12 کشور عضو اتحادیه اروپا به شکل کلی یا جزئی بدون گاز روسیه شدند.

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، کمیسیون انرژی اتحادیه اروپا اعلام 12 کشور عضو اتحادیه اروپا به شکل کلی یا جزئی بدون گاز روسیه شدند.

این کمیسیون تأکید کرد که از ابتدای پاییز گذشته بحران حاد شده است ولی رفتار روسیه طی هفته های اخیر منجر به تشدید خطر به شکل بزرگی شده است.

اروپا برای جایگزینی گاز روسیه  با رژیم صهیونیستی و مصر به توافق رسیده و همکاری با نروژ را تقویت کرده و مذاکرات مستقیم اتحادیه اروپا با جمهوری آذربایجان در مراحل نهایی است.

در پی حمله نظامی روسیه و تحریم های گسترده روسیه توسط غرب به ویژه های کشورهای اروپایی مسکو در واکنش به این تحریم ها شرط ادامه صادارت گاز را پرداخت هزینه گازش با روبل روسی گذاشت.در پی این تحول بسیاری از کشورها حاضر نشدند که هزینه گاز وارداتی از روسیه با روبل پرداخت کنند به همین دلیل روسیه شیر گاز را به روی آن ها بست.

در همین حال، خبرگزاری فرانسه در تازه‌ترین گزارش خود از وضعیت نبردها در شرق اوکراین از صدور فرمان عقب نشینی نظامیان این کشور از کلیدی‌ترین شهر استان لوهانسک خبر داده است.

در این گزارش با استناد به اظهارات یک فرماندار منطقه‌ای آمده است که به نیروهای اوکراینی دستور داده شده تا از سورودونتسک عقب‌نشینی کنند.

سرهی هایدای، فرماندار منطقه‌ای استان لوهانسک با انتشار پیامی تلگرامی اعلام کرد: «نیروهای مسلح اوکراین باید از سورودونتسک عقب نشینی کنند. آنها این دستور را دریافت کرده اند.»

سورودونتسک چندین هفته است که به صحنه نبردهای سنگین میان ارتش روسیه و نیروهای اوکراینی تبدیل شده و طبق آخرین خبرها بخش عمده آن تحت کنترل سربازان روس قرار گرفته است.

نظامیان ارتش روسیه طی روزهای گذشته حمله به مناطق شرقی اوکراین را با هدف تنگ‌تر کردن محاصره شهرهای مهم منطقه دونباس تشدید کرده‌‌اند.

این نیروها روز پنجشنبه دو منطقه دیگر در چند کیلومتری لیزیچانسک، شهر همجوار سورودونتسک را اشغال کردند و با هدف تنگ کردن محاصره از سمتی دیگر به سوی دروازهای این شهر حمله‌ور شدند.

 

هیچ یک از شهرهای دونباس برای ساکنان امن نیست

فرماندار منطقه دونتسک ضمن تاکید بر این که امروز دیگر هیچ یک از شهرهای منطقه برای مردم امن‌ نیست در ادامه پیام خود از تشدید نبردها و درگیری‌ها خبر داده است.

پیش‌روی نیروهای روسیه و قطع بسیاری از محورهای ارتباطی سبب شده تا برخی روستاها هر لحظه با خطر بحران در تامین آذوقه و نیازهای اساسی روبرو شوند.

بسیاری از ساکنان این مناطق به صورت داوطلبانه تصمیم به ترک محل گرفته و برخی دیگر همچنان از رفتن خودداری می‌کنند.

از دیگر سو، ارتش روسیه همچنان به بمباران منطقه میکولایف در جنوب ادامه می‌دهد و مدعی شده که ۴۹ انبار ذخیره سوخت و سه مرکز تعمیرات زرهی در این منطقه را منهدم کرده است.

ثبت بیش از دویست مورد جنایت جنگی

حال آنکه کی‌یف اعلام کرده است که به طور متوسط روزانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ مورد جنایت جنگی از سوی سربازان ارتش روسیه در مناطق نبرد به ثبت می‌رسد.

رئیس بخش پشتیبانی سازمانی و پاسخِ عملیاتی پلیس ملی اوکراین در این خصوص می‌گوید: بازرسان از زمان آغاز تهاجم نظامی مسکو تاکنون تحقیق در باره بیش از ۱۹ هزار پرونده جنایت و سایر تخلفات قانونی انجام شده در خاک اوکراین از سوی سربازان نیروهای مسلح فدراسیون روسیه و همدستان آنها را آغاز کرده‌‌اند.

