بازگرداندن کودکان داعشی از سوریه و عراق تبدیل به یکی از مشکلات اساسی برای اروپایی ها شده است که همچنان نتوانسته اند برای آن راه حلی پیدا کنند.

 

به گزارش جماران، یورونیوز در گزارشی نوشت:در پی سقوط گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه، یکی از بزرگترین چالش‌های کشورهای اروپایی، بازگرداندن فرزندان بسیاری از اعضای این گروه تروریستی به «خانه» است. اگر تلاش برای نپذیرفتن «تروریست های اروپایی»، برای دولت‌ها توجیه امنیتی داشته باشد، سرباز زدن از پذیرش کودکان پدر و مادرهای افراطی، با هیچ عذری رافع مسئولیت دولت‌ها نیست.

۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا هنوز در این باره به توافق مشترک نرسیده اند و همچنان ماه ها است که بسیاری از کودکان و زنان اعضای اروپایی داعش در اردوگاه های شمال سوریه، به ویژه اردوگاه «الهول» محبوس هستند.

فرانسه و بلژیک در دسته آخرین کشورهای اروپایی هستند که پذیرفته تا از فرزندان اعضای داعش که ملیت این کشورها را داشته اند، میزبانی کنند. اما روند بازگرداندن این کودکان بسیار کند است. برخی از خویشاوندان آنها در این دو کشور می گویند هنوز دولت ها آماده نیستند تا قاطعانه به بازگشت کودکان تروریست های داعش به سرزمین مادریشان کمک کنند.

«نیکلا کوهن» وکیل بلژیکی خانواده های عضو داعش می گوید «دولت ها وظیفه قانونی شان حمایت از کودکان و افراد زیرسن قانونی است.» به گفته او این که در چند سال اخیر بسیاری از کودکان در اردوگاه ها گرفتار شده اند باید موجب شرمساری دولت های اروپایی باشد.

به گفته آقای کوهن اتحادیه اروپا از روز اول باید تصمیم مشترکی برای تمام این کودکان که شهروندان اروپایی هستند می گرفت و این اتفاق نیفتاد. وی تاکید کرد برای بازگشت تمامی کودکان به کشورهایی که به آنها تعلق دارند باید تصمیمی «سیاسی» گرفته شود و کشورها نمی توانند در این باره به صورت مستقل و تنها بواسطه ضوابط «حقوقی»‌ مورد به مورد عمل کنند.

اغلب کمپ هایی که خانواده های داعش در آنها گرفتار هستند در کنترل کردهای وابسته به نیروهای « دموکراتیک سوریه»‌ هستند.

کردها بارها از کشورهای اروپایی خواسته اند تا هرچه سریعتر وضعیت استرداد عناصر داعش و هم چنین زنان و فرزندان آنها را فراهم کنند.

برخی از تحلیلگران می گویند وضعیت دشوار زندگی کودکان و زنان در کمپ های سوریه، نسل جدیدی از تروریست ها از دل هم این اردوگاه ها به وجود خواهدآورد.

برخی از سیاستمداران اروپایی هم از نبود یک سیاست مشترک اروپایی در ارتباط با فرزندان تروریست های داعش ناراضی هستند.

«ساسکیا بریکمونت» نماینده سبزها در پارلمان اروپا یکی از آنهاست. او می گوید بارها در جلسات متعدد از مقامات کمیسیون اروپا خواسته است تا هرچه سریعتر شرایطی فراهم کنند تا برخی ناظران اروپایی از اردوگاه های محل سکونت این کودکان بازدید کنند. به گفته این نماینده پارلمان اروپا « به نظر می رسد اتحادیه اروپا همچنان می خواهد چشمانش را در مقابل این بحران ببندد.»

نهادهای حقوق بشری و حمایت از حقوق کودکان در اروپا بارها از وضعیت سخت زندگی این کودکان در این اردوگاه ها گلایه کرده اند و به دولت های اروپایی هشدارداده اند. به گفته سازمان های حمایت از حقوق کودکان «رهاسازی این کودکان و نوجوانان در کمپ ها می تواند تاثیر بسیار مخربی روی سلامت روحی و فیزیکی آنها بگذارد.»

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.