آمریکا ماه گذشته با درخواست کی‌یف برای دریافت سیستم موشکی پیشرفته موافقت کرد. آقای زلنسکی پیشتر خواستار ارسال تسلیحات پیشرفته نظامی به اوکراین شده بود.

به گزارش جماران، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد که کشورش سامانه‌ پیشرفته دفاع هوایی «ناسامز» را از آمریکا دریافت کرده است.

آقای زلنسکی روز یک‌شنبه ۲۵ سپتامبر با تشکر از تصمیم جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا برای ارسال سامانه پیشرفته دفاعی به اوکراین، گفت که سیستم دفاعی کشورش برای پوشش همه مناطق مسکونی، مدارس، بیمارستان‌ها و دانشگاه‌های اوکراین کافی نیست.

از سوی دیگر دفتر ریاست‌جمهوری اوکراین اعلام کرد که آقای زلنسکی روز دوشنبه ۲۶ سپتامبر در جلسه ویژه‌ای با حضور وزیر دفاع و شماری از مقام‌های نظامی از جمله فرمانده بخش اطلاعات ارتش، موضوع استفاده نیروهای «دشمن» از تسلیحات جدید نظامی و چگونگی مقابله با آن‌ها را بررسی کردند.

اینک آقای زلنسکی از آمریکا به دلیل در اختیارگذاشتن سامانه موشکی «هیمارس» و دیگر موشک‌اندازها قدردانی کرد که در پیشروی نیروهای اوکراینی در شرق این کشور و عقب‌راندن نیروهای روسی نقش داشته‌اند.

آمریکا ماه گذشته با درخواست کی‌یف برای دریافت سیستم موشکی پیشرفته موافقت کرد. آقای زلنسکی پیشتر خواستار ارسال تسلیحات پیشرفته نظامی به اوکراین شده بود.

روسیه بارها به آمریکا و اتحادیه اروپا در مورد ارسال کمک‌های نظامی به اوکراین هشدار داده است. در همین زمینه کرملین روز دوشنبه از برقراری «تماس‌های پراکنده» میان روسیه و آمریکا در مورد موضوع تسلیحات هسته‌ای خبر داد.

در تحولی دیگر، گارد مرزی فنلاند اعلام کرد که دولت این کشور قصد دارد  بخش جنوب شرقی مرزهای این کشور دیوار کشی کند.

بر اساس برخی منابع رسانه ای فنلاندی این دیوار طی دو تا سه سال ساخته می شود.

در پی حمله نظامی روسیه به اوکراین کشورهای همسایه روسیه به ویژه فنلاند تدابیر پیشگیرانه ای را در  پیش گرفته اند تا به سرنوشت اوکراین دچار نشوند.

دولت فنلاند قصد دارد ده تا بیست درصد از مرزهای خود با روسیه که 1300 کیلومتر طول دارد را دیوار کشی کند.قرار است دیوار مرزی از 130 تا 260 کیلومتر باشد و این دیوار تقریبا 50 سال کارایی خواهد داشت.

هزینه ساخت و نگهداری و زیرساخت های مرتبط با آن این دیوار میلیون ها دلار است و به گارد مرزی اینامکان را می دهد که به اقدامات بر ای عبور غیرقانونی به سرعت واکنش نشان دهد.

 

مدودوف: تهدید هسته ای بلوف نیست 

«دیمیتری مدودوف» رئیس جمهور سابق روسیه امروز سه شنبه  گفت کشورش طبق دکترین هسته ای خود و در صورت نیاز، حق دارد تا از خود با سلاح های هسته ای دفاع کند و درصورتی که تحت فشار زیاد باشد، قطعا این گزینه یک بلوف نخواهد بود.

به گزارش  تاس، دیمیتری مدودوف رئیس جمهوری سابق و رئیس شورای امنیت روسیه هشدار داد مسکو حق دارد " بدون مشورت بیشتر" و با افزایش تنش ها با غرب درباره همه گیری های برگزار شده در مناطق وسیعی از اوکراین که تحت تسلط روسیه است، واکنشی درخور داشته باشد. 

این مقام سیاسی روسیه با انتقاد از رویکرد دولت های غربی به ویژه آمریکا و انگلیس در قبال مسکو گفت: روسیه می تواند در پاسخ به حمله به این کشور یا متحدانش با استفاده از سلاح های جنجالی که موجودیت روسیه را تهدید کند، دست به استفاده از سلاح هسته ای بزند.

مدودف همچنین گفت اگر روسیه در تلافی هرگونه حملات غیرمتعارف از سوی اوکراین، دست به استفاده از سلاح اتمی بزند، ناتو هیچ گونه دخالتی نخواهد کرد و اوکراین هم باید این را بداند.

وی افزود: باید این تصور را داشت که اگر اقدامات نظامی اوکراین موجودیت دولت روسیه را به خطر بیاندازد، روسیه مجبور به استفاده از سلاح اتمی علیه اوکراین خواهد بود.

پیش‌تر معاون وزیر خارجه روسیه در پاسخ به سوالی درباره احتمال استفاده از سلاح هسته ای تاکتیکی در جنگ اوکراین گفت: استفاده از سلاح اتمی نیز بخشی از دکترین نظامی ماست.

الکساندر گروشنکو، درباره احتمال استفاده از یک حمله پیشدستانه تاکتیکی علیه اوکراین گفته بود: تصمیم گیری درباره احتمال استفاده از سلاح اتمی به روشنی در دکترین نظامی روسیه تبیین شده است.

اصول رسمی دفاعی روسیه به نظامیان این کشور اجازه می دهد در صورت مورد تهدید قرار گرفتن توسط سلاح های کشتار جمعی یا وجود تهدیدی که موجودیت این کشور را تهدید کند از سلاح اتمی استفاده کند.

تصمیم گیری درباره استفاده از سلاح اتمی در روسیه برعهده ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری این کشور است. پوتین در اوایل شروع جنگ اوکراین، نیروهای بازدارنده هسته ای روسیه را به حالت آماده باش درآورد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۵ اسفند نیز حمله نظامی به اوکراین که آن را «عملیات ویژه» خواند آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری‌ها در اوکراین و واکنش‌ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.