حملات موشکی به انبارهای ذخیره آذوقه و مهمات

به گفته مسئولان محلی، دو پایانه ذخیره غلات روز چهارشنبه گذشته در شهر بندری میکولایف واقع در جنوب اوکراین هدف بمباران ارتش روسیه قرار گرفت.

در این حملات همچنین به یک انبار ذخیره روغن‌های گیاهی بر اثر حمله موشکی ارتش روسیه آسیب وارد آمد و دو سیلو نیز آتش گرفت.

به گزارش مؤسسه آمریکایی «مطالعه جنگ»، به نظر می‌آید که نیروهای روسی در پی پیشروی‌های تازه خود ساحل شرقی رودخانه «اینگولت» را که بین میکولایف، منطقه تحت کنترل کی‌یف و خرسون، منطقه تحت اشغال مسکو واقع شده بازپس گرفته‌اند.

سخنگوی وزارت دفاع اوکراین نیز اعلام کرده است که روس ها انبارهای مهمات در شهر بندری اودسا را ​​با موشک های ضد کشتی هدف قرار می‌دهند.

حمله موشکی بلاروس به اوکراین

کی‌یف روز شنبه از شلیک موشک‌هایی به سوی منطقه مرزی چرنیهیف واقع در شمال شرق اوکراین خبر داد و اعلام کرد که منشا شلیک این موشک‌ها بلاروس، همسایه شمالی و متحد روسیه بوده است.

ارتش اوکراین با انتشار بیانیه‌ای زمان انجام این حملات موشکی را ساعت ۵ بامداد روز شنبه به وقت محلی اعلام کرد و یادآور شد که مناطقی از استان چرنیهیف در مرزهای شمالی این کشور هدف این حملات گسترده قرار گرفته است.

در بیانیه ارتش اوکراین آمده است: دست کم بیست موشک که از قلمرو بلاروس و از هوا شلیک شده بودند به بخش‌های مختلفی از روستای دِسنا واقع در استان چرنیهیف اصابت کردند.

فرماندهی نیروهای اوکراینی در منطقه شمال در ادامه اعلام کرد که حملات یاد شده بر اساس اطلاعاتی که تا این لحظه دریافت شده تلفاتی به همراه نداشته است.

 

کی‌یف: مسکو قصد درگیری کردن مینسک در جنگ را دارد

کی‌یف ساعاتی پس از موشک‌باران مناطق مرزی شمال شرق اوکراین از سوی نیروهای روسیه ضمن محکوم کردن اقدام مسکو در استفاده از قلمرو بلاروس برای انجام چنین حملاتی مدعی شد که کرملین درپی کشاندن پای مینسک به جنگ و درگیر کردن نیروهای نظامی این کشور به نفع روسیه است.

اداره کل اطلاعات اوکراین وابسته به وزارت دفاع این کشور در پیامی تلگرامی اعلام کرد: «حمله امروز مستقیماً با تلاش‌های کرملین برای کشاندن بلاروس به جنگ اوکراین به عنوان شریک مسکو در این مناقشه مرتبط است.»

این تحول تازه در جنگ اوکراین در حالی روی می‌دهد که ارتش اوکراین چند ماهی است که تمام تلاش خود را مصروف پیشروی در شرق اوکراین و تصرف شهرهای کلیدی منطقه دونباس از جمله سورودونتسک و لیزیچانسک کرده است.

با توجه به اعلام فرماندار منطقه‌ای استان لوهانسک مبنی بر صدور فرمان عقب نشینی برای نیروهای اوکراینی از شهر استراتژیک سورودونستک به نظر می‌رسد که روسیه طی روزهای آینده تسلط خود را بر این شهر و مناطق اطراف آن کامل خواهد کرد.

 

ادعای مسکو در باره کشته شدن ۸۰ جنگجوی لهستانی

از سوی دیگر ارتش روسیه روز شنبه اعلام کرد که در جریان نبردهای شرق اوکراین شماری از جنگجویان خارجی متحد با کی‌یف کشته شده‌اند.

یک مقام ارشد وزارت دفاع روسیه با اعلام این خبر در بیانیه‌ای یادآور شد که نیروهای مسلح کشورش با بمباران سنگین منطقه‌ای در شرق دست کم ۸۰ جنگجوی لهستانی را به کشتن داده‌اند.

در این بیانیه آمده است: «در جریان بمباران‌ها و حملات موشکیِ با دقت بالایی به کارخانه روی مگاتکس در شهر کوستیانتینیفکا بیش از ۸۰ مزدور لهستانی کشته و دست کم ۲۰ خودروی جنگی زرهی و هشت موشک انداز چندگانه منهدم شدند.»

