رئیس جمهور ونزوئلا واکسن روسی ضد کرونا را قوی ترین و امن ترین واکسن در جهان دانست.

 

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا دلیل حمله کشورهای غربی به واکسن روسی«اسبوتنیک V» ضد کرونا را حسادت این کشورها به روسیه دانست.

مادورو در یک سخنرانی گفت: به دلیل حسادت به روسیه به این کشور حمله می شود زیرا روسیه در زمانی بسیار سریع واکسن را تولید کرد و این واکسن قوی ترین و امن ترین واکسن در جهان است و همه کشورهای غربی به جای آن که  آغوش خود را به روی روسیه را باز کنند و واکسن را تولید کنند به دلیل حسادت شان به روسیه به این کشور حمله می کنند.

مادورو از روسیه به دلیل صادر کردن واکسن ضد کرونای اسبوتنیک V به ونزوئلا تشکر کرد.

ونزوئلا سه محموله از واکسن روسی را که در بیش از 50 کشور برای استفاده ثبت شده است، دریافت کرده است.

پیش از این مجله علمی«لانست»کارایی واکسن روسی را 91.6 درصد اعلام کرد.

در همین حال، اتریش روز سه شنبه اعلام کرد که در حال مذاکره با روسیه برای خرید یک میلیون دوز واکسن کرونای «اسپوتنیک وی» است.

خبرگزاری رسمی اتریش (آپا) با اعلام این خبر به نقل از «سباستین کورتس» صدر اعظم جوان این کشور اعلام کرد که با نهایی شدن سفارش خرید واکسن از روسیه امکان واکسینه کردن پانصد هزار نفر از شهروندان اتریشی از ماه آوریل به بعد فراهم می‌شود.

از سوی دیگر دفتر صدراعظم اتریش نیز با انتشار بیانیه‌ای ضمن تایید این خبر یادآور شد که ۳۰۰ هزار دوز واکسن اسپوتنیک وی بر اساس سفارش خرید داده شده در ماه آوریل تحویل کشور می‌شود و در ماه مه و ابتدای ماه ژوئن نیز به ترتیب ۵۰۰ و ۲۰۰ هزار دوز دیگر از این واکسن دریافت خواهد شد.

آقای کورتس تاکید کرده که اگر کشورش یک میلیون دوز واکسن دیگر مضاف بر آنچه قرار است به زودی تحویل این کشور شود خریداری کند امکان بازگشت هرچه سریعتر زندگی در اتریش به روال معمول و نجات جان شمار زیادی از شهروندان این کشور فراهم می‌شود و خطر نابودی فرصت‌های شغلی و به تعطیلی کشیده شدن بسیاری از کسب و کارها از بین می‌رود.

دفتر صدراعظم اتریش به خبرگزاری آپا گفته است که توافقنامه‌ای در زمینه عدم افشای اسناد محرمانه در این خصوص میان دو کشور امضا شده است.

گفتنی است که واکسن روسی «اسپوتنیک وی» همچنان از سوی آژانس دارویی اروپا در دست بررسی و ارزیابی است و هنوز مجوز رسمی استفاده از آن در اتحادیه اروپا صادر نشده است.

این در حالی است که مجارستان برغم عدم دریافت چراغ سبز آژانس دارویی اروپا واکسینه کردن شهروندانش با این واکسن روسی را آغاز کرده و برخی دیگر از اعضای اتحادیه نظیر اسلوواکی و جمهوری نیز در حال انجام مذاکرات برای تامین واکسن مورد نیاز خود از خارج اتحادیه اروپا هستند.

صندوق ثروت ملی روسیه اعلام کرده که واکسن اسپوتنیک وی مجوز استفاده در ۵۸ کشور جهان را دریافت کرده؛ این در حالی است که برخی کشورهای اروپایی مسکو را به استفاده از این واکسن به عنوان ابزاری برای رسیدن به اهداف ژئوپولیتیک متهم می‌کنند.

سباستین کورتس روز سه‌شنبه تاکید کرد که «نبایست در این میان هیچ مرز ژئوپولیتیکی وجود داشته باشد و تنها چیزی که باید مهم تلقی شود موثر و بی خطر بودن واکسن است.»

صدراعظم اتریش پیش‌تر در جریان مکالمه تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه از احتمال خرید واکسن اسپوتنیک وی توسط کشورش سخن به میان آورده بود.

دولت‌های غربی پس از آنکه روسیه ماه اوت گذشته بدون آنکه منتظر نتایج آزمایش‌های بالینی تکمیلی بماند مجوز استفاده از واکسن اسپوتنیک وی را صادر کرد نسبت به کارایی این واکسن ابراز شک و تردید کردند.

این تردید اما تا حدود زیادی پس از انتشار گزارشی در مجله پزشکی لنست در ماه فوریه گذشته که حکایت از تاثیر ۹۲ درصدی واکسن اسپوتنیک برای مقابله با بیماری کووید۱۹ داشت، کم‌رنگ‌تر شد.

سباستین کورتس، صدراعظم اتریش اوایل ماه جاری میلادی اتحادیه اروپا را به دلیل روند تامین واکسن و نحوه اجرای برنامه واکسیناسیون مورد انتقاد قرار داد و اعلام کرد که واکسن‌های تهیه شده به صورتی نابرابر در میان کشورها توزیع می‌شود.

