نیروهای اوکراینی در حالی خود را برای آغاز عملیات ضدتهاجمی در شرق این کشور آماده می‌کنند که کمک‌های غرب به نظامیان اوکراین محدود به تحویل سلاح نبوده است و نیست.

به گزارش جماران به نقل از نووستی، ویاچسلاو گلادکوف، فرماندار منطقه «بیلگورود» روسیه اعلام کرد که نیروهای روسی با گروهی از  خرابکاران اوکراینی در روستای«نووایا تاوولگانکا» در منطقه بیلگورود درگیر شدند.

گلادکوف در پیامی تصویری در کانال تلگرامی اش گفت: در واقع ما اکنون با گروهی از خرابکاران اوکراینی در روستای نووایا تاوولگانکا درگیر هستیم. امیدوارم همه آنها کشته شوند.

این در حالی است که هفته پیش نیز گروهی از افراد مسلح اوکراینی با نفوذ با اراضی روسیه وارد شهر مرزی«گریورون» در منطقه بیلگورود با نیروهای روسی درگیر شدند.

در پی آن وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که بیش از 70 خرابکار را کشته است. 

حمله هفته گذشته را یک گروه روس مخالف دولت روسیه بر عهده گرفت.

در همین حال، امروز یکشنبه گروهی به نام «سپاه آزادی روسیه» اعلام کرد که حملاتی را داخل اراضی روسیه در منطقه شبیکینو» در منطقه بیلگورود انجام داده است.

این گروه تأکید کرد که حومه شهر بیلگورود را گلوله باران کرد و شماری از افراد مسلح اش وارد خانه ها شده اند.

گروه سپاه آزادی روسیه تأکید کرد که عملیات مشترکی با «سپاه داوطلبان روس» انجام می دهد و با نیروهای روسی درگیر می شود.

این گروه از مردم خواست که از پناهگاه ها خارج نشوند زیرا همزمان با عملیات آنها علیه نیروهای روسی، ارتش روسیه منطقه را گلوله باران می کند.

سپاه آزادی روسیه تأکید کرد که دو نظامی روس را در جریان نبردهای بیلگورود به اسارت گرفته است و پیشنهاد تبادل آنها را ارائه کرده است.

در همین حال، گلادکوف تأکید کرد که در اثر گلوله بارات منطقه بیلگورود در بازار شهر و منطقه ویژه و انبار حبوبات آتش سوزی رخ داده است.

 

ادامه درگیری‌ها در اطراف باخموت؛ حملات روسیه به دنیپرو ۲۰ زخمی بر جای گذاشت

 

نیروهای مسلح اوکراین می‌گویند با وجود کاهش شدت نبردها در باخموت، همچنان درگیری‌ها در اطراف این شهر در شرق اوکراین ادامه دارد و مسکو متحمل خسارات قابل توجهی شده است.

فرماندهی ارشد نظامی اوکراین در گزارش روزانه خود در روز یکشنبه ۴ ژوئن اعلام کرد که نیروهای روسیه دو عملیات ناموفق را در اطراف باخموت انجام داده و چند حمله هوایی و گلوله‌باران روستاهای مجاور را نیز در برنامه خود داشتند که عموم این عملیات‌ها به اهداف خود دست نیافته است. 

در همین حال رئیس گروه واگنر روز شنبه گفته بود که ۹۹ درصد از جنگجویان این گروه پس از چند ماه حملات طولانی و خونین، باخموت را ترک کرده‌اند. 

اوکراین اواخر ماه گذشته اعلام کرده بود که درگیری‌ها در این منطقه کاهش یافته اما الکساندر سیرسکی، فرمانده نیروی زمینی ارتش این کشور روز شنبه تاکید کرد که نیروهای اوکراینی به نبرد خود در باخموت ادامه می‌دهند. 

سیرسکی پس از بازدید از نیروهای اطراف باخموت در کانال تلگرامی خود نوشت: «دشمن همچنان متحمل خسارات قابل توجهی در مسیر باخموت می‌شود. نیروهای دفاعی ما به جنگ ادامه می دهند. ما پیروز خواهیم شد.»

به گفته تحلیلگران نظامی، باخموت، که زمانی محل زندگی ۷۰ هزار نفر بود، ارزش استراتژیک ندارد. اما مسکو تصرف آن‌را به عنوان یک گام بزرگ برای پیشروی عمیق‌تر در منطقه صنعتی دونباس در نظر می‌گیرد؛ جایی که روسیه توانسته بخش‌هایی را از آن به خاک خود ضمیمه کند. 

در همین حال خبرگزاری رویترز گزارش داده که حدود ۲۳ درگیری جنگی در روز شنبه در منطقه دونتسک، اطراف باخموت و منطقه همسایه لوهانسک که مجموعا دونباس را تشکیل می‌دهند رخ داده است. 

