ساختمان‌های اندکی در باهموت پابرجا مانده و ساکنان این شهر اغلب سرگردان در خیابان‌ها هستند.

به گزارش جماران به نقل از گازتا رو، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین گفت که بیش از یک میلیون و پانصد هزار نفر از ساکنان منطقه «اودسا»در پی بمباران و موشک باران شدید این منطقه توسط روسیه بدون برق و بدون سیستم انرژی شده اند.

زلنسکی تأکید کرد که بمباران بسیار شدید بود و چند روز لازم است تا بخشی از جریان برق بار دیگر برقرار شود.

پیش از این برخی منابع اعلام کردند که روسیه مناطقی را در اوکراین به شدت بمباران و موشک باران کرده است.

در تحولی دیگر، آسوشیتدپرس در گزارشی به آخرین تحولات نبرد اوکراین پرداخته و مدعی شده که نیروهای روسیه در جبهه‌های شرقی در حال پیشروی هستند.

در این گزارش به نقل از ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین آمده است که نیروهای روسیه شهر باهموت واقع در استان شرقی دونتسک را به ویرانه‌ای تبدیل کرده‌اند.

این در حالیست که ارتش اوکراین همچنین روز شنبه از حملات موشکی، راکتی و هوایی ارتش روسیه به مناطقی از خاک این کشور خبر داد که گفته می‌شود مسکو پس از ماه‌ها مقاومت در تلاش برای تصرف آنها است.

تازه‌ترین نبردهای جنگ ۹ ماه و نیمه روسیه در اوکراین در چهار استانی متمرکز شده که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه پیش‌تر در اواخر ماه سپتامبر پیروزمندانه و به طور غیرقانونی مدعی ضمیمه آنها به کشورش شده بود.

به گزارش خبرنگاران آسوشیتدپرس، این نبردها نشان دهنده تلاش روسیه برای کنترل مناطق یاد شده و اصرار اوکراین برای بازپس گیری آنها است.

ولودیمیر زلنسکی وضعیت در چندین شهر خطوط مقدم نبرد در استان‌های دونتسک و لوهانسک واقع در شرق اوکراین را «بسیار دشوار و سخت» توصیف کرده است.

استان‌های دونتسک و لوهانسک که منطقه دونباس را درهمسایگی روسیه تشکیل می‌دهند از قطب‌های بزرگ صنعتی به شمار می‌روند.

جدایی طلبان تحت حمایت مسکو از سال ۲۰۱۴ با کی‌یف بر سر استقلال این مناطق که اولویت اصلی ولادیمیر پوتین در تهاجم نظامی به اوکراین به شمار می‌رفت، در جنگ بودند.

ولودیمیر زلنسکی در گزارش ویدیویی شبانه خود ضمن اشاره به شهرهایی که دوباره در تیررس حملات قرار گرفته‌اند از «باهموت، سولدار، مارینکا و کرمینا» نام برد و گفت: مدت‌هاست که در زمین این مناطق هیچ محلی برای زندگی باقی نمانده است که با گلوله و آتش آسیب ندیده باشد.»

وی سپس به طور ویژه به باهموت اشاره کرد و آنرا یکی دیگر از شهرهای دونباس خواند که ارتش روسیه به «ویرانه‌ای سوخته» تبدیل کرده است.

به گزارش آسوشیتدپرس برخی از ساختمان‌ها در باهموت پابرجا مانده و ساکنان این شهر اغلب سرگردان در خیابان‌ها هستند.

بنا به این گزارش، باهموت اما مانند ماریوپول و سایر شهرهای درگیر جنگ، یک محاصره طولانی را تحمل کرده و ساکنانش حتی پیش از آنکه مسکو حملات گسترده‌ای را برای از بین بردن زیرساخت‌های حیاتی و خدمات عمومی در سراسر اوکراین آغاز کند، هفته‌هایی را بدون آب و برق سپری کردند.

فرماندار منطقه دونتسک حدود دو ماه پیش مدعی شده بود که ۹۰ درصد جمعیت بیش از ۷۰ هزار نفری که پیش از جنگ در این منطقه ساکن بودند طی ماه‌هایی که مسکو بر تصرف کامل دونباس تمرکز کرده بود از محل گریخته‌اند.

