طی روز دوشنبه هزار و627 مورد فوتی جدید در آمریکا ثبت شده است این در حالی است که روز یکشنبه فقط 107 مورد ثبت شده بود.

به گزارش جماران، مسئولان بهداشتی آمریکا اعلام کردند که بیش از 440 هزار مورد ابتلا به کرونا طی 24 ساعت در این کشور ثبت شده است و این بالاترین تعداد مبتلایان به کرونا در یک روز است که از ابتدای شیوع این بیماری در آمریکا ثبت می شود.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری در آمریکا 441هزار و 278 مورد ابتلا طی روز دوشنبه ثبت کرده است این در حالی است که روز یکشنبه 187هزار و 478 مورد ابتلا به کرونا در این کشور ثبت شده است.

همچنین این مرکز طی روز دوشنبه هزار و627 مورد فوتی جدید را ثبت کرده است این در حالی است که روز یکشنبه فقط 107 مورد را ثبت کرده بود.

بنابراین گزارش،آمریکا از ابتدای شیوع کرونا تا کنون 52.8میلیون مورد ابتلا به کرونا و 816هزار و 239 مورد فوتی را ثبت کرده است و این بالاترین آمار ابتلا و مرگ و میر در جهان به شمار می رود.

در همین حال، اداره غذا و داروی آمریکا اعلام کرد که تست‌های سریع و خانگی ابتلا به کرونا در برابر  گونه اومیکرون نسبت به دیگر گونه ها دقت کمتری دارند.

به گفته این نهاد احتمال اینکه نتیجه تست‌های خانگی در صورت ابتلای فرد به سویه امیکرون به اشتباه منفی شود بیشتر از دیگر سویه‌ها است. این خبر در حالی منتشر می‌شود که همزمان با شیوع گونه اومیکرون از ویروس کرونا درخواست‌ها برای انجام تست‌های «پی سی آر» و تست‌های خانگی افزایش یافته است.

اداره غذا و داروی ایالات متحده اعلام کرده است که با انستیتوی ملی سلامت در این کشور برای بررسی میزان کارآمدی تست‌های آنتی‌ژنیک معروف به تست‌های خانگی همکاری می‌کند.

با این حال این نهاد تاکید کرده است که بنا به داده‌های اولیه هرچند تست‌های آنتی‌ژنیک قادر به تشخیص سویه اومیکرون هستند اما سطح حساسیت آنها در برابر این سویه کمتر است.

اداره غذا و داروی آمریکا با این حال در نظر ندارد که در صدور مجوز برای استفاده از تست‌های خانگی تشخیص ابتلا به «کووید ۱۹» تجدیدنظر کند.

آزمایش «پی سی آر» چه تفاوتی با تست خانگی دارد؟

حساسیت تست‌ در برابر گونه‌های مختلف ویروس به توانایی آن در تشخیص موارد مثبت اطلاق می‌شود. تست‌های آنتی‌ژنیک با شناسایی پروتئین‌های موجود بر سطح ویروس کرونا موفق به تشخیص آن می‌شوند.

در دستورالعمل برخی از تست‌های خانگی آمده است که برای تائید نتیجه منفی آزمایش فرد مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا باید دو بار با فاصله زمانی از او تست گرفته شود. از سوی دیگر به افرادی که علائم ابتلا به «کووید ۱۹» دارند یا در معرض ابتلا به ویروس بوده‌اند توصیه می‌شود که آزمایش «پی سی آر» دهند.

تست‌های «پی سی آر» برخلاف تست‌های آنتی‌ژنیک (خانگی) به صورت ژنتیک به جای پروتئین سطح ویروس خود آن را تشخیص می‌دهند.

 

هشدار سازمان جهانی بهداشت

در حالی که رکورد ابتلاهای روزانه در برخی از کشورها دو سال پس از شیوع ویروس کرونا در حال تغییر مرتب است، سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه هشدار داد که «سونامی» سویه‌های اومیکرون و دلتا می‌توانند سیستم‌های درمانی را تا مرز «فروپاشی» ببرند.

تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان جهانی بهداشت در یک نشست خبری گفت: «من بسیار نگرانم که سویه اومیکرون که مسری‌تر است همزمان با سویه دلتا باعث سونامی موارد ابتلاهای روزانه شود. این موضوع فشار زیادی بر سیستم‌های درمانی در جهان وارد می‌کند و آن‌ها را به مرز فروپاشی می‌کشاند.»

وی همچنین تاکید کرد که با طولانی شدن این بیماری همه‌گیر، این امکان وجود دارد سویه‌های جدید در تقابل با راهکارها ما قرار گیرند و در برابر واکسن‌های فعلی یا ابتلاهای گذشته کاملا مقاوم شوند.

از سوی دیگر، اولیویه وران، وزیر بهداشت فرانسه روز چهارشنبه ۲۹ دسامبر بار دیگر از یک رکورد جدید از ابتلاهای روزانه به ویروس کرونا در این کشور خبر داد و گفت برای نخستین بار آمار روزانه ابتلاها از ۲۰۰ هزار نفر فراتر رفت.

وزیر بهداشت فرانسه در جلسه مجمع ملی این کشور گفت: «در ۲۴ ساعت گذشته حدود ۲۰۸ هزار ابتلا در فرانسه ثبت شده است. ارقامی که باعث سرگیجه می‌شوند.»

این آمار در حالی ثبت شده است که آمار روز گذشته فرانسه نزدیک به ۱۸۰ هزار ابتلا به کووید-۱۹ بوده است.

وزیر بهداشت فرانسه همچنین گفت: «ما با دو دشمن روبرو هستیم؛ دلتا [سویه] که هنوز در گردش است و سویه اومیکرون.»

وی تاکید کرد که افراد واکسینه نشده بیشتر در معرض خطر قرار دارند. وی پیش بینی کرد که این آمار تا ابتدای ژانویه حتی می‌تواند از ۲۵۰ هزار مورد روزانه فراتر رود.

در همین حال، دانمارک که در حال حاضر نسبت به جمعیت خود با بیشترین موارد روزانه ابتلا به کووید-۱۹ روبرو است، در روز چهارشنبه ۲۳ هزار و ۲۲۸ ابتلای جدید را ثبت کرد.

رکورد قبلی در روز دوشنبه با ۱۶ هزار و ۱۶۴ ابتلا در ۲۴ ساعت ثبت شده بود.

تعداد افرادی که در حال حاضر در بیمارستان‌های این کشور بستری شده‌اند کمی افزایش یافته است و به عدد ۶۷۵ بیمار رسیده است که از این تعداد ۷۷ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه هستند. ۸۹ مورد فوتی نیز در شبانه‌روز گذشته در این کشور گزارش شد که با رکوردهای زمستان گذشته که ۲۴۹ مورد فوتی در یک روز ثبت شده بود فاصله دارد که به نظر می‌رسد تاثیر واکسیناسیون را نشان می‌دهد.

طبق داده‌های رسمی جمع‌آوری شده از سوی خبرگزاری فرانسه، دانمارک در حال حاضر با بیش از ۱۷۰۰ مورد ابتلا به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در هفت روز گذشته، بالاترین میزان ابتلاهای روزانه در جهان را به نام خود کرده است. پس از دانمارک، کشورهای مالت، ایرلند، ایسلند و بریتانیا قرار دارند که میزان ابتلاهای روزانه آن‌ها نسبت به جمعیتی که دارند بالاتر از سایر کشورها است.

اما در ایالات متحده آمریکا میزان موارد ابتلاها به کرونا در حال افزایش است به طوری که طبق گفته دانشگاه جان هاپیکینز، در روز سه‌شنبه میانگین رکورد ۲۶۵ هزار و ۴۲۷ مورد ابتلای جدید ثبت شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.