ایالات متحده آمریکا از دخالت نظامی مستقیم در جنگ اوکراین اجتناب می کند اما به کی یف کمک اطلاعاتی و تجسسی می کند.

به گزارش جماران به نقل از نووستی، روزنامه اشپیگل آلمان نوشت که یک کارشناس در عرصه تجسس و فعالیت های اطلاعاتی گفت که آمریکا تحرکات و موضع گیری های ارتش روسیه را زیر نظر دارد و  اطلاعات آن را به اوکراین می دهد.

به گفته «گریک اوستن» ایالات متحده آمریکا از دخالت نظامی مستقیم در جنگ اوکراین اجتناب می کند  اما به کی یف کمک اطلاعاتی و تجسسی می کند.

اوستن تأکید کرد: من مطمئن هستم که تبادل اطلاعات گسترده ای صورت می گیرد و بی تردید آمریکا موضع گیری ها و مراکز نظامی روسیه را به شکل گسترده ای زیر نظر می گیرد و اطلاعات مربوط به آن را به شکل منظم به اوکراین می دهد.

این کارشناس آلمانی تصریح کرد که کشورهای بالتیک،لهستان و انگلیس نیز به اوکراین اطلاعات سری می دهند.                         

 

اتحادیه اروپا سفرای روسیه را احضار کرد

اتحادیه اروپا روز دوشنبه در اقدامی هماهنگ با کشورهای عضو، دیپلمات ارشد روسیه در بروکسل را به نشانه اعتراض به اقدام مسکو در رسمیت بخشیدن به ضمیمه بخشی از خاک اوکراین احضار کرد.

سران اتحادیه اروپا بدین ترتیب با احضار دیپلمات بلند پایه روسیه، «الحاق غیرقانونی» چهار منطقه شرق و جنوب شرقی اوکراین را که مسکو پس از اعلام نتایح همه‌پرسی به آن رسمیت بخشید، محکوم کردند.

پیتر استانو، سخنگوی دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این خصوص به خبرگزاری فرانسه گفت: «این اقدامی است که در سراسر اتحادیه اروپا و با هماهنگی کلیه کشورهای عضو انجام شده است.»

گفتنی است که ناتو، اتحادیه‌اروپا و سازمان‌ملل متحد نیز پیش‌تر ضمن محکوم کردن اقدام روسیه در الحاق بخش‌هایی از خاک اوکراین، تاکید کرده بودند که هرگز چنین رویکردی را به رسمیت نخواهند شناخت.

احضار سفرای روسیه در کشورهای اروپایی از روز جمعه و در پی امضای سند الحاق چهار منطقه لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپروژیا در شرق و جنوب شرق اوکراین توسط ولادیمیر پوتین آغاز شد.

بلژیک روز جمعه سفیر روسیه در بروکسل را احضار کرده بود؛ ایتالیا و اتریش در همین راستا روز دوشنبه سفرای روسیه درکشورشان را احضار کردند.

رهبران اتحادیه اروپا تاکید کرده‌اند که «هرگز» این «الحاق غیرقانونی» تحت سازماندهی مسکو را به رسمیت نمی شناسند و ۲۷ کشور عضو در حال نهایی کردن تحریم‌های تازه علیه روسیه هستند.

با این حال، پس از اعمال تحریم‌های شدید علیه روسیه پس از تهاجم نظامی به خاک اوکراین به نظر نمی‌رسد مجازات‌های اقتصادی زیادی برای تحمیل باقی مانده باشد، مگر اینکه ایالات متحده بتواند چین و هند را وادار کند تا با نوعی اعمال سقف قیمت برای صادرات انرژی روسیه موافقت کنند.

به گزارش فرانس‌پرس، دیپلمات‌های اتحادیه اروپا در تلاش هستند تا بر مخالفت‌های چندین کشور عضو، از جمله مجارستان و یونان، برای تعیین سقف در قیمت نفت روسیه در سراسر جهان غلبه کنند.

اتحادیه اروپا تاکنون هفت دور تحریم بی‌سابقه علیه روسیه اعمال کرده وهمزمان میلیاردها یورو کمک نظامی در اختیار اوکراین قرار داده است.

برپایی«همه‌پرسی» الحاق که اتحادیه اروپا بر تحریم برگزارکنندگان آن نیز تاکید کرده پیش‌ از این موجی از انتقاد‌ها را در میان کشورهای غربی برانگیخته بود؛ اوکراین، اروپا و ایالات متحده به همراه جمعی دیگر از کشورهای جامعه جهانی پیش‌تر ضمن محکوم کردن این «رفراندوم» آن را «غیرقانونی و جعلی» خوانده بودند.

این سناریو پیش‌تر در سال ۲۰۱۴ نیز برای ضمیمه شدن شبه جزیره کریمه اوکراین به خاک روسیه به اجرا درآمده بود؛ اقدامی که تحریم‌های گسترده‌ای را از سوی غرب روانه مسکو کرد.

 

کریم اسدی اصل

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.