بسیاری از کشورهای غربی و عربی در حال خارج کردن شهروندان و دیپلمات های خود از اوکراین هستند.

به گزارش جماران،  شدت گرفتن احتمال حمله نظامی بزرگ روسیه به اوکراین باعث شده است که بسیاری از کشورها به فکر خارج کردن شهروندان و دیپلمات های خود از اوکراین بیفتند.

روسیه اعلام کرد که تعداد کارکنانش در نمایندگی های دیپلماتیک را از بیم تحریک ها توسط دولت اوکراین یا طرف های دیگر کاهش داده است.

روسیه تعداد کارکنان سفارت خود در کی یف و کنسولگری هایش در شهرهای«لفیف»،«اودسا» و «خارکف» را کاهش داه است.

در همین حال، دولت کویت نخستین کشور عربی است که از شهروندان خود خواست که اوکراین را در پی تشدید تنش میان روسیه و غرب بر سر اوکراین ترک کنند.

وزارت خارجه کویت همچنین از شهروندانی که قصد سفر به اوکراین را دارند خواست که در حال حاضر به این کشور سفر نکنند و سفر خود را به زمان دیگری موکول کنند.

وزارت خارجه کویت از شهروندان کویتی که در اوکراین به سر می برند نیز خواست که به منظور حفظ سلامت خود این کشور را ترک کنند.

امارات متحده عربی نیز از شهروندان خود خواست که به اوکراین سفر نکنند.

آلمان نیز از شهروندان خود خواست که اوکراین را ترک کنند.

همزمان با بالا گرفتن تنش‌ها در مرز اوکراین و افزایش احتمال وقوع حمله نظامی روسیه به اوکراین، دولت بریتانیا از همه اتباع خود خواست سریعا اوکراین را ترک کنند.

وزارت امور خارجه بریتانیا، روز جمعه ۱۱ فوریه در بیانیه‌ای در این خصوص هرچند اعلام کرد که سفارت بریتانیا در اوکراین همچنان باز خواهد بود اما در عین حال تاکید کرد قادر به ارائه خدمات کنسولی به صورت حضوری نخواهد بود.

دولت نروژ هم در توصیه‌ای مشابه از تمام شهروندانش که در اوکراین حضور دارند خواست به دلیل «وضعیت جدی و غیرقابل پیش‌بینی» هرچه سریعتر این کشور را ترک کنند. وزارت خارجه نروژ همچنین به تمام نروژی‌ها توصیه کرد که از رفتن به مناطقی نزدیک‌تر از ۲۵۰ کیلومتری مرز اوکراین و روسیه پرهیز نمایند. این وزارتخانه همچنین تاکید کرده است که شهروندان نروژی جز به مینسک، به هیچ شهر دیگری در بلاروس سفر نکنند.

پیش‌تر جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده از تمام شهروندان آمریکا خواسته بود تا طی ۴۸ ساعت آینده از اوکراین خارج شوند. مقام‌های دولت آمریکا می‌گویند که طبق برآوردهای اطلاعاتی واشنگتن، روسیه به احتمال زیاد به اوکراین حمله خواهد کرد.

با بالا گرفتن شرایط بحرانی در مرز با اوکراین و نگرانی‌ها در خصوص راه افتادن یک جنگ در منطقه، گروهی دیگر از کشورها از جمله هلند نیز توصیه‌هایی مشابه به شهروندان خود داشته و از آنها خواسته‌اند از اوکراین خارج شوند.

دولت روسیه همواره برنامه‌ریزی برای حمله به اوکراین را رد کرده اما در عین حال حضور چند ماهه حدود ۱۰۰ هزار نیروی روس در نزدیکی مرز با اوکراین، نگرانی‌ها از وقوع حمله ناگهانی از سوی روسیه به اوکراین را افزایش داده است.

 

تحولات نظامی جدید

ارتش آمریکا روز جمعه اعلام کرد که در پی تشدید تنش‌های مرزی میان روسیه و اکراین و با هدف «تقویت امنیت منطقه»، یک اسکادران از جنگنده‌های اف-۱۶ که معمولاً در آلمان مستقر هستند را به رومانی منتقل می‌کند.

