سفر این هیأت از مخالفان همچنین پس از سخنان بشار اسد رئیس جمهور سوریه صورت می گیرد که نیروهای دموکراتیک سوریه مورد حمایت ائتلاف بین المللی به رهبری واشنگتن را در برابر دو گزینه قرار داد: مذاکرات و « اگر این مساله رخ ندهد آن وقت برای آزادی مناطق تحت کنترل آنها به زور روی می آوریم؛ چه آمریکایی ها باشند چه نباشند.»

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از خبرگزاری فرانسه، یک هیأت از مخالفان سوریه که نزدیک به دمشق هستند از روز گذشته –جمعه- به شهر«قامشلی» در شمال شرق کشور که اکثریت جمعیت آن را کردها شکل می دهند، سفر کردند. سفر این هیأت در پی تهدید «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه برای بازپس گیری مناطق تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه(که اکثریت آن را کردها شکل می دهند) با استفاده از زور صورت می گیرد.

این هیأت طی این دیدار بی سابقه که چند روز ادامه می یابد با مسئولان کرد از جریان ها ی مختلف دیدار و رایزنی می کنند.

یک مسئول کرد که نخواست نامش فاش شود به خبرگزاری فرانسه گفت: سفر این هیأت که بی تردید با رایزنی با دولت سوریه صورت گرفته است و تلاش برای رسیدن به دستاورد سیاسی در منطقه با عدم دادن مشروعیت برای حضور ائتلاف بین المللی در شمال سوریه صورت می گیرد.»

وی افزود:« این هیأت تلاش می کند نقش میانجی گر میان اداره خودمختار و احزاب کرد از یک سو و دولت سوریه از سوی دیگر بازی کند.»

سفر این هیأت از مخالفان همچنین پس از سخنان بشار اسد رئیس جمهور سوریه صورت می گیرد که نیروهای دموکراتیک سوریه مورد حمایت ائتلاف بین المللی به رهبری واشنگتن را در برابر دو گزینه قرار داد: مذاکرات و « اگر این مساله رخ ندهد آن وقت برای آزادی مناطق تحت کنترل آنها به زور روی می آوریم؛ چه آمریکایی ها باشند چه نباشند.»

«میس کریدیه» یکی از اعضای هیأت مخالفان از «جبهه دموکراتیک سوریه» یکی از احزاب داخل مورد قبول دمشق  گفت:« از خوش شانسی ما این سفر همزمان با این سخنان صورت گرفته است و این سخنان باید این گونه فهمیده شود که برای هل دادن فرایند سیاسی رو به جلوست.»

وی افزود:« من بر این باورم که اسد رئیس جمهور سوریه درهای مذاکرات را هر چند به زبان تهدید باز کرد؛ تهدیدهایی که در آنها سوری ها هدف قرار نگرفته اند بلکه آمریکایی ها و دخالت های خارجی منظورش بوده است.»

نیروهای دموکراتیک سوریه بر نزدیک به 20 درصد از اراضی سوریه سیطره دارند و دمشق همیشه حمایت آمریکا از این گروه را محکوم کرده است.

العالم نیز گزارش داد: «ولید المعلم» وزیر خارجه سوریه امروز -شنبه- کنفرانسی خبری با حضور خبرنگاران برگزار کرد و به سوالات آنان پاسخ داد.

ولید معلم  گفت: از همان ابتدا که توطئه علیه سوریه آغاز شد، برادران ما در جمهوری اسلامی برای کمک به سوریه در برابر تروریسم بپاخاستند، تروریسمی که از طرف ترکیه و عربستان و قطر حمایت مالی شده است، از این رو از سال 2011 تاکنون ایران در کنار جمهوری عربی سوریه در جنگ علیه تروریسم ایستاده است.

وی در ادامه افزود: از همین تریبون از طرف ملت سوریه اعلام میکنم که از رهبری و دولت و ملت ایران تشکر و قدردانی می کنیم.

وزیرخارجه سوریه در ادامه اظهار داشت: ایران حضور نظامی در سوریه ندارد بلکه اینها حرفهای اسرائیل است که می کوشد از هجمه آمریکای یها علیه جمهوری اسلامی ایران بهره برداری کند؛ در سوریه مستشاران ایرانی حضور دارند که برخی از آنها نیز شهید شدند، آنها در کنار نیروهای ارتش سوریه فعالیت می کنند. آنها با توافق و هماهنگی با نیروهای ارتش ما حضور دارند.

ولید معلم خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران پایگاه های نظامی ثابتی در سوریه ندارد. آنچه که اسرائیلیها ادعا می کنند، دروغ محض است. حتی قربانیان حملات اسرائیلی ها علیه مواضع نظامی سوریه، از نیروهای سوری بودند. ازهمین تریبون می گویم اظهارات رسانه ای اسراییلیها و غربی درباره حضور ایران هیچ صحت ندارد.

وی در ادامه اشاره کرد که ایران بنا به درخواست دولت سوریه در این کشور حضور دارد، حضور آن قانونی است و این برخلاف آمریکا و ترکیه و فرانسه است که حضورشان در سوریه غیرقانونی است.

وزیرخارجه سوریه تاکید کرد: تا زمانی که جنگ علیه تروریسم وجود دارد، سوریه به عنوان کشوری که دارای حاکمیت است، برای مبارزه با تروریسم با هرکسی که بخواهد همکاری می کند.

وی در پاسخ به سوالی دیگر در ارتباط بابازگشت سوری ها به وطنشان گفت: ما تمایل داریم که شهروندان سوری نه تنها از لبنان بلکه از همه جای دنیا به کشورشان بازگردند.

ولید المعلم در رابطه با دخالت های دی میستورا در تدوین قانون اساسی سوریه بیان داشت: دی میستورا لیست اعضای کمیته بررسی و تدوین قانون اساسی سوریه را ندارد و وی حق صحبت کردن در این باره را ندارد و اکثریت اعضای این کمیته 50 نفره باید از دولت سوریه باشند.

وی افزود: اقدام دی میستورا در انتشار اسامی کمیته بررسی قانون اساسی سوریه دور از شان است زیرا تصمیمات این کمیته باید به طور اجماع اتخاذ شود.

وزیر خارجه سوریه در رابطه با توافق در منطقه جنوبی گفت: زمانی که نظامیان آمریکایی از التنف خارج شوند آنوقت درباره توافق در منطقه جنوبی صحبت خواهیم کرد و هیچ یک از ادعاهای مطرح شده درباره جنوب را تا زمانی که نظامیان آمریکایی از التنف خارج نشدند باور نکنید.

ولید معلم در ادامه اظهار داشت: رژیم صهیونیستی از گروه های تروریستی در سوریه برای تشکیل یک کمربند امنیتی حمایت می کند؛ برای ازاد سازی همه اراضی سوریه از تروریسم و اشغالگران تلاش خواهیم کرد

وی افزود: ما ترکیه را دشمنی متجاوز به خاک خود می دانم بنابراین صلاحیت حضور در مذاکرات را ندارد؛ بشار اسد رئیس جمهور اعلام کرد تنها دو گزینه وجود دارد و گزینه سومی در کار نیست؛ این دو گزینه مذاکره یا عملیات نظامی است.

ولید المعلم تاکید کرد: شهر رقه در قلب های ما قرار دارد و ما باید آن را آزاد سازیم و از نو بسازیم، 7 سال است در جنگ قرار داریم ولی هنوز نان شهروند سوری قطع نشده است، به آینده سوریه خوش بین هستیم؛ دولت برنامه هایی در دستور کار دارد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.