در همین زمینه نهادهای اطلاعات دفاعی بریتانیا روز شنبه اعلام کردند که روسیه به استقرار مجدد واحدهای نظامی عادی خود در باخموت و جایگزین کردن آنها به جای جنگجویان واگنر ادامه می‌دهد. 

ولودیمیر زلنکسی، رئیس جمهوری اوکراین هم روز شنبه در گفتگو با روزنامه وال‌استریت ژورنال تاکید کرده که نیروهای این کشور آماده هستند عملیات برای بازپس گیری سرزمین‌های اشغال شده توسط روسیه را آغاز کنند. 

کی‌یف امیدوار است که ضدحمله، شرایط جنگ را تغییر دهد و بتواند بخش‌هایی را که روسیه از زمان تجاوز ۱۵ ماه پیش به اشغال خود در آورده، آزاد سازد. روسیه در حال حاضر تقریبا تمام مناطق دونتسک و لوهانسک و همچنین بخش‌هایی از خرسون را در کنترل خود دارد. 

با این حال ایهور ژوکوا، یکی از دستیاران زلنسکی روز یکشنبه در گفتگو با روزنامه ساندی تایمز بریتانیا اعلام کرد که اوکراین همچنان آماده انجام عملیات متقابل وعده داده شده علیه روسیه نیست. این اظهارات که در تضاد با گفته‌های پیشین زلنسکی در گفتگو با روزنامه وال استریت ژورنال است و نشان می‌دهد احتمالا هنوز مقام‌های اوکراینی به جمع‌بندی مشخصی در خصوص این عملیات نرسیده‌اند. ژوکوا دلیل این تعویق را کمبود تسلیحات و مهمات دانسته است. 

 

حمله به دنیپرو

 

همزمان با درگیری‌ها در اطراف باهموت، حملات روسیه به شهر دنیپرو در مرکز اوکراین به زخمی شدن دست‌کم ۲۰ نفر انجامید. در تصاویر به اشتراک گذاشته شده، امدادگران در این شهر تلاش می‌کنند که ساکنان یک ساختمان دو طبقه را که در اثر حملات موشکی روسیه زیر آوار مانده‌اند، نجات دهند. 

همچنین چندین صدای انفجار در کی‌یف و در محلی که سامانه‌های دفاع هوایی اوکراین در آنجا مستقر است نیز شنیده شده است. آقای زلنسکی با به اشتراک گذاشتن ویدویی از امدادسانی به آسیب‌دیدگان این حمله را عمدی دانسته است. با این حال مقام‌های روسیه هنوز در این خصوص اظهار نظری نکرده‌اند. 

سرهی لیساک، فرماندار منطقه دنیپرو هم می‌گوید پس از این حملات آتش‌سوزی‌هایی نیز در یکی از مناطق شهر رخ داده است. او همچنین اضافه کرد که ۵ کودک در میان زخمی‌ها دیده می‌شوند که وضعیت ۳ نفر آنها وخیم گزارش شده است. 

اداره نظامی پایتخت اوکراین در کانال تلگرام خود اعلام کرد که سامانه‌های پدافند هوایی این کشور بامداد یکشنبه برای دفع حملات هوایی در نزدیکی پایتخت وارد عمل شده‌اند. این در حالیست که بیش از ده‌ها انفجار هم در شهرهای بردیانسک و ملیتوپل که تحت اشغال روسیه هستند گزارش شده است.

 

آمادگی ارتش اوکراین برای ضد حمله بزرگ

 

نیروهای اوکراینی در حالی خود را برای آغاز عملیات ضدتهاجمی در شرق این کشور آماده می‌کنند که کمک‌های غرب به نظامیان اوکراین محدود به تحویل سلاح نبوده است و نیست.

روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» در گزارشی تفصیلی به آموزش نیروهای اوکراینی توسط نظامیان ناتو طی ماه‌های گذشته پرداخته است. در این گزارش آمده که هدف از این آموزش‌های نظامی تبدیل ارتش اوکراین به یک نیروی نظامی مدرن و با مهارت است تا سربازان اوکراینی بتوانند از پیشرفته‌ترین تدابیر جنگی نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) استفاده کنند. 

در این گزارش به یکی از یگان‌های ارتش اوکراین اشاره شده که در پایگاه ناتو در آلمان برای مراحل بعدی جنگ آموزش دیده و سپس در جبهه‌های شرق این کشور مستقر شده است. نیروهای این یگان در حالی که همرزمانشان در جبهه‌های نبرد در شرق اوکراین با ارتش روسیه در حال جنگ بودند در مقر ناتو آموزش دیدند.

نظامیان ناتو در جریان این نشست‌های آموزشی با استفاده از رایانه‌هایی که موقعیت‌های پیچیده جنگی را شبیه‌سازی کرده است به فرماندهان این یگان نحوه رویارویی با چنین وضعیت‌هایی را آموزش دادند.  

