نظام تبلیغاتی رقبای روحانی بر دو اصل استوار شده است. آنها از طرفی به شدت دستاورد‌های دولت یازدهم را زیر سوال می‌برند و به سیاه‌نمایی عجیبی در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... می‌پردازند و از طرف دیگر سعی دارند با دادن برخی وعده‌های پوپولیستی اقشاری از جامعه را به سمت خود بکشانند.
در این میان و احیانا با این طرز تفکر که تا مشخص شدن راست و دروغ وعده‌ها و اظهارات انجام شده، سود تبلیغاتی از این حرف‌ها حاصل می‌شود، ابایی هم از دروغ گفتن یا انداختن توپ در زمین دیگران ندارند. پدیده‌ای که اکنون با آن رو به‌رو هستیم، به این شکل است که درست نقاط ضعف خود را به دیگران نسبت می‌دهد. برای مثال شعار حمایت از محرومان سر داده می‌شود، در حالی که همین چند وقت پیش مدام شاهد انتشار اخباری درباره کتک خوردن دستفروشان توسط نهاد‌هایی بوده‌ایم که مسئولیت آن را بر عهده داشته‌اند.
روز گذشته تعداد زیادی از کارشناسان اجتماعی و مسئولان نسبت به اظهارات نامزد‌های ریاست‌جمهوری در مورد مسائل اجتماعی واکنش نشان دادند.
بعد از سخنان پر حاشیه شهردار تهران در اولین مناظره انتخاباتی برخی صاحبنظران واکنش‌هایی را به اظهارات او انجام دادند. احمد مسجد جامعی، عضو شورای شهر یکی از این منتقدان بود که روز گذشته به سخنان قالیباف درباره تعطیلی شورایاری‌‌ها توسط دولت واکنش نشان داد. او در صفحه اینستاگرام خود نوشت: شورایاری‌ها نهاد تکمیلی شوراهاست که در شورای اول که عمدتا دوستان اصلاح‌طلب در آن حضور داشتند، تاسیس شد. بنابراین این حرف از آن شوخی‌های تلخ انتخاباتی است که به ذهن مخاطب حمله می‌کند.
سومین دوره انتخابات شوراها را چه کسی و در چه زمانی اجرا کرد؟ آن دوره که من این انتخابات را برگزار کردم، نه دولت و نه صداوسیما هیچ‌کدام کمک نکردند و اتفاقا آن انتخابات در ماه مبارک رمضان برگزار شد. آیا شما تاکنون سراغ دارید که یک انتخابات در این ماه برگزار شود؟ آیا بیش از این می‌توان کارشکنی کرد؟ در وزارت کشور همان دولت تعهد خواسته که این آخرین دوره انتخابات شورایاری‌ها باشد، ولی آن کار مهم برگزار شد.
او یادآور شد: دولت یازدهم نهایت همکاری را در موضوع شورایاری‌ها به عمل آورد و شورایاری‌های دوره جدید اکنون در حال انجام کار خود هستند. حال چه اتفاقی افتاده همین دولت که بیشتری همکاری داشته را متهم به عدم همکاری می‌کنند و نمی‌گویند در دولت سابق چه گذشت؟

*شفاف‌سازی آمارهای آسیب‌های اجتماعی
آن‌چنان مسائل اجتماعی در این روزها آسیب زا شده است که قابل کتمان نیست و رسیدگی به این امر در دستور کار دولت یازدهم بوده است. روز گذشته نقد دیگری از سوی رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی انجام شد. از دیدگاه کوروش محمدی شیوه برخورد با مسائل اجتماعی در این مناظره به هیچ‌عنوان اقناع‌کننده نبود، چرا که در این مناظره به مقوله آسیب‌‌های اجتماعی توجه نشد و جای آن به شدت خالی بود.
او معتقد است: شیوه مناظره نامزدهای ریاست‌جمهوری حال مردم را خوب نمی‌کند و استفاده از آرمانگرایی در بیان مواضع کاندیداها فضای هیجانی جامعه را هدف گرفته که نمی‌تواند چندان کمکی به پیشبرد اصل برنامه‌‌ها کند. به هر حال افرادی که در حال حاضر نامزد انتخابات هستند، یا در گذشته سمت‌های اجرایی سنگین داشتند یا در حال حاضر مسئول هستند و نباید اینها را تخریب کنیم.
این شیوه تخریب یکدیگر خود یک آسیب است و باعث می‌شود مردم و کارشناسان نتوانند به درستی از برآیند صحبت‌ها نتیجه‌گیری کرده و تصمیم بگیرند. همزمان احمد میدری، معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه هیچ‌دولتی به اندازه دولت‌یازدهم در زمینه شفاف ‌سازی آماری آسیب‌های اجتماعی موفق عمل نکرده است، گفت: دولت یازدهم با شفاف‌سازی در ارائه آمار و اطلاعات مربوط به آسیب‌های اجتماعی توانسته قدمی بزرگ در راه‌حل این مشکلات بردارد.

