نتایج انتخابات آلمان و اول شدن حزب سوسیال دموکرات بایدن را غافلگیر کرد.

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، روزنامه «اشپیگل» آلمان نوشت که پیروزی حزب سوسیال دموکرات آلمان در انتخابات آلمان «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا را غافلگیر کرد.

بایدن به محض اطلاع از نتایج اولیه رقابت های انتخاباتی در آلمان در واکنش به این نتایج به خبرنگاران در اشاره به حزب سوسیال دموکرات گفت:«عجب!آنها قوی هستند.»

نتایج نظرسنجی‌های پای صندوق نشان می‌دهد که سوسیال دموکرات‌ها با اختلاف حدود دو درصدی پیروز انتخابات پارلمانی آلمان هستند، اما در تشکیل دولت مستقل ناتوان خواهند بود.

خبرگزاری رویترز گزارش داد که نتایج نظرسنجیهای پای صندوقهای رای نشان می‌دهد که حزب سوسیال دموکرات برنده انتخابات پارلمانی روز یک شنبه در آلمان است و برای اولین بار طی 16 سال گذشته می‌توانند رهبری تشکیل دولت برلین را برعهده بگیرند و به حاکمیت «آنگلا مرکل» و محافظه کارها بر دولت این کشور پایان دهند.

براساس نتایج نظرسنجیهای پای صندوق که شبکه ZDF آلمان انجام داده است، حزب چپ میانه سوسیال دموکرات در مسیر به دست آوردن 26 درصد آرا که کمی بیشتر از حزب اتحادیه دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی که مورد حمایت مرکل قرار دارد، است. براساس این نظرسنجی، احزاب اتحاد مسیحی 24.5 درصد آرا به دست آورده‌اند.

با این حال خبرگزاری رویترز می‌گوید که هر دو حزب مدعی هستند که می‌توانند رهبری تشکیل دولت ائتلافی را در اختیار بگیرند.

رویترز در ادامه نوشت، با توجه به اینکه هیچ از احزاب پیشرو حائز اکثریت آرا برای تشکیل دولت مستقل نیستند و به دنبال تشکیل ائتلاف ناخوشایند خود طی چهار سال گذشته نیز نیستند، محتمل‌ترین گزینه تشکیل دولت سه حزبی است که ممکن است توسط محافظه کاران نزدیک به مرکل هدایت شود.

روزنامه گاردین می‌گوید که در صورت عدم تشکیل فوری دولت ائتلافی، آنگلا مرکل تا زمان تشکیل دولت همچنان سرپرست صدراعظمی آلمان باقی خواهند ماند.

تشکیل ائتلاف جدید ممکن است ماهها طول بکشد و شامل احزاب کوچکتر مثل حزب سبزها و لیبرال دموکراتها نیز شود.

«اولاف شولتز» صدراعظم سوسیال دموکراتها در سخنانی گفته، ما طبق نظرسنجیها پیشتاز هستیم.

وی خطاب به حامیان حزبش گفت: این یک پیام دلگرم کننده و روشن است تا مطمئن شویم که یک دولت خوب و عملگرا برای آلمان داریم.

انتخابات پارلمانی آلمان که یکی از مهمترین انتخابات این کشور طی یک دهه گذشته محسوب می‌شود از ساعت ۸ صبح روز یک شنبه به وقت محلی آغاز شد.

حدود ۶۰.۴ میلیون نفر واجد شرایط رای دادن بودند که هنوز مشخص نیست چه تعداد از آن در انتخابات مشارکت داشته اند.

حدود ۴۷ حزب بزرگ و کوچک که بیشترین میزان احزاب از زمان اتحاد دوباره آلمان غربی و شرقی است در این انتخابات مشارکت کرده‌اند اما رقابت اصلی میان احزاب اتحاد دموکرات مسیحی، سوسیال دموکرات، حزب سبزها، حزب دموکراتیک آزاد و حزب آلترناتیو برای آلمان است.

گمانه زنیها و نظرسنجیهای صورت گرفته نشان میداد که احزاب چپ برای ورود به پارلمان از شانس زیادی برخوردار هستند. حدود ۶۲۱۱ نفر برای تصاحب کرسی‌های پارلمان آلمان در این انتخابات حساس با یکدیگر رقابت می‌کنند که ۲۰۲۴ نفر از این نامزدها زن هستند.

یورونیوز نیز گزارش داد که نتایج اولیه انتخابات سراسری آلمان نشان می‌دهد که حزب سوسیال دموکرات با اختلافی ناچیز از رقیب خود یعنی ائتلاف سوسیال مسیحی و دموکرات مسیحی پیش است.

حزب راست‌میانه سوسیال دموکرات به رهبری اولاف شولتز ۲۶ درصد آرا را کسب کرده در حالی که ائتلاف رقیب توانسته ۲۴/۵ درصد کل آرا را کسب کند. همین اختلاف اندک آراء سبب شده که هر دو حزب داعیهٔ رهبری دولت آینده را حفظ کنند چراکه با توجه به نتایج فعلی برای تشکیل دولت ائتلاف احزاب عمده ضروری است. اما این‌که صدراعظم از کدام حزب باشد هنوز محل بحث است.

«اولاف شولتزم نامزد سوسیال دموکرات‌ها برای مقام صدراعظمی در گفتگویی که پس از رأی‌گیری برگزار شد اعلام کرد: «ما در همه نظرسنجی‌ها پیشتازیم.» و افزود که نتایج اخیر‌ حاوی «این پیام دلگرم‌کننده و خواست روشن رأی‌دهندگان است که می‌توانیم دولتی خوب و عملگرا برای آلمان داشته باشیم.»

از سوی دیگر «آرمین لاشت» نامزد ائتلاف دموکرات‌مسیحی و سوسیال‌مسیحی، اعلام کرده است که هنوز آمادهٔ پذیرش پیروزی رقیب نیست و گفت: «صدراعظم همیشه از حزب اول انتخابات نیامده» و افزود: «من خواهان دولتی با حضور همه شرکا هستم، نه دولتی که فقط صدراعظم در آن بدرخشد و بس.»

 هر دوی این نامزدها اعلام کرده‌اند که مایلند تا پیش از کریسمس ائتلاف تشکیل دهند، ضمن آن‌که هر دوی این احزاب از احتمال ائتلاف با سبزها خبر داده‌اند. با این حال، باتوجه به تضاد سیاست‌های مالی و مهاجرتی لیبرال دموکرات‌ها با سبزها، مذاکراتی طولانی در پیش خواهد بود.

فارغ از نتیجه ائتلاف مسلّم آن است که راست‌های افراطی در دولت آینده جایی ندارند چراکه میانه‌روها پیروز میدان شده‌اند. حزب «آلترناتیو برای آلمان» ۱۰/۵ درصد رأی آورد که نسبت به رأی ۱۲/۵ درصدی چهارسال پیش افت محسوسی به‌شمار می‌آید.

آنگلا مرکل پس از انتخابات بناست صدراعظمی بزرگترین اقتصاد اروپا را ترک کند. او از سال ۲۰۰۵ وارد صحنه سیاست برلین شد در حالی که بازیگران همتایش، کسانی نظیر جورج بوش در واشنگتن، ژاک شیراک در پاریس و تونی بلر در لندن بودند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.