ایمن الظواهری حدودا 70 سال سن دارد و به بیماری سرطان کبد مبتلا بوده است.

به گزارش جماران به نقل از وبسایت المعلومه، «ناجح ابراهیم» یکی از موسسان جماعت اسلامی در مصر و کارشناس متخصص در امور جماعت های اسلامی  به خبرهای منتشر شده در رسانه های بین المللی درباره کشته شدن «ایمن الظواهری» رهبر گروه القاعده واکنش نشان داد.

ابراهیم در سخنانی مطبوعاتی گفت که اخبار مشابهی درباره مرگ ایمن الظواهری در  چهار سال پیش نیز منتشر شده بود و همه این اخبار بارها و توسط رسانه های غربی منتشر شده بود.

این کارشناس تأکید کرد که الظواهری تقریبا 70 سال عمر دارد و وضع جسمانی مناسبی ندارد و اگر او مرده است به شکل طبیعی مرده است.

ناجح ابراهیم در ادامه گفت: اگر مرگی در کار باشد در این سن طبیعی است زیرا الظواهری از چندین بیماری رنج می برده است و بارها اخباری درباره مرگش منتشر شده است.

ابراهیم تأکید کرد که الظواهری از سرطان کبد رنج می برده است.

 

طالبان حمله پهپاد آمریکا به افغانستان را محکوم کرد 

سخنگوی طالبان در توییتی نوشت که یک حمله هوایی به «یک خانه مسکونی» در پایتخت اصابت کرد و این حمله توسط هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی انجام شده است.

رسانه ها اعلام کردند ، ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان در بیانیه‌ای نوشت که حمله روز ۳۱ ژوئیه علیه یک "خانه مسکونی در ناحیه شیرپور کابل انجام شد.»

او گفت: «ماهیت این حادثه در ابتدا روشن نبود. سازمان‌های امنیتی و اطلاعاتی امارت اسلامی درباره حادثه تحقیق کردند و دریافتند که حمله توسط هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی انجام شده است.»

مجاهد گفت که طالبان این حمله را به هر دلیلی که انجام شده باشد، محکوم می‌کند و آن را نقض آشکار اصول بین‌المللی و موافقتنامه دوحه توصیف کرد.

وی گفت : این اقدامات تکرار تجارب ناکام ۲۰ سال گذشته و برخلاف منافع ایالات متحده آمریکا، افغانستان و منطقه است. تکرار چنین اقداماتی به فرصت‌های موجود لطمه خواهد زد.»

 

توضیحات خانواده «ایمن الظواهری» درباره کشته شدن وی

خانواده ایمن الظواهری سرکرده تشکیلات تروریستی القاعده درباره خبرهای منتشره درباره کشته شدن وی درحمله ای به منزلش در افغانستان واکنش نشان داد و توضیحاتی ارائه کرد.

پایگاه مصری «القاهره ۲۴» به نقل از خانواده «ایمن الظواهری» نوشت: چند دقیقه ای است که از طریق رسانه های امریکایی، خبر کشته شدن ایمن الظواهری را دریافت کرده ایم. با وجود اینکه برخی رسانه ها اعلام کرده اند که حمله امریکا اوایل هفته جاری بوده ، ولی هیچ خبری درباره کشته شدن او منتشر نشده بود.

خانواده الظواهری افزود که این خبر به شکل گسترده منتشر شد ولی با وجود اینکه بسیاری از رسانه‌های دنیا این خبر را منتشر کرده اند، از میزان صحت این خبر اطمینان نداریم.

به گفته خانواده الظواهری، از زمان خارج شدن ایمن الظواهری از مصر در ده سال پیش و سپس پیوستن به تشکیلات القاعده در افغانستان،‌ آنان هیچ ارتباطی با او ندارند.

خانواده الظواهری افزود: در صورت صحت خبر،‌ فقط می توانیم برای او طلب رحمت کنیم.

 

 بلینکن: طالبان توافق دوحه را به شدت نقض کرده است

 

وزیر خارجه آمریکا در بیانیه‌ای درباره کشته شدن «ایمن الظواهری» سرکرده القاعده اعلام کرد، طالبان توافق دوحه را به شدت نقض کرده است.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا بعد از سخنان جو بایدن رئیس‌جمهور این کشور درباره کشته شدن ایمن الظواهری سرکرده القاعده در افغانستان در این باره بیانیه صادر کرد و طالبان را خطاب قرار داد.

طبق گزارش وزارت خارجه آمریکا، بلینکن در این بیانیه تصریح کرد: «رئیس‌جمهور بایدن سال گذشته به مردم آمریکا متعهد شد که پس از خروج نیروهای آمریکایی، ایالات متحده به حفاظت از کشور ما و اقدام در برابر تهدیدات تروریستی برآمده از افغانستان ادامه خواهد داد. رئیس‌جمهور تصریح کرد که ما در حفاظت از میهن تردید نخواهیم کرد».

وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: «عملیاتی که عدالت را برای ایمن الظواهری رهبر القاعده اجرا کرد، ما به این تعهد عمل کرده‌ایم و در آینده هم در برابر هر گونه تهدیدات به این کار ادامه خواهیم داد. در این مورد توانستیم این کار را انجام دهیم و در آینده نیز در موقعیتی قرار خواهیم گرفت که این کار را انجام دهیم. در نتیجه مهارت و حرفه‌ای بودن همکاران جامعه اطلاعاتی و ضد تروریسم که من و رئیس‌جمهور عمیقاً از آنها سپاسگزاریم».

این مقام ارشد دولت جو بایدن در ادامه بیانیه خود، مقامات طالبان را مخاطب قرار داد و آنها را به نقض شدید توافق دوحه بین آمریکا و طالبان متهم کرد.