خشونت ماموران شهرداری
«تاکنون سه نفر در کشور بر اثر رفتار خشن ماموران شهرداری خودسوزی کرده اند و چندین نفر مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند.» این اظهارنظر منتقدانه معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود که روز گذشته برخورد ماموران شهرداری با دستفروشان در شهرها را زیر سوال برد. احمد میدری از دستفروشی به عنوان یک شغل غیررسمی نام برد که افرادی در معرض فقر به آن روی می‌آورند.
به گفته او نتایج بررسی موضوع دستفروشی در سه شهر تهران، رشت و اهواز نشان داد که در تهران یک دستفروش ماهانه 15‌میلیون ریال (5/1میلیون تومان) و در شهرهایی نظیر رشت و یا اهواز هشت‌میلیون ریال (800‌هزار تومان) درآمد دارند. میدری تاکید کرد: ما باید در برخورد با چنین انسان‌هایی که کار مناسب ندارند و دچار سرخوردگی هستند به درستی برخورد کنیم؛ برخوردهای نامناسب می‌تواند به تنش اجتماعی منجر شود.

استخدام‌های بی‌ضابطه
ماجرای بدهی شهرداری به پیمانکاران و بانک‌ها سر دراز دارد؛ شهرداری براساس اسناد و مدارک تا پایان سال 95 حدود 12‌هزار‌میلیارد تومان به بانک‌ها بدهکار بوده است. از سوی دیگر هشت‌هزار و 514‌میلیارد تومان بدهی شهرداری به پیمانکاران است. در مجموع عدد دقیق بدهی 20‌هزار‌میلیارد تومان است.
روز گذشته شهردار سابق مناطق شش، 19، 18 و 21 تهران با انتقاد از افزایش استخدام‌های بدون برنامه و بی‌ضابطه در دوره قالیباف این اقدام را مخالف شعار انتخاباتی ایشان مبنی بر چابک‌سازی در مدیریت مدرن عنوان کرد. مصطفی سلیمی افزود: بر اساس قانون باید آگهی استخدام در رسانه‌های جمعی منتشر شود و افراد از این طریق جذب سیستم شوند، اما در دوران قالیباف شاهد برخی سیستم‌های جدید برای استخدام بودیم.
از سوی دیگر شهرداری باید پیش از استخدام وضعیت درآمد و هزینه خود را بسنجد. همزمان اولین شهردار تهران پس از انقلاب با تاکید بر اینکه قالیباف هیچ‌گاه گزارش مالی شفافی به مردم ارائه نکرده است، گفت: اغلب کارهای ایشان جنبه تبلیغاتی داشته و در راستای وظایف مدیریت شهر تهران نیست. بنا به گفته محمد توسلی شعار حمایت از محرومان قالیباف فقط ادعاست.

عدالت با کلی‌گویی و هیاهو به‌دست نمی‌آید
«در زمان آغاز دولت یازدهم نه تنها تصویر دقیقی از تعداد، مکان، اقامت و دلیل بازماندگی از تحصیل کودکان وجود نداشت، بلکه در یک آشفته بازار بی‌تدبیری بیش از 10 رقم مختلف برای تعداد کودکان بازمانده اعلام شده بود.» این اظهارنظرات روز گذاشته توسط مدیرکل دفتر امور آسیب‌های اجتماعی وزارت کار و رفاه اجتماعی انجام شد. روزبه کردونی عنوان کرد: این دولت در شرایطی سیاستگذاری در حوزه کودکان را آغاز کرد که در تریبون‌های رسمی عنوان می‌‌شد در ایران کودک کار وجود ندارد و شورای حمایت اجتماعی از کودکان هشت سال تعطیل بود. او گفت: عرصه انتخابات ریاست‌جمهوری عرصه شعار و تبلیغات است، اما واقعیت این است که دسترسی به عدالت با کلی گویی و هیاهو به‌دست نمی‌آید و نمی‌توان و نباید به نام «عدالت» علیه عدالت عمل کرد.
منبع: روزنامه روزنامه آرمان
7245/1625
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.