فرماندهان اوکراینی در جریان این نشست‌های آموزشی می‌توانند طرح ضدحمله خود را به برنامه رایانه‌ای اطلاع دهند و سپس نتیجه شبیه‌سازی شده آن را مشاهده کنند. در همین راستا واکنش احتمالی نظامیان روسیه، فرصت‌های احتمالی برای پیشروی و نقاط ضعفی که منجر به تحمیل تلفات خواهد شد به اوکراینی‌ها نشان داده می‌شود. 

ایوان شالاماها، معاون فرمانده یگان اوکراینی درباره آموزش در پایگاه ناتو می‌گوید: «تصویری کلی به دست می‌آورید و در می‌یابید ماجرا از چه قرار است. درک می‌کنید که کمبودهایتان کجا بوده است. به آنچه که در جریان شبیه‌سازی نتوانستیم دست پیدا کنیم توجه می‌کنیم.»

در ادامه گزارش «واشنگتن پست» به حضور این یگان در جبهه‌های نبرد پس از آموزش در پایگاه ناتو اشاره شده است. نیروهای این یگان با سلاح‌هایی که از کشورهای غربی دریافت کرده‌اند در نزدیکی خط مقدم نبرد مستقر شده‌اند تا پس از صدور دستور از فرماندهی عملیات ضدتهاجمی خود را آغاز کنند. 

این عملیات مهمترین آزمایش برای راهبرد واشنگتن در جنگ اوکراین محسوب می‌شود. راهبردی که در چهارچوب آن نیروهای اوکراینی از سوی ناتو آموزش می‌بینند و سلاح‌های غربی دریافت می‌کنند تا خودشان از کشورشان دفاع کنند. 

الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین از این راهبرد به عنوان «مرحله دیگری» از کمک‌های غرب به کشورش یاد کرده است. بریتانیا از تابستان سال گذشته آموز‌ش‌های پایه‌ای نظامی برای هزاران سرباز اوکراینی را آغاز کرد. با این حال اخیرا کل اعضای واحدهایی از نظامیان اوکراینی رهسپار آلمان و دیگر کشورها شدند تا به گفته الکسی رزنیکوف «انجام عملیات همزمان با یکدیگر مانند هم‌کنش‌پذیری در میان واحدهای مختلف را آموزش ببینند.»

خودروهای زرهی رزمی ساخت آمریکا از جمله سلاح‌ها و تجهیزاتی است که نیروهای این یگان در اختیار دارند. 

با این حال منتقدان رویکرد کشورهای غربی بر این باور هستند که ارتش اوکراین از عناصر کلیدی مورد نیاز برای موفقیت در عملیات خود از جمله هواپیماهای جنگنده‌ بی‌بهره است. هر چند اوکراین قرار است در پی چراغ سبز آمریکا جنگنده‌های «اف-۱۶» ساخت این کشور را دریافت کند اما این جنگنده‌ها پیش از عملیات ضدتهاجمی پیش‌رو به کی‌یف تحویل داده نخواهند شد. 

یکی از چالش‌های پیش‌روی نیروهای اوکراینی عدم تسلط آنها بر تاکتیک‌ها و عملیات تهاجمی است. اوکراین مدتها تنها برای دفاع از خاک خود آماده شده بود و حتی سربازانی که پیش از آغاز تهاجم نظامی روسیه در شرق این کشور با جدایی‌طلبان مورد حمایت مسکو جنگیده بودند چندان تجربه‌ای در زمینه عملیات تهاجمی ندارند. 

عملیات تابستان سال گذشته نیروهای اوکراینی که طی یک هفته موفق به بازپس‌گیری منطقه خارکیف در شمال شرقی کشور شدند اولین عملیات تهاجمی آنها محسوب می‌شد. 

بسیاری بر این باور هستند که موفقیت عملیات خارکیف و دفاع از کی‌یف در ابتدای جنگ مدیون نیروها و فرماندهان آموزش‌دیده از سوی ناتو بود. ناتو پس از الحاق شبه‌جزیره کریمه به خاک روسیه در سال ۲۰۱۴ آموزش نیروهای اوکراینی را آغاز کرد. بسیاری از فرماندهان نظامی اوکراین که اکنون در رده‌های بالا فعالیت می‌کنند، در آن دوره از سوی ناتو آموزش دیدند.  

یکی از فرماندهان اوکراینی که تنها ۲۹ سال دارد و نام او به دلایل امنیتی فاش نشده است درباره دوره آموزشی اخیر خود به «واشنگتن پست» گفت: «ما مترجم همراه داشتیم و در نتیجه هر سوالی را می‌توانستیم بپرسیم. با موقعیتی که سوالی را مطرح کنیم و پاسخی به آن داده نشود روبرو نشدیم. همه‌ چیز در سطح بالا بود. ما آن مرحله دیگر و بعدی را به چشم دیدیم و حالا باید به آن برسیم.»

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.