معرفی فیلم هایی برای علاقه مندان به تاریخ آلمان نازی

از روایت غم‌انگیز زندگی یک پیانیست تا سقوط حکومت خونین هیتلر و البته فروپاشی دانمارک در چند ساعت؛ اینجا همه آن‌چه سینما درباره آلمان نازی به تصویر کشیده را می‌توانید پیدا کنید.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، آلمان با درگیری‌های گسترده در دو جنگ جهانی، بخش مهمی از تاریخ معاصر اروپا و جهان است. امروز بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا با ویروس مرگبار کرونا دست و پنجه نرم می‌کند اما سال‌ها پیش، برلین و شهرهای اطراف آن از صدای رژه تانک‌های ارتش نازی می‌لرزیدند. با این حال تنها چند سال پس از سقوط آلمانی که هیتلر برای تبدیل‌کردن آن به بزرگ‌ترین امپراطوری تاریخ تلاش می‌کرد، سینماگران آزاد بودند تا داستان‌هایی بی‌طرفانه و گاه اغراق‌آمیز از جنایت‌های این حکومت تاثیرگذار در تاریخ معاصر را روایت کنند.

 

فیلم‌های بسیاری درباره تاریخ آلمان نازی ساخته شده که تعدادی از آن‌ها صرفا یک روایت تراژدیک از زندگی مردمانی است که زندگی خود را تحت تاثیر تمامیت‌خواهی حکومت نازی باخته‌اند. اما همه فیلم‌های آلمان نازی درباره سقوط غم‌انگیز هزاران انسان بی‌گناه به درون باتلاق خونخواری نیست. عناوینی جنگی، درام و حتی کمدی هم در قفسه فیلم‌های تاریخ سینما درباره آلمان نازی می‌درخشند که شاید از وجود آن‌ها بی‌خبر هستید. آن‌چه درباره همه فیلم‌هایی که درباره تاریخ آلمان نازی ساخته شده مشترک به نظر می‌رسد، لحن نسبتا تند سینماگران در انتقاد و به تصویرکشیدن حکومت هیلتر است. چراکه سال‌ها پس از سقوط حکومت نازی، اهالی سینما این فرصت را داشتند تا انتقام میلیون‌ها انسان آواره و هزاران قربانی ارتش هیلتر را بگیرند.

بنابراین اگر به تاریخ آلمان نازی علاقه دارید، این فیلم‌ها را تماشا کنید. فیلم‌هایی که تعداد از آن‌ها در لیست بهترین آثار تاریخ سینما هم حضور دارند.

The Book Thief (کتاب دزد)

نمره منتقدان: ۵۳ از ۱۰۰

مارکوس سوزاک با نگارش رمان «کتاب دزد» عنوانی شایسته درباره یکی از جنایت‌های فراموش‌نشدنی آلمان نازی به یادگار گذاشت که در سال ۲۰۱۳ به یک فیلم سینمایی به همین نام تبدیل شد. ارتش نازی به عنوان حکومتی که کتاب‌ها را بزرگ‌ترین دشمن خود می‌دانست، مردم را ترغیب می‌کرد تا آن‌ها را به آتش بکشند اما این سیاست نمی‌توانست زندگی لیزل ممینگر را تحت تاثیر قرار دهد. لیزل که مادر و برادرش را از دست داده توسط زوجی میانسال به فرزندی پذیرفته می‌شود. آن‌ها پی می‌برند که دخترشان سواد خواندن و نوشتن ندارد و تصمیم می‌گیرند به او کمک کنند تا لذت ادبیات را تجربه کند با این حال حکومت خونخوار آلمان در برابر آن‌ها ایستاده است. لیزل در ابتدا به سختی کتاب‌های اندکی را برای مطالعه پیدا می‌کند اما دنیایی از کتاب‌های ارزشمند منتظر او هستند.

فیلم «کتاب دزد» با داستانی نسبتا متفاوت به یک درام قدرتمند، تاثیرگذار و جالب تبدیل می‌شود که زاویه‌ای متفاوت از حکومت آلمان نازی را به تصویر می‌کشد. در دورانی که نازی‌ها بر آلمان حکومت می‌کردند، گردهمایی‌هایی برگزار می‌شد تا مردم کتاب‌های متضاد با باورهای حکومت را به آتش بکشند. «کتاب دزد» به زیبایی هرچه تمام‌تر نشان می‌دهد چگونه این سیاست نادرست، در زیرزمین خانه مردم آلمان شکست خورده بود.

