هیئت عربستان سعودی شامل 24 مقام و مسئول سعودی؛ از جمله شش وزیر و معاون وزیر راهی شهر ساحلی «تیانجین» شده‌اند.

به گزارش جماران به نقل از المانیتور، شهر ساحلی «تیانجین» میزبان «مجمع تابستانی داووس» است و هیئت عربستان سعودی شامل 24 مقام و مسئول سعودی؛ از جمله شش وزیر و معاون وزیر راهی این شهر شده‌اند.  هیئت عربستان سعودی به ریاست «فیصل علی ابراهیم» وزیر اقتصاد و برنامه ریزی و «عبدالله السواحه» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، راهی این مجمع بزرگ اقتصادی در چین شده‌اند که از امروز آغاز می‌شود. اعزام این هیئت عالیرتبه از جانب سعودی به چین نشان‌دهنده عزم دو طرف برای تقویت روابط بین دو کشور است.

این نشست سالانه از سه شنبه تا پنجشنبه در شهر بندری تیانجین در شمال شرقی چین برگزار می شود. این رویداد اغلب به عنوان داووس تابستانی شناخته می شود، که موازی با نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد در داووس، سوئیس در زمستان است. موضوع رویداد امسال در چین کارآفرینی است.

فیصل علی ابراهیم نقش بسزایی در رایزنی‌های هیئت سعودی در این نشست خواهد داشت. براساس برنامه‌ریزی‌های اعلام شده، او روز سه شنبه در یک پانل در مورد استفاده از نوآوری برای مقابله با چالش های امنیت غذایی و تغییرات آب و هوا صحبت خواهد کرد.

او در پانل دیگری در روز چهارشنبه در مورد خطرات بدهی جهانی با توجه به افزایش نرخ بهره بحث خواهد کرد. علی ابراهیم روز پنجشنبه طبق برنامه رسمی در پنل همکاری بین بخش دولتی و خصوصی شرکت خواهد کرد.

پنل هایی که علی ابراهیم در آن شرکت خواهد کرد با اولویت های عربستان سعودی مطابقت دارد. شرکت‌های سعودی مانند ACWA Power به طور فزاینده‌ای به انرژی‌های تجدیدپذیر علاقه دارند زیرا سعودی به دنبال تنوع بخشیدن به منابع نفت و گاز است. نهادهای دولتی عربستان سعودی مانند صندوق سرمایه گذاری عمومی نیز به دنبال توسعه اقتصادی در این کشور هستند. بانک مرکزی عربستان سعودی تصمیم گرفت در ماه جاری نرخ بهره را ثابت نگه دارد.

عربستان سعودی روابط تجاری و انرژی قابل توجهی با چین دارد. سعودی در ابتدای سال،  دومین تامین کننده بزرگ نفت چین بود که البته پس از روسیه قرار گرفته‌است. چین همچنین بزرگترین شریک تجاری عربستان سعودی است.

حجم تجارت دوجانبه چین و عربستان  به 116 میلیارد دلار در سال 2022 رسیده  که نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. عربستان سعودی مشتاق همکاری با چین برای تنوع بخشیدن به اقتصاد خود است. این کشور خواهان سرمایه گذاری فراتر از بخش‌های نفت، پالایش و مخابرات، در بخش صنایع مختلف از فولاد گرفته تا پلتفرم های اینترنتی، بازی‌ها و گردشگری است.

فایننشال تایمز در ماه می گزارش داد که عربستان سعودی در حال مذاکره برای پیوستن به بانک توسعه جدید بریکس است. رئیس بانک، رئیس جمهور سابق برزیل، دیلما روسف، سخنرانی اصلی را در کنفرانس تجاری اعراب و چین ارائه کرد.

اگرچه روابط عربستان و چین عمدتاً توسط اقتصاد هدایت می شود، روابط سیاسی نیز در حال تقویت است. در ماه مارس، چین میانجی قراردادی شد که به موجب آن عربستان سعودی و ایران توافق کردند روابط دیپلماتیک خود را از سر بگیرند.

روابط بین چین و عربستان سعودی در حال گسترش است. در اوایل ماه جاری، ریاض میزبان کنفرانس تجاری اعراب و چین بود که منجر به معاملات بیش از 10 میلیارد دلاری شد. این قراردادها بخش‌های مختلفی از جمله وسایل نقلیه الکتریکی، صنعت، معدن، راه‌آهن و گردشگری را پوشش می‌دهد. «عبدالعزیز بن سلمان » وزیر انرژی عربستان در حاشیه این نشست تجاری در پاسخ به این سؤال که چرا ریاض به دنبال توسعه روابط  خود با چین است، اعلام کرد که این مسأله زمانی که موضوع به نفت مربوط باشد، ساده است، تقاضای چین برای وارادت نفت همچنان درحال افزایش است، بنابراین ما باید بخشی از این تقاضا را به دست بیاوریم.

عربستان سعودی همچنین در نشست بریکس در آفریقای جنوبی در اوایل ژوئن شرکت کرد، ائتلافی متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی که به دنبال ارائه یک جایگزین ژئوپلیتیکی برای غرب است.

در آن سوی میدان چین نیز به دنبال افزایش سهم خود در سرمایه گذاری و مبادلات تجاری با کشورهای عربی از طریق ابتکارات عظیم از جمله طرح کمربند و جاده، پروژه های زیرساختی فناوری، هوش صنعتی، راه های نوآورانه برای تولید انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر و همچنین  سرمایه گذاری در گردشگری، امنیت غذایی، کشاورزی، صنعت و معدن، لجستیک و مراقبت‌های بهداشتی است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.