برخی منابع اعلام کرد که نیروهای آمریکایی حاضر در استان های «حلب» و الرقه» به طور کامل از این دو استان خارج شدند.

 

به گزارش جماران، خبرنگار المیادین در دمشق به نقل از برخی منابع اعلام کرد که نیروهای آمریکایی حاضر در استان های «حلب» و الرقه» به طور کامل از این دو استان خارج شدند.

این منابع تأکید کردند که نیروهای آمریکایی با 60 خودرو و کامیون از فرودگاه«صرین» در شرق استان حلب، خارج شدند.

برخی منابع گفتند که نیروهای آمریکایی این پایگاه نظامی خود که در نزدیکی شهر «عین العرب» سوریه و در نزدیکی مرزهای ترکیه قرار دارد را تخلیه کرده اند.

این منابع گفتند که نیروهای آمریکایی متمرکز در فرودگاه نظامی صرین در نزدیکی شهر عین العرب در شمال شرق حلب آن را صبح امروز تخلیه کردند.

خبرنگار المیادین همچنین گفت که نظامیان آمریکایی پیش از تخلیه فرودگاه عین العرب در شمال سوریه پرونده ها و اسناد را سوزاندند.

نیروهای آمریکایی پیش از این پایگاه نظامی «خراب عشق» واقع در نزدیکی عین العرب را نیز تخلیه کرده بودند.

تخلیه این پایگاه در پی استقرار نیروهای ارتش سوریه در عین العرب و مرزهای شمالی سوریه با ترکیه صورت گرفته است.

پیش از این یک منبع به روسیا الیوم گفت که کاروانی از کامیون های خالی و زره پوش های آمریکایی از اقلیم کردستان عراق وارد اراضی سوریه شد.

این منبع تصریح کرد که هدف از ورود این کاروان آمریکایی تخلیه سلاح ها و تجهیزات نظامی از پایگاه های آمریکایی است که نیروهای آمریکایی آنها را به مقصد عراق ترک کردند.

این کاروان کامیون ها و زره پوش های آمریکایی در پی تصمیم آمریکا برای خروج نیروهایش از شمال شرق سوریه همزمان با حمله ترکیه به این منطقه تحت عنوان عملیات«چشمه صلح» وارد اراضی سوریه شده است.

پیش از این «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا گفت که برنامه فعلی پنتاگون این است که تمامی ۱۰۰۰ نیروی نظامی که از سوریه خارج می‌شود به غرب عراق منتقل شوند.

وی گفت که نیروهای آمریکایی با هواپیما و کاروان های زمینی از سوریه خارج می شوند.

وزیر دفاع آمریکا در جمع خبرنگارانی که به همراه او در حال سفر به منطقه غرب آسیا هستند این طرح که نیروهای آمریکایی از داخل عراق مأموریت‌هایی برای مبارزه با داعش در سوریه اجرا کنند را رد نکرده، اما گفته که جزئیات این طرح با گذشت زمان آماده خواهد شد.

وزارت دفاع آمریکا تا قبل از این محل اعزام نظامیان خارج‌شده از سوریه را مشخص نکرده بود. اسپر گفت با همتای عراقی خود درباره طرح انتقال بیش از ۷۰۰ نظامی آمریکایی به غرب این کشور صحبت کرده است.

 همزمان با سفر اسپر، نظامیان آمریکایی همچنان در حال خروج از سوریه هستند و گزارش‌هایی از درگیری‌های پراکنده میان نیروهای تحت حمایت ترکیه و شبه‌نظامیان کرد سوری، علی‌رغم توافق بر سر آتش‌بس ۵ روزه در شمال سوریه وجود دارد.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا بعد از گفت‌وگو با «رجب طیب اردوغان»، رئیس‌جمهور ترکیه و مشخص شدن طرح او برای حمله به شمال سوریه دستور خروج نزدیک به ۱۰۰۰ نظامی آمریکایی از آن منطقه را صادر کرد.

اسپر مدعی شد نظامیانی که به عراق منتقل می‌شوند دو مأموریت خواهند داشت. او گفت: «یک مأموریت آنها کمک به دفاع از عراق است و مأموریت دوم، اجرای طرح‌های مقابله با داعش است.»

وی اضافه کرد: «مأموریت‌ها ممکن است از الان تا زمان تکمیل خروج نیروها تغییر کنند اما برنامه در حال حاضر همین است.»

در حال حاضر بیش از ۵۰۰۰ نیروی آمریکایی در عراق مستقر هستند. دولت آمریکا در سال ۲۰۱۱ نظامیان خودش را از عراق خارج کرد، اما به بهانه حمله داعش به عراق در سال ۲۰۱۴ آنها را بازگرداند.

بنابراین گزارش،«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه ساعت 16 چهارشنبه 17 مهر، حمله به شمال شرق سوریه را اعلام کرد. ترکیه هدف از این تهاجم را حمله به «یگان‌های مدافع خلق» موسوم به «ی.پ.گ» و «پ.ک.ک» و داعش اعلام کرده است. آنکارا پیشتر هدف خود از این اقدام نظامی را ایجاد «منطقه امن» برای بازگرداندن آوارگان سوری به کشورشان عنوان کرده بود. دولت سوریه اقدام ترکیه را اشغالگری توصیف کرد و اعلام کرد با آن مقابله می کند.

حمله ترکیه به شمال شرق سوریه همچنین با واکنش گسترده کشورهای مختلف از جمله آمریکا و کشورهای اروپایی مواجه شد و بسیاری از کشورهای اروپایی تصمیم به توقف صادرات سلاح به ترکیه گرفتند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.