این شهر که روسیه مدعی است یک مجتمع صنعتی بزرگ آن را هدف قرار داده در استان دونتسک واقع شده که از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه در انتهای ماه فوریه تاکنون صحنه درگیری های شدید میان طرفین مخاصمه است.

وزارت دفاع روسیه در بیانیه خود به زمان دقیق انجام این حمله اشاره نکرده اما گمان می‌رود که حمله یاد شده روز شنبه انجام شده باشد.

 

پوتین ۴ روز پیش از آغاز جنگ اوکراین به ماکرون چه گفته بود؟ 

تصاویری از آخرین مکالمه تلفنی روسای جمهوری فرانسه و روسیه پیش از تهاجم نظامی به اوکراین در برنامه‌ای مستند درباره نقش‌آفرینی امانوئل ماکرون در تحولات پیش و پس از حمله نظامی روسیه به نمایش درخواهد آمد.

هرچند افشای محتوای مکالمات رهبران کشورها در عرف دیپلماتیک کم‌سابقه است اما شبکه دوم تلویزیون دولتی فرانسه قرار است این برنامه مستند را به زودی پخش کند. در بخشی از این برنامه مستند تصاویری از آخرین مکالمه تلفنی امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه با همتای روس خود چهار روز پیش از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین به نمایش در آمده است.

در بخشی از این مکالمه پرتنش هر دو رهبر سخنان یکدیگر را قطع می‌کنند. هنگامی که رئیس‌جمهوری فرانسه خطاب به ولادیمیر پوتین می‌گوید «قبل از هر چیز یک نکته اینکه...» رئیس‌جمهوری روسیه سخنان او را قطع می‌کند و با لحنی نامتعارف می‌گوید: «گوش کن امانوئل.»

این مکالمه تلفنی صبح روز ۲۰ فوریه انجام شد و امانوئل ماکرون در جریان آن تلاش کرد تا ولادیمیر پوتین را از حمله نظامی به اوکراین باز دارد. رئیس‌جمهوری فرانسه در بخشی از این گفتگو تلاش می‌کند که زمینه برگزاری نشستی بین ولادیمیر پوتین و جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا را فراهم کند. 

 

«زلنسکی به تو دروغ می‌گوید»

کاخ الیزه پس از این مکالمه طرح پیشنهاد نشست روسای جمهوری روسیه و آمریکا را علنی کرد اما در نهایت مسکو تلاش‌های امانوئل ماکرون در این زمینه را ناکام گذاشت. 

رئیس‌جمهوری فرانسه در ابتدای گفتگویش با ولادیمیر پوتین خطاب به او می‌گوید: «می‌خواهم برداشت خودت از شرایط را همانطور که بین ما مرسوم است صریح به من بگویی. بگو قصد و هدفت چیست.»

رئیس‌جمهوری روسیه در پاسخ به امانوئل ماکرون می‌گوید: «چه چیزی می‌توانم بگویم؟ خودت می‌بینی که اوضاع به چه شکل است.»

ولادیمیر پوتین در ادامه دولت اوکراین را به نقض توافق مینسک متهم می‌کند. او با طعنه درباره ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین می‌گوید: «راستش همکار عزیزمان آقای زلنسکی هیچ کاری نمی‌کند.»

رئیس‌جمهوری روسیه در ادامه خطاب به امانوئل ماکرون می‌گوید: «او [زلنسکی] به تو دروغ می‌گوید.»

امانوئل ماکرون در واکنش به سخنان ولادیمیر پوتین پاسخ می‌دهد: «نمی‌دانم مشاوران حقوقی تو حقوق خوانده‌اند یا نه! اما من به متون قانونی نگاه می‌کنم و تلاش می‌کنم آنها را اجرا کنم.»

رئیس‌جمهوری روسیه در بخشی از این گفتگو تاکید می‌کند که پیشنهادهای جدایی‌طلبان هوادار مسکو در شرق اوکراین باید مورد توجه قرار گیرد. در مقابل امانوئل ماکرون پاسخ می‌دهد: «پیشنهادهای جدایی‌طلبان که برای ما اهمیتی ندارد.»

رئیس‌جمهوری فرانسه با این حال در ادامه تلاش می‌کند نقش میانجی را بین مسکو و کی‌یف ایفا کند و به ولادیمیر پوتین می‌گوید که از ولودیمیر زلنسکی خواهد خواست تا «همه را آرام کند.»