اتریش در حالی به زودی محموله‌های واکسن اسپوتنیک را دریافت می‌کند که در اسلوواکی تصمیم برای خرید واکسن روسی توسط نخست وزیر بدون تایید احزاب ائتلافی منجر به فروپاشی دولت این کشور به ریاست ایگور ماتوویج شد.

از سوی دیگر،«ایگور ماتوویچ» نخست وزیر اسلواکی روز یکشنبه اعلام کرد که برای پایان بخشیدن به بحران سیاسی بر سر معامله محرمانه خرید واکسن روسی کرونا از مقام خود کناره گیری می کند.

نخست وزیر اسلواکی گفت که به «ادوارد هگر» وزیر دارایی و هم حزبی خود پیشنهاد کرده است که نخست وزیر بعدی باشد. ایگور ماتوویچ افزود که در نظر دارد در دولت ادوارد هگر جانشین او در مقام وزیر دارایی شود.

ادوارد هگر نیز اعلام کرد که رایزنی های خود برای تشکیل دولت بعدی را فورا آغاز خواهد کرد. او افزود که در نظر دارد روز دوشنبه با زوزانا چاپوتووا، رئیس جمهوری اسلواکی دیدار کند.

بحران سیاسی در اسلواکی سه هفته پیش به دنبال معامله محرمانه دولت ایگور ماتوویچ برای خرید دو میلیون دوز از واکسن روسی «اسپوتنیک وی» آغاز شد. این در حالی است که اتحادیه اروپا هنوز واکسن روسی «اسپوتنیک وی» را تائید نکرده است. اسلواکی یکی از ۲۷ عضو اتحادیه اروپا است.

به دنبال افشای معامله محرمانه دولت برای خرید واکسن «اسپوتنیک وی» احزاب «آزادی و همبستگی» و «برای مردم» به عنوان شرکای حزب «جنبش مردم عادی» در دولت ائتلافی خواستار استعفای ایگور ماتوویچ از نخست وزیری شدند.

احزاب «آزادی و همبستگی» و «برای مردم» طی ماههای گذشته بارها با حزب «جنبش مردم عادی» بر سر نحوه مقابله با همه گیری بیماری «کووید ۱۹» اختلاف نظر پیدا کرده بودند.

ایگور ماتوویچ تاکنون از خرید دو میلیون دوز از واکسن روسی «اسپوتنیک وی» به عنوان عامل تسریع کارزار واکسیناسیون در کشورش دفاع می کرد. او در نهایت شرط خود برای کناره گیری از ریاست دولت را استعفای رهبر حزب «آزادی و همبستگی» از وزات اقتصاد و کناره گیری وزیر دادگستری از حزب «برای مردم» عنوان کرد. هر دو وزیر طی روزهای گذشته از مقام خود کناره گیری کردند تا زمینه استعفای ایگور ماتوویچ فراهم شود.

تاکنون حدود ۹۵۰۰ نفر بر اثر ابتلا به بیماری «کووید ۱۹» در اسلواکی که بیش از پنج میلیون نفر جمعیت دارد جان خود را از دست داده اند.

 

ادامه دردسرهای واکسن آسترازینکا

در پی دریافت گزارش‌های جدیدی مبنی بر ایجاد لخته خون در دریافت کنندگان واکسن بریتانیایی-‌سوئدی آسترازنکا، وزارت بهداشت آلمان استفاده از این واکسن را تنها برای افراد بالای ۶۰ سال سن مجاز اعلام کرد.

با این وجود در بیانیه مشترک وزرای ۱۶ منطقه فدرال و وزیر بهداشت این کشور آمده است که افرادی که زیر ۶۰ سال دارند و همچنان مایل به دریافت این واکسن هستند، تنها پس از «مشاوره با پزشکی که در موضوع واکسیناسیون تخصص دارد و بررسی شخصی خطرات احتمالی» مجاز به این کار هستند.

این تصمیم پس از برگزاری نشستی در عصر سه‌شنبه در برلین با حضور آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و ینس اشپان، وزیر بهداشت و مقامات ۱۶ ایالت این کشور گرفته شد.

همزمان رسانه‌های آلمان گزارش دادند که انستیتوی پزشکی «پاول ارلیش» در این کشور که در موضوعات مرتبط با واکسیناسیون به دولت مشاوره می‌دهد، در حال بررسی ۳۱ گزارشی است که از ایجاد لخته خون در افراد واکسینه شده در آلمان دریافت کرده است.

بنا بر گزارش نشریه اشپیگل، گزارش لخته خود عمدتا در زنان جوان یا میانسال دیده شده است.

مرگ یک نفر پس از تزریق آسترازنکا در فرانسه

همزمان از فرانسه نیز گزارش می‌شود که یک زن ۳۸ ساله پس از تزریق واکسن آسترازنکا جان باخته است.

این حادثه در شهر تولوز در جنوب فرانسه روی داده و بیمار ۱۴ روز پس از تزریق این واکسن فوت کرده است.

این زن که یک مددکار اجتماعی بود، هیچ نوع مشکل سلامتی نداشت. گفته می‌شود عوارض این واکسن، اندک زمانی پس از دریافت اولین دوز آن در نیمه ماه مارس پدیدار شده و او را روانه بیمارستان کرده است.

او در بیمارستان به کما می‌رود و درنهایت روز دوشنبه ۲۹ مارس جان می‌سپارد. هنوز مشخص نیست که علت دقیق مرگ او تزریق واکسن باشد.

 

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.