به تصویب نرسیدن بسته کمک مالی کرونایی به دلیل مخالفت ترامپ باعث افزایش میانگین فقر در آمریکا شده است.

 

به گزارش جماران به نقل از سی ان ان، واکنش سریع کنگره  به شیوع کرونا در بهار گذشته میلیون ها آمریکایی را در پی از دست دادن کارشان، از فقر نجات داد ولی بعد از آن که بسته کمک مالی به پایان رسید، میانگین فقر در این کشور در ماه های اخیر افزایش یافت.

بر اساس پژوهشی که دانشگاه های «نوتردام»،«شیکاگو» و شیجیانگ» در چین انجام دادند میانگین فقر از 11 درصد در ماه فوریه به 9.3 درصد در ژوئن کاهش یافت. این کاهش به دلیل کمک های تشویقی فدرال برای یک بار بوده است که به 1200دلار برای افراد بالغ،2400دلار برای هر زوج و نیز 500 دلار برای هر کودک رسید و در بهار توزیع شد.

کنگره نیز اقدام به توسعه تاریخی برنامه بیکاری به شکل موقت کرد که بیکاران بیشتری را شامل شد و پرداخت هفتگی به میزان 600 دلار را به آن اضافه کرد و مدت پرداخت ها را هم تمدید کرد. اما پرداخت 600 دلار از پایان ماه جولای متوقف شد.

بدون کمک های اضافی فدرال که شامل بسته کمک مالی جدید می شود که دموکرات و جمهوریخواهان همچنان بر سر آن اختلاف دارند تعداد بیشتری از آمریکایی ها به ویژه آفریقایی تبارها و کودکان و کسانی که تحصیلات سطح پایین دارند در باتلاق فقر گرفتار می شوند. بدین ترتیب میانگین بیکاری در ماه سپتامبر به 11.1 درصد افزایش یافت.

همچنین یک پژوهش که در دانشگاه کلمبیا درباره فقر و سیاست اجتماعی انجام شد نشان داد که کمک های مالی تشویقی و کمک های مالی به بیکاران باعث شد که بیش از 18 میلیون نفر از فقر ماهیانه در ماه آوریل نجات پیدا کنند اما با پایان دوره کمک 600 دلاری میانگین فقر ماهیانه به 16.7 درصد درماه سپتامبر افزایش یافت و این بالاتر از میزان فقر ماهیانه در بهار و قبل از شیوع کروناست.

یک پژوهش دیگر نشان داد که میزان فقر ماهیانه آمریکایی های آفریقایی تبار و اسپانیایی تبار و نیز کودکان بسیار شدید بوده است. میانگین بیکاری ماهیانه سفیدپوست ها در ماه سپتامبر 12 درصد بوده است اما میانگین بیکاری سیاه پوست ها 25.2 درصد و اسپانیایی تبارها 25.8 درصد بوده است.

این در حالی است که دو هفته پیش دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد به مذاکرات بر سر لایحه کمک مالی کووید-۱۹ پایان می دهد و بعد از انتخابات آن را از سر خواهد گرفت.

وی یک روز بعد از ترک بیمارستان  که به علت ابتلا به ویروس کرونا در آن  به سر می برد،در توییتی نوشت: «بلافاصله بعد از پیروزی در انتخابات، یک لایحه عمده مشوق های اقتصادی که بر مردم سختکوش تمرکز خواهد داشت را تصویب خواهیم کرد.»

این در حالی بود که مذاکرات بودجه میان «نانسی پلوسی» رئیس دموکرات مجلس نمایندگان، و «استیون منوچین» وزیر دارایی در جریان بود.

در پی اظهارات ترامپ شاخص سهام بازارهای مالی آمریکا بلافاصله سقوط کرد.

این درحالی است که موارد ابتلا به ویروس کرونا در چندین بخش این کشور درحال افزایش است و شیوع اکنون گریبانگیر مقام های ارشد نظامی پنتاگون، پرسنل کاخ سفید و سناتورهای جمهوری خواه شده است.

قانونگزاران دو حزب امیدوار بودند پیش از انتخابات سوم نوامبر یک بسته دیگر کمک های مالی را تصویب کنند، اما به نظر می رسد توییت ترامپ این چشم انداز را بسته باشد.

 ترامپ در توییت خود ناکامی مذاکرات را به خانم پلوسی نسبت داد و گفت که او به دنبال یک بسته ۲.۴ تریلیون دلاری «برای نجات مالی ایالات دموکرات است که بد اداره می شوند و پر از جرایم هستند».

او گفت در مقابل تصویب کمکی ۱.۶ تریلیون دلاری را پیشنهاد کرده اما خانم پلوسی «با حسن نیت مذاکره نمی کند.»

او افزود: «من درخواست آنها را رد می کنم، و به آینده کشور نگاه می کنم.»

 ترامپ اضافه کرد که به «میچ مکانل» رهبر اکثریت سنا، دستور داده بود تلاش هایش را بر ورود «ایمی کنی برت» به دیوان عالی متمرکز کند. با مرگ قاضی دیوان عالی، «روت بیدر گینزبرگ» اکنون یکی از ۹ کرسی این دیوان خالی مانده است و آقای ترامپ قاضی برت که محبوب محافظه کاران اجتماعی است رت نامزد این پست کرده است.

در همان زمان تحلیلگران هشدار داده اند که بدون کمک تازه، روند بهبود اقتصادی می تواند متوقف شود. حدود نیمی از کسانی که در ماه های مارس و آوریل در خلال بحران همه گیری کار خود را از دست داده بودند سر کار برگشته اند اما بیش از ۱۰ میلیون نفر همچنان بیکار هستند.