بلینکن در بیانیه نوشت: «طالبان با میزبانی و پناه دادن به رهبر القاعده در کابل، توافق دوحه و اطمینان‌‎بخشی‌های مکرر خود به جهان را مبنی بر اینکه اجازه نخواهند داد از خاک افغانستان برای تهدید امنیت کشورهای دیگر توسط تروریست‌ها استفاده شود، به شدت نقض کردند».

وزیر خارجه آمریکا با لحنی تند خطاب به رهبران طالبان تصریح کرد: «آنها همچنین به مردم افغانستان و تمایل خود برای به رسمیت شناختن و عادی سازی با جامعه بین‌المللی خیانت کردند. در مواجهه با عدم تمایل یا ناتوانی طالبان در پایبندی به تعهدات خود، ما به حمایت از مردم افغانستان با کمک‌های بشردوستانه قوی و دفاع از حمایت از حقوق بشر آنها به ویژه زنان و دختران ادامه خواهیم داد».

وزیر خارجه دولت دموکرات بایدن در پایان بیانیه اعلام کرد: «پس از مرگ الظواهری، جهان مکان امن‌تری است و ایالات متحده به اقدامات قاطعانه علیه کسانی که کشور، مردم ما یا متحدان و شرکای ما را تهدید می‌کنند، ادامه خواهد داد».

بامداد سه‌شنبه بود که بعد از گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای درباره احتمال کشته شدن ایمن الظواهری در افغانستان، یک مقام ارشد دولت آمریکا با تایید انجام حمله پهپادی به هدفی در کابل، گفت در این حمله یک عضو ارشد سازمان تروریستی «القاعده» از بین رفت.

ساعتی بعد، جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا با برگزاری نشست خبری در کاخ سفید به ارائه توضیحاتی درباره حمله پهپادی این کشور پرداخت و گفت: «أیمن الظواهری، رهبر گروه تروریستی القاعده را در افغانستان کشتیم. الظواهری باعث کشته‌شدن بسیاری از آمریکایی‌ها در حملات مختلف شده بود».

بایدن با بیان این ادعا که به هیچ یک از اعضای خانواده الظواهری آسیب نرسیده و به غیرنظامیان نیز تلفات وارد نشده است، تصریح کرد: «ما دیگر هرگز اجازه نخواهیم داد که افغانستان به پناهگاه تروریست‌ها تبدیل شود».

کشته شدن ایمن الظواهری در شرایطی انجام شده که خروج سال گذشته نظامیان آمریکا از افغانستان بعد از ۲۰ سال اشغالگری واشنگتن و متحدانش در این کشور، همچنان خبرساز است و منتقدان بایدن بارها از شیوه فاجعه بار خروج آمریکایی‌ها از افغانستان انتقاد کرده‌اند. 

 

ایمن الظواهری کیست؟

اَیمن الظواهری دومین رهبر شبکه القاعده که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا دقایقی پیش اعلام کرد که در جریان حمله پهپادی کشته شد، در سال ۲۰۱۱ جانشین اسامه بن لادن شد.

وی در سال ۱۹۵۱ در شهر المعادی در نزدیکی قاهره زاده شد.  نام کامل او ایمن محمد ربیع مصطفی عبدالکریم الظواهری است و خانواده او در روستای کفر الشیخ الظواهری در شهر ههیا در استان «الشرقیه» واقع در شمال مصر اقامت گزیدند. پدر ایمن الظواهری محمد ربیع الظواهری، استاد داروسازی در دانشکده پزشکی، دانشگاه عین شمس بود که در سال ۱۹۹۵ درگذشت.

برادر او محمد ربیح الظواهری ملقب به ابو ایمن المصری است و از رهبران القاعده است. برادر کوچکتر او حسین الظواهری، مهندس برنامه ریزی و خواهرش هبه الظواهری که استاد انکولوژی در انستیتوی ملی سرطان در دانشگاه قاهره است.

پدربزرگ مادری او، عبدالوهاب عزام، نویسنده  و استاد ادبیات دانشگاه «الشرقیه»، رئیس دانشکده هنر دانشگاه قاهره و عضو آکادمی زبان عربی در قاهره بود.

ایمن الظواهری که یک پزشک بود، در اواخر دهه شصت میلادی قبل از پیوستن به دانشکده پزشکی که در سال ۱۹۷۵ از آن فارغ التحصیل شد، به سازمان الجهاد پیوست.  

او در سال ۱۹۸۱ به اتهام داشتن انبار اسلحه غیرقانونی در مصر بازداشت و به سه سال زندان محکوم و در سال ۱۹۸۵ از زندان آزاد شد. در نیمه دوم دهه هشتاد به افغانستان رفت در آنجا با بن لادن آشنا شده و به القاعده پیوست.

او پیش از کشته شدن بن لادن، به عنوان نفر دوم شبکه القاعده بوده و گفته می شود در جریان بمب گذاری‌های ۷ اوت ۱۹۹۸ در سفارتخانه‌های آمریکا در دارالسلام (تانزانیا) و نایروبی (کنیا)، حمله به کشتی جنگی یواس‌اس کول، حملهٔ ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به مرکز تجارت جهانی و پنتاگون نقش موثر داشته و تحت تعقیب بین‌المللی قرار داشت.

ایمن الظواهری مطابق قطعنامه ۱۲۶۷ شورای امنیت سازمان ملل به دلیل آنچه که عضویت مؤثر گروه القاعده نامیده شد، در فهرست سیاه و تحریم شده‌ بود.

همچنین وزارت امور خارجه آمریکا ۲۵ میلیون دلار جایزه نقدی را برای اطلاعاتی که به دستگیری یا کشته شدن او منجر شود، اختصاص داده بود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.