در بیانیه مطبوعاتی فرماندهی نیروی هوایی آمریکا در اروپا آمده است که این هواپیماها (که تعداد آنها اعلام نشده) روز جمعه به پایگاه هوایی فتستی رومانی در حدود ۱۰۰ کیلومتری دریای سیاه می‌رسند و در آنجا به هواپیماهای جنگی ایتالیا که قبلاً مستقر شده‌اند، خواهند پیوست.

در این بیانیه ذکر شده است که این جنگنده‌ها برای انجام ماموریت خود که کمک به تقویت امنیت منطقه است، با نیروی هوایی دیگر متحدان حاضر در منطقه دریای سیاه همکاری نزدیکی خواهند داشت.

این هواپیماها به ویژه مسئول حفاظت از حریم هوایی ناتو در این منطقه هستند؛ منطقه‌ای نزدیک به شبه‌جزیره کریمه که در سال ۲۰۱۴ میلادی توسط مسکو به خاک فدراسیون روسیه ضمیمه شد.

یک روز پیش از این نیز نیروی هوایی ایالات متحده از ورود بمب افکن‌های استراتژیک ب-۵۲ خود به بریتانیا برای انجام ماموریت‌های «بلندمدت» خبر داد؛ نیروی دریایی آمریکا نیز اعلام کرد که چهار ناوشکن دیگر برای تقویت ناوگان ششم ایالات متحده رهسپار منطقه شده‌اند.

پیش از انجام این جابجایی‌ها نیز جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده ۳ هزار سرباز آمریکایی را به آلمان، لهستان و رومانی فرستاد تا به متحدان شرق ناتو که نگران حمله روسیه به اوکراین هستند، اطمینان لازم را بدهد.

این تحرکات در حالی صورت می‌گیرد که روسیه مانورهای نظامی گسترده‌ای را در بلاروس، همسایه شمالی اوکراین آغاز کرده است.

بنا بر گزارش‌ها روسیه بیش از ۱۰۰ هزار سرباز را به نزدیکی مرز اوکراین منتقل کرده است. مسکو می‌گوید که برنامه‌ای برای حمله ندارد اما همزمان از غرب می‌خواهد که اوکراین و دیگر کشورهای شوروی سابق را از عضویت در ناتو دور نگه دارد.

 

هشدار بلینکن: روسیه ممکن است در جریان برگزاری بازی‌های المپیک به اوکراین حمله کند

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا روز جمعه هشدار داد که روسیه ممکن است در جریان برگزاری بازی‌های المپیک زمستانی پکن به اوکراین حمله کند و به همین دلیل آمریکایی‌ها باید هرچه سریعتر این کشور واقع در اروپای شرقی را ترک کنند.

بلینکن که در شهر ملبورن استرالیا سخن می‌گفت، جزئیات بیشتری درباره این هشدار امنیتی نداد و تنها افزود: «ما همچنان شاهد نشانه‌های بسیار نگران‌کننده‌ای از تشدید تنش‌ها و انتقال نیروهای بیشتر توسط روسیه به مرز اوکراین هستیم. ما در وضعیتی هستیم که ممکن است حمله در هر زمانی آغاز شود. واضح بگویم حتی ممکن است این حمله در جریان برگزاری بازی‌های المپیک روی دهد.»

قرار است بازی‌های المپیک زمستانی پکن در ۲۰ فوریه پایان یابد.

سخنان اخیر آقای بلینکن در حالی بیان می‌شود که بحران اوکراین از یکسو و تقویت اتحاد چین و روسیه از سوی دیگر، از موضوعات مهم مطرح شده در نشست روز جمۀ بلینکن با همتایانش از کشورهای هند و ژاپن و استرالیا در جریان سفرش به کانبرا بود.

برگزاری این دیدار نیز در چهارچوب سیاست‌های شرق دور واشنگتن و تشکیل بلوک چهار کشور دموکرات هند‌-اقیانوسیه مشهور به «Quad» برای مقابله با نفوذ رو به گسترش چین انجام شد.

هدف از سفر آنتونی بلینکن به استرالیا و برگزاری این نشست، تقویت منافع آمریکا در شرق دور است. او قرار است به فیجی و سپس هاوایی نیز سفر کند و در این میان، نگرانی‌ها درباره فعالیتهای نظامی کره شمالی را نیز با همتایانش از ژاپن و کره شمالی به بحث بگذارد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.