش به صورت رسمی «استقامت» (Perseverance) نام‌گذاری شد و بر اساس اطلاعات موجود، فناوری‌ها و امکانات آن تفاوت‌های بسیاری با چهار کاوشگر دیگری بوده که پیش از این، توسط ناسا به سیاره سرخ فرستاده شده بودند. گفته شده که علاوه بر چترهای مخصوصی که برای فرود استقامت روی سطح مریخ در نظر گفته شده‌اند، این ربات پیشرفته به همراه خود یک هلیکوپتر کاوشی را به مقصد می‌برد تا امکان بررسی گسترده سیاره را فراهم کند.

با این حال، به نظر می‌رسد که مهم‌ترین چالش حال حاضر برای عملی کردن ماموریت  کاوشگر مریخ ۲۰۲۰  به فاصله زمین تا مریخ مربوط می‌شود؛ به صورت معمول تخمین زده می‌شود که فاصله سیاره محل زندگی ما و مریخ چیزی در حدود ۱۳۵ میلیون کیلومتر است، اما از آنجایی که مدار گردشی این دو جرم آسمانی دقیقا هماهنگ و شبیه هم نیست، می‌توان گفت که در نزدیک‌ترین حالت، زمین ۵۵ میلیون کیلومتر از سیاره سرخ دور بوده و بیشترین فاصله هم ۴۰۲ میلیون کیلومتر تخمین زده می‌شود.

 

ارسال کاوشگر مریخ ۲۰۲۰ به سیاره سرخ

شاید در مقیاس‌های فضایی این اختلاف‌های مسافتی اهمیت چندانی نداشته باشد، اما وقتی قرار باشد تا یک ربات فوق پیشرفته را به مکانی دور بفرستیم، بهترین گزینه برای انجام ماموریت زمانی خواهد بود که مقصد در نزدیک‌ترین فاصله از ما قرار گرفته باشد. در دسامبر ۲۰۱۲ هم که ناسا برای اولین بار اطلاعاتی در مورد ماموریت مریخ ۲۰۲۰ منتشر کرد، دانشمندان می‌دانستند که تنها هر ۲۶ ماه یک ‌بار فرصت طلایی برای پرتاب کاوشگر به سمت مریخ پیش می‌آید؛ چنین محدودیت زمانی می‌تواند چالش‌های بسیاری را در مورد تعیین تاریخ پرتاب به وجود بیاورد.

 

کاوشگر ناسا

فرصت مورد نظر بین ۲۰ جولای تا ۱۱ آگوست امسال فراهم می‌شود و اگر به هر دلیلی کاوشگر مریخ ۲۰۲۰ این فرصت را از دست بدهد، باید تا سپتامبر ۲۰۲۲ برای پنجره پرتاب بعدی صبر کنیم. حتی در صورت پرتاب موشک حامل مریخ‌نورد استقامت به فضا، راکت مورد نظر باید مسافت ۵۰۵ میلیون کیلومتر را طی کند تا برای فرود آوردن کاوشگر بر روی سیاره سرخ در تاریخ ۱۸ فوریه ۲۰۲۱، به موقعیت مناسب برسد.

 

کاوشگر ناسا

 

در دست داشتن چنین اطلاعاتی برای مشخص کردن بهترین زمان پرتاب به دانشمندان این فرصت را می‌دهد تا به حداکثر آمادگی برای ماموریت مورد نظر برسند و حتی شرایط جوی مریخ را در زمان رسیدن استقامت به مقصدش پیش‌بینی کنند. با این وجود همیشه اتفاقاتی رخ می‌دهند که پیش‌بینی آن‌ها عملا غیرممکن خواهد بود؛ مشکلاتی مانند بیماری کووید ۱۹ و همه‌گیری جهانی که چالش‌های زیادی را برای کشورهای مختلف به وجود آورده است.

 

چالش‌های مربوط به پاندمی کرونا

همان‌طور که انتظار می‌رود، وقوع پاندمی کرونا باعث به وجود آمدن وقفه در سرعت فعالیت‌های آژانس فضایی آمریکا و به خصوص، دانشمندان تیم کاوشگر مریخ ۲۰۲۰ شده و این افراد همانند تعداد بی‌شماری از کسانی که تحت تاثیر کووید ۱۹ قرار گرفته‌اند، از زمان شروع پاندمی تا به امروز مجبور بودند تا با چالش‌های مربوط به این بیماری مرگبار دستگاه تنفسی دست و پنجه نرم کنند.

به عنوان مثال همین حالا دانشمندان مسئول هدایت و کنترل کاوشگر کنجکاوی که روی سطح مریخ قرار دارد، از ماه مارس گذشته به صورت دور کار و از منازل خود این مریخ‌نورد را هدایت می‌کنند. مجریان پروژه آماده‌سازی کاوشگر استقامت هم تا حدی مجبور به کار از منزل شدند و به هنگام انجام فعالیت‌های ضروری بر روی مریخ‌نورد، سلامت کارکنان در اولویت قرار داشت.

 

کاوشگر ناسا

 

برای یادآوری چالش‌های مرتبط با بیماری کرونا و مشکلاتی که از این طریق برای دانشمندان تیم  کاوشگر مریخ ۲۰۲۰  به وجود آمد، آژانس فضایی آمریکا صفحه آلومینیومی تصویر بالا را به عنوان نمادی از تلاش‌های کادر درمانی برای مبارزه با کووید ۱۹ به بدنه مریخ‌نورد استقامت نصب کردند.

پس از رسیدن به مقصد، استقامت وظایف مهمی و زیادی را بر عهده خواهد داشت که یکی از آن‌ها، جستجو برای یافتن منابع طبیعی قابل استفاده بر روی مریخ است. این منابع در ماموریت‌های آینده ناسا به کار گرفته خواهند شد و از آنجایی که این آژانس فضایی قصد دارد تا انسان‌ها را به مریخ بفرستد، منابع مورد نظر می‌توانند نقش مهمی در عملی شدن چنین هدفی ایفا کنند.

به علاوه، اعلام شده که آژانس فضایی ایالات متحده قصد دارد تا سال ۲۰۲۸ ماموریت سکونت انسان‌ها در اطراف و روی ماه را عملی کند.

 

دیدگاه تان را بنویسید