به گزارش خبرنگار ایرنا؛ علیرضا رفیع پور روز چهارشنبه همزمان با عیدقربان در بازدید از مرکز عرضه دام زنده در مناطق 2 و 18 تهران در جمع خبرگاران افزود: با همکاری اتحادیه های عشایری و تشکل های حوزه دامی کشور در عید سعید قربان حدود 400 هزار راس دام زنده توسط 3 هزار و 900 نفر از همکاران در دامپزشکی در سراسر کشور عرضه و ذبح می شود.
وی ادامه داد: یک هزار و 800 جایگاه ثابت و موقت کشتار دام تحت نظارت 2 هزار و 300 نفر از کارشناسان دامپزشکی و 500 نفر روحانی ازنظر بهداشتی و شرعی در سراسر فعالیت دارند.
رئیس سازمان دامپزشکی با تاکید بر اینکه دام ذبح شده بلافاصله نباید به مصرف برسد از مردم خواست پس از ذبح لاشه را در دمای صفر تا 4 درجه سانتیگراد به مدت 24 ساعت نگه دارند و سپس گوشت را مصرف کنند.
وی یادآور شد: اگر امکان تب کنگو در دام زنده وجود داشته باشد که ذبح آن و رعایت توصیه های بهداشتی می تواند از بروز بیماری های مشترک دام و انسان جلوگیری کند.
رفیع پور با اشاره به 7 میلیون عضو غیر خوراکی و حرام از حدود 400 هزار راس دام در حال عرضه تحت نظر دامپزشکی گفت: مراکز ذبح بهداشتی دام در سراسر کشور این اعضای حرام دام ها را جمع آوری و به فرآوری و صادر یا دفع بهداشتی می کنند اما ذبح دام در محیط غیر بهداشتی توسط افراد خارج از چارچوب دامپزشکی باعث اشاعه بیماری های مشترک بین دام و انسان و جذب موجودات موذی می شود.
وی تصریح کرد: در عید قربان سال گذشته 21 هزار عضو غیرخوراکی از چرخه ذبح دام زنده در سراسر کشور حذف شد و بیش از 8 هزار کیلوگرم گوشت و 200 لاشه کامل دامی بدلیل بیماری منهدم شد.
همچنین رئیس سازمان عشایری کشور نیز در این بازدید گفت: امروز در عید قربان 30 تا 35 هزار دام زنده توسط عشایر در سراسر کشور در حال عرضه است‌.
کرمعلی قندالی خاطرنشان کرد: با توجه به چرای دام های عشایر در مراتع و مناطق خوش آب و هوا گوشت این دام ها سالم تر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: عشایر از تولید کنندگان عمده دام های سبک هستند و مشکلی در زمینه تامین دام زنده وجود ندارد.
تهرام/7243 / 1539
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.