توجیه ابلاغ این بخشنامه، هزینه بالایی که چمن دارد از یکسو و نیز نیاز آبی‌ آن اعلام شده است؛ بخشنامه ای که نخست کاشت چمن را در محیط های عمومی ممنوع و سپس ساعت آبیاری چمن ها را مدیریت کرده است.
براساس این بخشنامه ساعت آبیاری چمن ها در فضاهای عمومی از 18 تا 8 صبح باید باشد.
در این بخشنامه همچنین استفاده از درختان و گیاهانی که نیاز کمتری به مصرف آب دارند بویژه درختانی از گونه‌های گیاهی مقاوم، سازگار و ماندگار با شرایط اقلیمی شهر تهران پیشنهاد شده است.
گرچه این بخشنامه طی سال های گذشته نیز صادر شده اما امسال نیز باتوجه به کمبود آب دوباره توسط شهرداری تهران ابلاغ شده است.
ابلاغ این بخشنامه درحالی است هر روزه شاهد آبیاری چمن ها در حاشیه بزرگراهها و بوستان های تهران در ساعت های مختلف شبانه روز هستیم؛ اینکه چقدر وجود چمن ها در پایتخت به بهبود هوا کمک می کند و دلیل ادامه کاشت آن باو وجود بخشنامه های اینچنینی چیست، موضوعی است که باید کارشناسان مربوطه درباره آن سخن بگویند.

**چمن هایی که ارزش زیستی ندارند
«آناهیتا گودرزی» کارشناس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در این باره می گوید: در تمام مطالعات، سطوح سبز تنها برای منظر شهری مورد استفاده قرار می گیرد و ارزش زیستی ندارد؛ گویا با مداد رنگی، محوطه ای را به رنگ سبز رنگ درآورده ایم تا چشم نوازی کند.
وی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: در حالی مسئولان شهری به کاشت چمن می پردازند که برای حفظ بسترهای کهن، تاریخی و طبیعی مانند باغات کن در تهران و تامین آب آنها با مشکلاتی روبه رو هستیم.
این کارشناس محیط زیست افزود: نکته مهم دیگر این است که در سرانه های مورد نیاز سبز شهری، چمن ها و لچکی ها را در آمار فضای سبز به حساب می آوریم در حالی که هیچ ارزشی ندارند.
«حجت نظری» عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز درباره بخشنامه های سازمان بوستان ها و فضای سبز شهرداری تهران گفت که براساس این بخشنامه، آبیاری فضای سبز از سوی پیمانکاران شهرداری از ساعت ۱۸ تا ۶ صبح روز بعد باید انجام تا از تبخیر آب و هدررفت آن جلوگیری شود.
وی چندی پیش در گفت وگو با خبرگزاری ایلنا با بیان اینکه با پیمانکاران متخلف در این زمینه برخورد می‌شود، گفت: در این بخشنامه تاکید شده که از گیاهان متناسب با اقلیم تهران استفاده شود و دیگر در تهران چمن کاشته نشود.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت:شهروندان هرگونه تخلف مربوط به کاشت و آبیاری خارج از ساعت اعلام شده چمن را به سامانه ۱۳۷ و ۱۸۸۸اطلاع‌رسانی کنند.
این روزها که کشور در نقاط مختلف با کاهش منابع آبی مواجه شده موضوع مدیریت مصرف بویژه در محیط های عمومی بویژه چمن کاری در بوستان ها محل بحث شده است.
بسیاری از کارشناسان می گویند چمن کاری غرابتی با اقلیم ما ندارد و در تاریخ و فرهنگ ما هم اینطور نبوده بلکه کاشت گیاهان و درختان در همه جای کشور متناسب با اقلیم سرزمینمان انجام می شده است که ضرورت دارد دوباره به این فرهنگ بازگردیم.
برپایه آمارها افزون بر دوهزار بوستان در پایتخت وجود دارد که در بخش قابل تاملی از آنها چمن کاشته شده است.
تهرام/7244/ 1008
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.