دولت ایتالیا بین 20 تا 30 توپخانه خودکششی از نوع«M109L» را به اوکراین تحویل داده است.

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، روزنامه ایتالیاییLa Repubblica نوشت که دولت ایتالیا بین 20 تا 30 توپخانه خودکششی  از نوع«M109L» را به اوکراین تحویل داده است.

این توپخانه ها بخشی از بسته کمک های نظامی پنجم ایتالیا به اوکراین به شمار می روند.

این روزنامه ایتالیایی در ادامه نوشت که ایتالیا پیش از این نفربرهای زره پوش از نوع«ام 113»، 6 توپخانه سنگین هاوتزر از نوع«پی زد اچ 2000» و سامانه های موشکی از نوع«ام ال آر س» به اوکراین تحویل داده بود. همچنین قرار است توپهای«پی زد اچ» به منطقه «باخموت» در اوکراین ارسال شود.

این در حالی است که  تجهیزات و تسلیحاتی که قرار است ایتالیا به عنوان کمک های نظامی به اوکراین بدهد همچنان سری است.

روسیه: انگلیس و اوکراین مقصر اختلال در صادرات غلات هستند

سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز یکشنبه با اشاره به تعلیق توافق انتقال غلات اوکراین از طرف مسکو، انگلیس و دولت اوکراین را عاملان این اختلال معرفی کرد.

بنابر گزارش اسپوتنیک، ماریا زاخارووا تاکید کرد: قرارداد غلات به وسیله ولودمیر زلنسکی رییس‌جمهور اوکراین و تروریست‌های او که توسط کارشناسان انگلیسی هدایت می‌شوند، متوقف شده است.

وی در ادامه با رد اتهام‌ ها علیه روسیه، خاطر نشان کرد: رژیم کی‌یف بر یک تخت جهنمی از جنس پول، اسلحه و مرگ استوار است.

وزارت دفاع روسیه روز گذشته اعلام کرده بود که حکومت کی‌یف در ساعت‌های نخست شنبه ۲۹ اکتبر با کمک مستشاران انگلیس و با استفاده از تعدادی پهپاد به ناوگان دریای سیاه روسیه و شناورهای غیرنظامی این کشور در سواستوپول، حمله تروریستی کرده است.

این وزارتخانه همچنین تاکید کرده بود که کارشناسان نیروی دریایی انگلیس مستقر در شهر اوچاکوف در منطقه نیکالئف در آماده سازی و فراهم آوری مقدمات این حمله تروریستی و آموزش نظامیان مرکز عملیات ویژه دریایی ۷۳، کمک کرده‌اند.

بنا بر اعلام وزارت دفاع روسیه، کارشناسان نیروی دریای انگلیس در برنامه‌ریزی و اجرای انفجار خرابکارانه در خطوط لوله انتقال گاز نورد استریم در تاریخ ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲ (۴ مهر ۱۴۰۱) نیز نقش داشته‌اند.

در ادامه مسکو اعلام کرد که در پی حملات تروریستی اوکراین به شبه جزیره کریمه و ناوگان دریای سیاه روسیه، مشارکت خود در توافق انتقال غلات اوکراین را به حالت تعلیق در می‌آورد. این تصمیم روسیه واکنش‌های بسیاری را نیز به همراه داشته است.

استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل متحد در واکنش به تعلیق همکاری مسکو در ابتکار صادرات غلات دریای سیاه موسوم به توافق غلات گفت که در تماس با مقامات روسیه در این زمینه هستیم.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا نیز شب گذشته توقف اجرای توافق صادرات غلات اوکراین از سوی روسیه را بسیار ظالمانه خواند.

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز امروز در توییتی از مسکو خواست که با بازنگری در تصمیم خود، اجرای توافق دریای سیاه درمورد صادرات غلات را از سر گیرد.

 ترکیه، سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین ۳۱ تیر ۱۴۰۱ در استانبول توافقنامه‌ای را برای از سرگیری صادرات غلات از سه بندر دریای سیاه اوکراین امضا کردند که پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در اسفند متوقف شد. پس از این توافق، یک مرکز هماهنگی مشترک با حضور مقام های سه کشور و سازمان ملل در استانبول برای نظارت بر محموله‌ها ایجاد شده است.

 

ناتو از روسیه خواست مشارکت در "قرارداد غلات" را از سر بگیرد

لانژسکو نماینده ناتو از روسیه خواست فوراً مشارکت در توافق غلات را از سر بگیرد.

به گزارش رویترز، "اوآنا لانژسکو"، نماینده رسمی ناتو گفت که ناتو از روسیه خواسته است تصمیم خود برای تعلیق مشارکت در توافق غلات را تغییر دهد.

لانژسکو گفت: "ما از روسیه می‌خواهیم که فوراً این توافق را از سر گرفته و اجازه دهد مواد غذایی به دست کسانی برسد که بیشتر به آن نیاز دارند".

او همچنین تاکید کرد که از مواد غذایی "سلاح" ساخته نشود و خاطرنشان کرد که این معامله باعث کاهش قیمت های جهانی می شود.