«جرومی پاول» رئیس بانک مرکزی آمریکا،  در سخنانی نسبت به عواقب «تراژیک» کم کاری سیاست گذاران و افت بیشتر سرعت روند بهبود اقتصادی هشدار داد.

مذاکرات دو حزب درحالی ناکام می ماند که بودجه مزایایی که کنگره قبلا در ارتباط با همه گیری کرونا تصویب کرده بود مدتی است تمام شده.

 پلوسی در مقابل رئیس جمهور آمریکا را متهم کرد «خود را نسبت به کشور در اولویت قرار داده است.»

خانم پلوسی گفت که رئیس جمهور به ثروتمندان ۱۵۰ میلیارد دلار تخفیف مالیاتی داده اما از کمک به کودکان فقیر خودداری می کند.

او گفت «کاخ سفید به روشنی دچار هرج و مرج کامل است» و از مقام های دولت آقای ترامپ خواست به توصیه رئیس بانک مرکزی گوش کنند.

 

حال و روز بد بوئینگ

در ماه‌های آبان و اسفند ۱۳۹۷ (اکتبر ۲۰۱۸ و مارس ۲۰۱۹) دو فروند هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ مکس در اندونزی و اتیوپی سقوط کردند و در پی آن پرواز این مدل ممنوع شد و بسیاری از شرکت‌های مسافربری سفارش‌های خرید خود را پس گرفتند.

بزرگترین شرکت هواپیماسازی ایالات متحده هنوز این بحران را پشت سر نگذاشته بود که گرفتار پیامدهای پاندمی کرونا شد. شرکت بوئینگ در بیانیه‌ای که روز ۱۳ اکتبر/ ۲۳ مهر  منتشر کرد خبر داد که در ماه سپتامبر حتی یک هواپیما هم نفروخته است.

افزون بر این مشتریان این شرکت در ماه میلادی گذشته سفارش خرید ۵۱ فروند هواپیمای مسافربری از آن را پس گرفته‌اند.

بخشی از بحران کنونی بوئینگ به اشکالاتی در طراحی، به خصوص مشکلی نرم‌افزاری در هواپیماهای مدل ۷۳۷ مکس مربوط می‌شود که در ماه مارس سال گذشته ممنوعیت پرواز آنها را به دنبال داشت.

شیوع ویروس کرونا در سال جاری میلادی فعالیت تمام خطوط هواپیمایی در سراسر جهان را مختل کرد و هزاران هواپیمای مسافربری در ماه‌های گذشته بلااستفاده مانده‌اند.

کاهش شدید مسافرت با هواپیما، شرکت‌های مسافربری را هم با مشکلات مالی جدی روبرو کرد و باعث شد سفارش هواپیماهای جدید متوقف و برخی سفارش‌های قدیمی بازپس گرفته شود.

کاهش سفارش جدید، لغو سفارش‌های قبلی

به گزارش خبرگزاری آلمان، شرکت بوئینگ در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ تنها ۲۸ فروند هواپیما به مشتریانش تحویل داد. این رقم در مدت زمان مشابه سال پیش ۶۳ هواپیما بوده است.

این شرکت در سال جاری تنها ۶۷ سفارش خرید هواپیما ثبت کرده و در همین حال ۴۴۸ سفارش قبلی به دلیل وضعیت بحرانی صنعت هوانوردی و گردشگری پس گرفته شده‌اند.

ایرباس به عنوان رقیب اصلی بوئینگ، گرچه به دلیل شیوع کرونا وضعیت مطلوبی ندارد، با این همه در ماه گذشته ۵۷ هواپیما به مشتریان تحویل داده که دو برابر هواپیماهای تحویل داده شده رقیب در تمام فصل سوم سال بوده است. در عین حال ایرباس هم سفارش جدید زیادی نداشته است.

بوئینگ امسال هزاران کارمند خود را اخراج کرده اما همچنان از قبول کمک‌های دولتی سرباز می‌زند و قصد دارد بحران اقتصادی خود را با یاری وام از بخش خصوصی و عرضه میلیاردها دلار اوراق قرضه پشت سر بگذارد.

میزان توفیق شرکت هواپیماسازی آمریکایی هنوز چندان مشخص نیست، به خصوص آنکه بحران در بوئینگ پیش از شیوع کرونا آغاز شده بود.

پیشی گرفتن ایرباس از بوئینگ

بوئینگ تا پیش از سقوط دو هواپیمای مدل ۷۳۷ مکس، غول صنایع هواپیماسازی جهان محسوب می‌شد و در سال ۲۰۱۸ حدود صد میلیارد دلار فروش داشت.

وضعیت شرکت بحران‌زده بوئینگ باعث شد که ایرباس به عنوان رقیب اصلی اروپایی آن، در سال ۲۰۱۹ با رشدی نزدیک به ده درصد عنوان بزرگترین تولید کننده هواپیمای جهان را پس از ۹ سال دوباره از آن خود کند.

به گزارش رویترز، ایرباس در سال گذشته میلادی با افزایش سفارش‌ها ۸۶۳ فروند هواپیمای مسافربری تولید کرده، در حالی که تولید بوئینگ از حدود ۸۰۰ فروند در سال ۲۰۱۸ در سال گذشته تقریبا نصف شده است.

با توجه به آمار ماه‌های گذشته به نظر می‌رسد ایرباس تا پایان سال برتری خود بر بوئینگ را حفظ کند اما شرکت هواپیماسازی اروپایی هم از زیان‌های پاندمی کرونا بی‌نصیب نبوده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.