ستاد کل ارتش اوکراین از حملات موشکی، ۲۰حمله هوایی و بیش از ۶۰ حمله راکتی ارتش روسیه در سراسر اوکراین طی دو روز گذشته خبر داده است.

سخنگوی ستاد کل ارتش اوکراین همچنین اعلام کرده است که بیشترین درگیری‌ها در منطقه باهموت روی داده و طی آن بیش از ۲۰ محل مسکونی زیر آتش قرار گرفته است.

به گفته این مقام مسئول در ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین، نظامیان این کشور حملات روسیه در دونتسک و لوهانسک را دفع کرده‌اند.

حملات گسترده نیروهای ارتش روسیه در شرق اوکراین طی تابستان گذشته به تصرف تمام مناطق متعلق به استان لوهانسک منجر شد.

به گفته تحلیلگران و مقامات اوکراینی، دونتسک طی آن دور از حملات از سرنوشتی مشابهه گریخت؛ از همین رو ارتش روسیه در هفته های اخیر تجهیزات و نیروهای نظامی زیادی را در اطراف باهموت مستقر کرده و ضمن گلوله‌باران این شهر در پی محاصره کامل آن است.

ارتش اوکراین روز شنبه همچنین از حملات ارتش روسیه به دیگر استان‌ها نظیر خارکیف و سومی در شمال شرق، دنیپروپتروفسک در مرکز، زاپوریژیا در جنوب شرقی و خرسون در جنوب این کشور خبر داد.

خرسون و زاپوریژیا به همراه دونتسک و لوهانسک، چهار منطقه‌ای هستند که پوتین مدعی است که به قلمرو روسیه ملحق شده‌اند.

اعطای جوایز صلح نوبل؛ برنده روس «جنگ جنون‌آمیز و جنایتکارانه» پوتین در اوکراین را محکوم کرد

سه برنده مشترک جایزه صلح نوبل که اکتبر گذشته نام آنها از سوی هیئت داوران اعلام شده بود روز شنبه ۱۰ دسامبر ۲۰۲۲ طی مراسمی در اسلو، پایتخت نروژ جوایز خود را دریافت کردند.

برندگان روس، بلاروس و اوکراینی این جایزه معتبر بین‌المللی هر سه در این مراسم خواستار آن شدند که نیروهای مقاوم در برابر تهاجم نظامی «دیوانه‌وار و جنایتکارانه» ارتش ولادیمیر پوتین به اوکراین سلاح‌های خود را زمین نگذارند.

در این مراسم از سه برگزیده جایزه نوبل امسال که همگی کشورهایشان با مناقشه جاری در اوکراین درگیر هستند به دلیل «تعهد و پایبندی به مبارزه در راه حقوق بشر و دموکراسی و نیز همزیستی مسالمت آمیز» در برابر نیروهای اقتدارگرا تقدیر به عمل آمد.

آلس بلیاتسکی فعال حقوق بشر که در بلاروس زندانی است به همراه سازمان غیر دولتی «مموریال» در روسیه که به دستور دستگاه قضایی این کشور منحل شده و نیز مرکز آزادی‌های مدنی اوکرین برندگان سال ۲۰۲۲ جایزه صلح نوبل بودند که ماه اکتبر گذشته نام آنها رسما اعلام شده بود.

«صلح با زمین گذاشتن سلاح به دست نمی‌آید»

اولکساندرا ماتویچوک، رئیس مرکز آزادی های مدنی اوکراین طی سخنانی گفت: «مردم اوکراین بیش از هر کس دیگری در جهان خواهان صلح هستند.»

وی سپس افزود: «اما صلح برای کشوری که مورد حمله قرار می گیرد، با کنار گذاشتن سلاح بدست نمی‌آید. این صلح نیست، بلکه اشغال نام دارد.»