امانوئل ماکرون در ادامه خواسته‌ای را با رئیس‌جمهوری روسیه مطرح می‌کند. او خطاب به ولادیمیر پوتین می‌گوید: «در ساعات و روزهای آینده تسلیم هیچ‌گونه اقدام تحریک‌آمیزی نشو.»

نمی‌دانم مشاوران حقوقی تو حقوق خوانده‌اند یا نه! اما من به متون قانونی نگاه می‌کنم و تلاش می‌کنم آنها را اجرا کنم.

ولادیمیر پوتین در پایان این مکالمه به همتای فرانسوی خود می‌گوید که در یک مرکز ورزشی به سر می‌برد و قرار است به ورزش هاکی روی یخ بپردازد. او در واکنش به پیشنهاد امانوئل ماکرون مبنی بر برگزاری نشست با جو بایدن خود را چندان مشتاق نشان نمی‌دهد اما این پیشنهاد را رد نمی‌کند.

وی که به نظر می‌رسد علاقه‌ای به تعیین تاریخ برگزاری نشست با جو بایدن ندارد در پاسخ به پیشنهاد امانوئل ماکرون می‌گوید که جزئیات هرگونه نشست با رئیس‌جمهوری آمریکا باید از پیش کاملا برنامه‌ریزی شود. 

رئیس‌جمهوری روسیه پیش از خداحافظی به امانوئل ماکرون می‌گوید: «صادقانه بگویم که می‌خواستم هاکی روی یخ بازی کنم. الان قبل از تمرین بدنی از مرکز ورزشی با تو حرف می‌زنم اما حالا اول با مشاورانم تماس خواهم گرفت.»

امانوئل ماکرون نیز خطاب به ولادیمیر پوتین می‌گوید: «به هر حال ممنونم ولادیمیر. به طور دائمی در تماس خواهیم بود. اگر اتفاقی افتاد با من تماس بگیر.»

ارتش روسیه چهار روز پس از این مکالمه تلفنی به دستور ولادیمیر پوتین به خاک اوکراین هجوم برد.

به گزارش یورونیوز، رویکرد امانوئل ماکرون در قبال ولادیمیر پوتین طی پنج سال گذشته موافقان و مخالفان زیادی داشته است. از یک سو هواداران دیپلماسی از رئیس‌جمهوری فرانسه به دلیل باز نگه داشتن باب گفتگو با ولادیمیر پوتین ستایش می‌کنند و از سوی دیگر مخالفان این رویکرد با اشاره به تهاجم نظامی روسیه به اوکراین از ناکارآمدی تدابیر امانوئل ماکرون سخن می‌گویند. 

رئیس‌جمهوری فرانسه تابستان سال ۲۰۱۹ در استراحتگاه تابستانی خود در جنوب این کشور میزبان ولادیمیر پوتین بود. او برخلاف بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا پس از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین نیز به تماس‌هایش با ولادیمیر پوتین ادامه داد. 

سابقه برخوردهای غیردیپلماتیک پوتین با روسای جمهوری فرانسه

برخورد پرتنش بین روسای جمهوری روسیه و فرانسه بی‌سابقه نیست. نیکولا سارکوزی، رئیس‌جمهوری پیشین فرانسه در سال ۲۰۰۷ در ابتدای اولین دیدارش با ولادیمیر پوتین از قتل آنا پولیتوفسکایا، خبرنگار روس و رعایت حقوق بشر در روسیه سخن گفته بود. 

ولادیمیر پوتین در تمام مدتی که رئیس‌جمهوری وقت فرانسه صحبت می‌کرد سکوت کرد و در پایان از او پرسید: «حرف‌هایت تمام شد؟ خوب پس من برایت توضیح می‌دهم. کشور تو به این اندازه است [با نشان دادن اندازه‌ای کوچک با دست]. اندازه کشور من این است [با نشان‌دادن اندازه بزرگ]. اگر با من اینگونه حرف بزنی داغانت می‌کنم. اگر لحنت را تغییر بدهی هم تو را پادشاه اروپا خواهم کرد.»

لحن غیردیپلماتیک ولادیمیر پوتین باعث شد تا نیکولا سارکوزی لحظاتی بعد در مقابل خبرنگاران عصبی و بی‌قرار به نظر برسد. هرچند در آن زمان برخی گمانه‌زنی‌ها از مست بودن نیکولا سارکوزی حکایت داشت اما روایت‌هایی که بعدا مطرح شد نشان می‌داد که رئیس‌جمهوری وقت فرانسه از رفتار ولادیمیر پوتین شوکه شده بود و به همین دلیل عصبی و بی‌قرار به نظر می‌رسید.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.