روز شنبه "دیمیتری پاتروشف"، ویزر کشاورزی روسیه گفته بود که روسیه آماده است تا 500 هزار تن غلات را در چهار ماه آینده به فقیرترین کشورها ارسال کرده و غلات اوکراین را به طور کامل جایگزین کند و تمام علاقمندان را تامین کند.

همچنین وزارت امور خارجه روسیه نیز اعلام کرده بود که به دلیل حملات تروریستی دیروز در بند سواستوپول و همچنین دریای سیاه بر علیه مواضع روسیه، معامله غلات که با همکاری اوکراین در حال فعالیت بود را تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق در می آورد.

 

دیپلماسی تلفنی ترکیه در باره غلات چه نتیجه‌ای خواهد داد؟

ترکیه در حال مذاکره تلفنی در باره یک معامله غلات است که جزئیات آن فاش نشده است.

به گزارش اسپوتنیک، ترکیه در حال مذاکره تلفنی در باره یک معامله غلات است که جزئیات آن فاش نشده است. ترکیه در تمام سطوح "دیپلماسی تلفنی" را با مسکو در مورد توافق غلات ادامه می دهد، اما جزئیات آن محرمانه باقی مانده است.

یک منبع مطلع در پاسخ به این سوال که آیا آنکارا در حال انجام گفتگوهای تلفنی با مسکو در مورد وضعیت توافق غلات است یا خیر، گفت که این "مذاکره تلفنی" در همه سطوح صورت می گیرد.

این منبع ، از پاسخ به این سوال که موضع رسمی ترکیه در مورد وضعیت کنونی چه زمانی علنی خواهد شد، خودداری کرد و گفت "در چنین لحظات سختی نباید جزئیات را فاش کرد. این روند در حال پیشروی است".

شایان ذکر است، در استانبول در 22 ژوئیه، توافق نامه های چند جانبه در مورد رفع محدودیت های عرضه محصولات روسیه برای صادرات و در مورد کمک روسیه در صادرات غلات اوکراین امضا شد. این قرارداد که توسط نمایندگان روسیه، ترکیه، اوکراین و سازمان ملل امضا شد، شامل صادرات غلات، مواد غذایی و کود از طریق دریای سیاه از سه بندر از جمله اودسا است.

چندی پیش، سفیر روسیه در آمریکا در این خصوص گفته بود: در شرایط حملات و تحریکات علیه کشتی‌های نظامی و تجاری روسیه که در طرح ابتکاری "دریای سیاه" شرکت دارند، نمی‌توانیم بدون توجه به مسائل امنیتی به کار خود ادامه دهیم. در تعلیق اجرای توافق، محکوم کردن روسیه ناعادلانه است. این وضع به دلیل اقدامات غیرعاقلانه رژیم کی یف رخ داده است".

آنتونوف تصریح کرد: " نیمی از تمام کشتی های باری به عنوان بخشی از "معامله غذایی" راهی کشورهای توسعه یافته شدند و نه کشورهای نیازمند. در مورد کنایه‌های "تحریک" گرسنگی، مایلیم فراخوان‌های مکرر خود را برای ارسال محموله‌های غذایی، قبل از هر چیز، به کشورهای نیازمند یادآوری کنیم.

با این حال، نیمی از تمام کشتی های باری تحت "طرح غلات" به کشورهای توسعه یافته رفتند. در حالی که سومالی، اتیوپی، یمن، سودان و افغانستان تنها حدود 3 درصد از محصولات کشاورزی را دریافت کردند".

 

وضعیت قیمت گاز در اروپا به کدام سمت خواهد رفت؟

مدیرعامل شرکت اکواینور: بروکسل باید برای افزایش بیشتر قیمت گاز خودش آماده کند.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از رویترز، آندرس اوپدال، مدیرعامل شرکت بزرگ اکواینور نروژ که د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر حوزه نفتی و گازی فعالیت می‌کند اعلام کرد که به خاطر کاهش واردات گاز ا‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ز روسیه قیمت این حامل انرژی برای سال‌های آینده د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر اروپا بالا می‌ماند.

وی تأکید کرد: مشکل بنیادی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر اروپا کمبود گاز است و این مسئله ادامه‌دار خواهد بود و اگر اروپا بخواهد گاز وارد کند باید طی سال‌های آینده قیمت بالایی برای آن بپردازد.

اوپدال ادامه داد که نروژ هم‌اکنون د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر حال صادرات حجم زیادی گاز به اروپاست اما د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر عین حال هشدار داد که پیشنهاد اخیر اروپا برای تعیین سقف قیمت گاز احتمالا د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر مقابله با بحران انرژی اثر معکوس خواهد گذاشت.

مدیرعامل شرکت اکواینور معتقد است هر گونه اعمال سقف برای قیمت گاز واقعا به حل مشکل بنیادی مذکور کمک نمی‌کند. در واقع می‌‌تواند اثر معکوس داشته و د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر حالی که تقاضا را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بالا می‌برد عرضه افزایش نخواهد داشت.

اکواینور اخیرا توانسته با پشت سر گذاشتن گازپروم روسیه به بزرگ‌ترین تامین گاز اروپا بدل شود، اما کارشناسان می‌گویند که این شرکت ظرفیت کافی برای جایگزین کردن گاز روسیه در اروپا را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ندارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.