مرکز آزادی‌های مدنی اوکراین که سال ۲۰۰۷ تاسیس شد پس از تهاجم نظامی روسیه موارد گوناگون جنایات جنگی از سوی سربازان روسیه نظیر تخریب ساختمان های مسکونی، حمله به کلیساها، مدارس و بیمارستان‌ها، بمباران کریدورهای تخلیه غیرنظامیان، کوچ دادن اجباری ساکنان برخی مناطق و شکنجه و آزار دستیگر شدگان را ثبت و مسند کرد.

رئیس مرکز آزادی های مدنی در مصاحبه‌ای با خبرگزاری فرانسه گفت که به دلیل بمباران زیرساخت‌های انرژی درکشورش مجبور شده متن سخنرانی خود را برای این مراسم زیر نور شمع بنویسد.

به گفته خانم ماتویچوک، مرکز آزادی‌های مدنی اوکراین طی ۹ ماه تهاجم روسیه بیش از ۲۷ هزار مورد مرتبط با جنایات جنگی را برشمرده و ثبت کرده است.

وی در جریان سخنرانی خود در این مراسم خواستار تشکیل دادگاهی بین‌المللی برای محاکمه ولادیمیر پوتین، متحد او در بلاروس یعنی الکساندر لوکاشنکو و سایر افرادی شد که در جنایات جنگی مرتبط با این تهاجم نظامی دست داشته‌اند.

مصادره معنای تاریخی مبارزه با فاشیسم در روسیه

یان راچینسکی، رئیس سازمان غیردولتی «مموریال» در روسیه که دیگر برنده جایزه صلح نوبل امسال بود نیز طی سخنانی «جاه طلبی‌های امپراتوری» به ارث رسیده از اتحاد جماهیر شوروی را که «امروز دوباره شکوفا شده» محکوم کرد.

وی افزود روسیهِ تحت ریاست ولادیمیر پوتین معنای تاریخی مبارزه با فاشسیم را «به نفع منافع سیاسی خود» منحرف کرده است.

به گفته این برنده روس جایزه صلح نوبل، بدین ترتیب «از این پس مقاومت در برابر روسیه مساوی با فاشیسم است».

رئیس سازمان غیردولتی «مموریال» در روسیه تصریح کرد این تحریف در واقع «توجیهی ایدئولوژیک برای جنگی تجاوزکارانه، جنون‌آمیز و جنایتکارانه علیه اوکراین» است.

«مموریال» که سال ۱۹۸۹ تاسیس شده بود برای دهه‌ها در جهت روشنگری نسبت به جنایات رژیم توتالیتر استالین و زنده نگه داشتن یاد قربانیان آن دوران تلاش کرد و در کنار آن به جمع‌آوری اطلاعاتی پرداخت که حکایت از نقض آزادی‌ها و حقوق اساسی در روسیه داشت.

این سازمان غیردولتی انتهای سال گذشته میلادی با حکمی از سوی دستگاه قضایی روسیه منحل شد و روز هفتم اکتبر سال جاری، همزمان با اعلام نام این نهاد به عنوان برنده جایزه صلح نوبل دفاترش از سوی نیروهای دولتی توقیف و پلمب شد.

«دیکتاتوری رعیت پرور»

آلس بلیاتسکی، موسس سازمان حقوق بشری Viasna در بلاروس که سومین برنده جایزه صلح نوبل امسال بود به دلیل حبس در کشورش در مراسم حضور نداشت.

آقای بلیاتسکی از ژوئیه ۲۰۲۱ در زندان است و پرونده‌ای تحت اتهام «قاچاق» پول نقد به نفع مخالفان دولت لوکاشنکو علیه او در جریان است که می‌تواند برایش مجازاتی معادل با دوازده سال زندان به همراه داشته باشد.

همسر این فعال حقوق بشر ۶۰ ساله بلاروسی به نمایندگی از وی در مراسم حضور یافت و ضمن دریافت جایزه در سخنانی به نقل از او آنچه «دیکتاتوری رعیت‌پرور نظام حاکم، شنیده نشدن صدای مردم ستم‌دیده، وابستگی اقتصادی و نظامی» به روسیه و نیز «روسی سازی فرهنگ و زبان» درکشورش خواند را محکوم کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.