زینب نصیری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این محورها اگرچه طی سالیان گذشته توسط این اداره کل پیگیری و اجرا شده است اما با اصلاح رویکردهای مدیریت شهری در دوره جدید با همکاری دفتر مطالعات و برنامه ریزی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری به صورت جدی‌تر پیگیری و اجرا می‌شود.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران گفت: مطابق ماده شصت و هشتم برنامه سوم شهرداری و با تاکید بر بهبود شاخص های سلامت شهری، این اداره کل موظف است ضمن بهره‌گیری از ظرفیت‌های فکری و اجرایی تمامی ذینفعان حوزه سلامت، نسبت به احصای شاخص‌ها و تدوین برنامه عملیاتی با تاکید بر عوامل تعیین‌کننده سلامت شهری، توسعه محیط‌های حامی سلامت و ارتقای مسئولیت‌پذیری اجتماعی سازمانی در حوزه سلامت اقدام کند.

نصیری افزود: در این راستا فرایند اجرایی ۱۵ عنوان پژوهشی در حوزه سلامت آغاز شده است.

وی بیان کرد: در سال‌های ۸۸ و ۹۰ طی مطالعه بزرگ مقیاس عدالت در سلامت (urban heart) برگرفته از مدل سازمان جهانی بهداشت، شاخص‌های سلامت شهروندان تهران با تاکید بر دسترس پذیری و برابری در دسترسی به فرصت‌های خدمات حوزه سلامت در ۳۷۴ محله شهر تهران انجام شد که مبنای خوبی برای مداخلات حوزه سلامت تلقی شده است.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران پیش بینی کرد: با تحقق احکام برنامه سوم در حوزه سلامت، ضمن تدقیق نقش شهرداری در حوزه سلامت شهر و شهروندان، امکان ارزیابی و ارزشیابی فعالیت‌ها و اقدامات این نهاد در حوزه سلامت بیش از پیش میسر شود.

به گفته نصیری، احصای شاخص‌های سلامت روان درصد و پایش سالانه، نیازسنجی و نظرسنجی در حوزه سلامت از گروه‌های خاص با تاکید بر سالمندان، افراد دارای معلولیت، کودکان و مادران برای تمامی پروژه‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای از مهمترین عناوین پژوهشی است که با توجه ویژه کمیسیون سلامت و محیط زیست و کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران در فصل اجتماعی و فرهنگی برنامه سوم شهرداری پیش‌بینی شده است.

وی افزود: رصد و پایش مستمر شاخص‌های سلامت شهری، احصا و تکمیل داده‌های ثبتی و اطلاعات دموگرافیک مرتبط با وضعیت سلامت شهروندان و تدوین برنامه عملیاتی بهبود شاخص‌های سلامت شهر تهران از دیگر محورهای پژوهشی است که در فصل اجتماعی و فرهنگی برنامه سوم شهرداری پیش‌بینی شده است.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران ابراز امیدواری کرد: تحقق این اهداف بستر مناسبی را برای ارتقای سلامت شهری مبتنی بر بهره‌مندی عادلانه همه شهروندان از فضاها، امکانات و خدمات شهری در حوزه سلامت با تاکید بر بهره‌گیری از مشارکت نهادهای دولتی مربوطه، بخش خصوصی شرکت‌های دانش بنیان، سازمان‌های مردم نهاد، انجمن‌های علمی و سایر واحدهای تابعه شهرداری باشد.

تهرام/۷۲۴۵//6139

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.