A Hidden Life (یک زندگی مخفی)

نمره منتقدان: ۸۰ از ۱۰۰

جدیدترین ساخته ترنس مالیک که عناوین ارزشمندی را کارگردانی کرده به این دلیل یک عنوان متفاوت درباره تاریخ آلمان نازی است که تلاش می‌کند با هوشمندی از ارائه یک روایت تاریخی فرار کند. بنابراین با فیلمی روبرو هستیم که بدون اشاره به جزییات تاریخ آلمان نازی، جنایات آن را به تصویر می‌کشد تا تماشاگر تصور کند داستان فیلم در روزگار معاصر با او رقم می‌خورد.

«یک زندگی مخفی» درباره کشاورزی است که زندگی آرام و بی‌دردسری در اتریش دارد. او به همراه همسر و فرزندانش امرار معاش می‌کند اما هنگامی که جنگ شروع می‌شود باید راهی دوره‌های آموشی شود. کشاورز داستان ما ماه‌ها دور از خانه به آموختن مهارت‌هایی مجبور می‌شود که هیچ علاقه‌ای به آن‌ها ندارد و همین هم باعث می‌شود به دنبال راهی برای فرار از ارتش نازی باشد. اما این راه ممکن است جان او را به خطر بیاندازد.

The Pianist (پیانیست)

نمره منتقدان: ۹۵ از ۱۰۰

ولادیسلاو اشپیلمان، یک نوازنده یهودی پیانو بود که در دوران جنگ جهانی دوم در لهستان زندگی می‌کرد. او برای رادیو این کشور پیانو می‌نواخت اما زمانی که آلمان نازی لهستان را تصرف کرد، زندگی برای یهودیان سخت‌تر از قبل شد. اشپیلمان در طول جنگ جهانی شاهد آزار و اذیت یهودیان بود. اگرچه پدر و مادر، خواهران و برادر اشپیلمان کشته شدند اما او موفق شد تا سال ۱۹۴۵ زندگی مخفیانه خود را در لهستان ادامه دهد. او در سال ۲۰۰۰ و در ۸۸ سالگی در ورشو درگذشت. این فیلم براساس کتاب خاطرات اشپیلمان ساخته شده و رومن پولانسکی، کارگردان مشهور لهستانی، فیلم «پیانیست» را بهترین ساخته خود می‌داند.

آدرین برودی، بازیگر محبوبی که به انتخاب‌های وسواسی‌اش در سینما شهرت دارد برای هنرنمایی در نقش ولادیسلاو اشپیلمان جایزه بهترین بازیگر نقش اول اسکار را برنده شد. فیلم «پیانیست» دو جایزه بهترین کارگردانی و بهترین فیلم‌نامه اقتباسی اسکار را هم درون کارنامه‌اش قرار داده تا یکی از بهترین فیلم‌هایی باشد که درباره جنایت‌های حکومت آلمان نازی ساخته شده است.

Downfall (سقوط)

نمره منتقدان: ۷۷ از ۱۰۰

فیلم «سقوط» یکی از معدود عناوین این لیست لقب می‌گیرد که توسط سینماگران آلمانی ساخته شده است. با این حال باز هم با عنوانی تحسین‌برانگیز و تاثیرگذار مواجه هستیم که نشان می‌دهد بسیاری از مردم آلمان از گفتن حقیقت درباره پیشوای پیشین کشورشان امتناع نمی‌کنند. این فیلم در سال ۲۰۰۴ در آلمان اکران شد و شاید مشهورترین ساخته سینمای آلمان درباره تاریخ آلمان نازی باشد که حتی نامزد جایزه اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی‌زبان هم شد. بسیاری از رسانه‌های مشهور دنیا فیلم «سقوط» را یکی از بهترین فیلم‌های تاریخی سینما می‌دانند.

این فیلم روایتگر روزهای آخر حکومت نازی‌ها می‌شود و از زبان منشی شخصی هیتلر، تراودل یونگه داستان خود را پیش می‌برد. در فیلم «سقوط» می‌توانید آخرین ساعات حکومت آلمان نازی را با جزییات مثال‌زدنی تماشا کنید.

مطلب مرتبط:

 

دیدگاه تان را بنویسید