پکن تأکید کرد که طرف چینی همکاری با ونزوئلا را در همه عرصه ها بر اساس برابری و منفعت دوجانبه و توسعه مشترک می افزاید.چین شریک تجاری و اقتصادی مهم ونزوئلاست.

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، دولت چین واشنگتن را مسئول عواقب خطرناک تحریم های اعمال شده علیه کاراکاس دانست و تأکید کرد که با تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ونزوئلا مخالف است و  در چالشی جدی تصریح کرد که همکاری اقتصادی با ونزوئلا را افزایش می دهد.

«جین شوانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین امروز سه شنبه در کنفرانسی مطبوعاتی تأکید کرد: تحریم هایی که کشورهای خاص علیه ونزوئلا اعمال می کنند منجر به وخامت اوضع معیشتی و زندگی مردم این کشور می شود و باید مسئولیت نتایج خطرناکی که این تحریم ها باعث می شود را به عهده بگیرند.

شوانگ در واکنش به تحریم های جدید آمریکا علیه ونزوئلا گفت:ما با تحریم های یکجانبه مخالفیم. تاریخ تأکید کرد کرده است که دخالت خارجی و اعمال تحریم ها اوضاع را پیچیده کرده و نمی توانند مشکل را حل کنند.

سخنگوی وزارت خارجه چین در چالش روشن موضع آمریکا، در پاسخ به پرسشی درباره این که آیا تحریم های آمریکا بر همکاری دوجانبه میان پکن و کاراکاس تأثیر منفی می گذارد گفت: طرف چینی همکاری با ونزوئلا را در همه عرصه ها بر اساس برابری و منفعت دوجانبه و توسعه مشترک می افزاید.چین شریک تجاری و اقتصادی مهم ونزوئلاست و همکاری دوجانبه برای سالها منافع عملی دوجانبه برای ملت های دو کشور به ارمغان می آورد.

این در حالی است که پیش از این «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه ایالات متحده آمریکا را متهم کرد که قوانین بین المللی در تعامل با ونزوئلا زیر پا گذاشته است.

لاوروف افزود که تحریم های آمریکا علیه ونزوئلا غیرقانونی و نامشروع است.

وی تأکید کرد که واشنگتن و همپیمانان اش تلاش می کنند که در واقع دارایی های ونزوئلا را مصادره کنند.

لاوروف تصریح کرد که تحریم های آمریکا علیه بخش نفتی ونزوئلا تکیه بر دلار را تضعیف کرده و باعث وخامت اوضاع داخل این کشور می شود.

وزیر خارجه روسیه در ادامه گفت که روسیه همه تدابیر ضروری را برای حمایت از «نیکولاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا اتخاذ می کند.

لاوروف ایالات متحده آمریکا را همچنین متهم کرد که در مسیر تلاش های بین المللی برای راه حل بحران در ونزوئلا مانع تراشی می کند.

در تحولی دیگر کاخ کرملین تأکید کرد که تماس میان ترامپ و «خوان گوایدو»( رئیس پارلمان ونزوئلا) که پیش از اعلام خودش به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا با واشنگتن در ارتباط بود، چندان عجیب نیست.

کرملین همچنین تصریح کرد که تحریم های آمریکا علیه شرکت ملی نفت ونزوئلا غیرقانونی است.

کرملین در ادامه تأکید کرد که مسکو خطرات تحریم هایی آمریکا علیه شرکت نفت ملی ونزوئلا برای روسیه را ارزیابی می کند.

کرملین همچنین نسبت به پیامدهای بسیار منفی هر گونه دخالت نظامی در ونزوئلا هشدار داد.

این در حالی است که خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد آمریکا امروز تحریم‌ هایی را علیه شرکت نفت و گاز دولتی ونزوئلا موسوم به «پی‌. دی‌. وی‌. اس‌. ای» وضع کرد. ساعاتی بعد از اعلام این تحریم ها، مادورو اعلام کرد که به شرکت نفت دولتی دستور داده برای حفظ دارایی خود «سیتگو» (سیتگو یک مجموعه بزرگ زنجیره‌ ای از پمپ بنزین ها در آمریکا است که متعلق به شرکت نفت دولتی ونزوئلا است) «در دادگاه های آمریکا و بین المللی دست به اقدام حقوقی و سیاسی بزند.»

در عین حال، خوان گوایدو گفته است به کنگره ونزوئلا دستور داده که روسای تازه ای برای رهبری شرکت نفتی ونزوئلا و سیتگو معرفی کنند. او قصد دارد کنترل دارایی‌ های کشور را به دست بگیرد.

این تحریم ها صنایع نفت و گاز دولتی ونزوئلا را مورد هدف قرار می دهد و بیش از 7 میلیارد از دارایی های این شرکت ها را مسدود می کند.

تحریم ها شامل دولت، تمام ادارات و آژانس های سیاسی، از جمله بانک مرکزی ونزوئلا و همچنین هر فردی که به نفع نیکلاس مادورو عمل کند، می شود.

ونزوئلا یکی از چهار صادر کننده اصلی نفت به آمریکاست.

گزارش شده که این اقدام آمریکا در راستای تشدید فشار بر «نیکلاس مادورو» رئیس جمهورونزوئلا انجام می شود.

«جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا و «استیو منوچین» وزیر خزانه داری آمریکا در یک نشست خبری مشترک خبر این تحریم‌ ها را اعلام کردند.

منوچین گفت که این تحریم‌ ها با هدف جلوگیری کردن از انتقال منابع بیشتر منابع این کشور بحران‌ زده اعمال می شود تا زمانی که قدرت به یک دولت موقت یا دولت انتخابی به شیوه دموکراتیک منتقل شود.

وزیر خزانه داری آمریکا ادامه داد: آمریکا همچنان از مجموعه کامل ابزارهای دیپلماتیک و اقتصادی خود برای حمایت از «خوان گوایدو» رئیس جمهور موقت، مجلس ملی و تلاش‌ های مردم ونزوئلا برای احیای دموکراسی در این کشور استفاده خواهد کرد.

مقام های آمریکایی می‌ گویند تحریم امروز دسترسی نیکولاس مادورو را به منابع درآمدی حاصل از فروش نفت قطع خواهد کرد.

با این حال استیو منوچین گفت که «سیتگو» - زیرمجموعه شرکت نفت دولتی ونزوئلا - تا زمانی که در آمدهایش در یک حساب مسدود شده در آمریکا واریز ‌شود، می‌ تواند به فعالیت‌ های خود ادامه دهد.

منوچین همچنین گفته است که عرضه محصولات نفتی در بازار آمریکا به اندازه کافی است و نگرانی در خصوص کمبودی در این زمینه وجود ندارد.

بولتون هم به خبرنگاران گفت: «این تحریم علاوه بر مسدود کردن 7 میلیارد دلار از دارایی های شرکت نفت دولتی ونزوئلا، 11 میلیارد دلار از پیش فروش نفت سال آینده را نیز مسدود خواهد کرد.»

این در حالی است که ساعتی بعد از این نشست، عکسی از بولتون در این نشست منتشر شد که نشان می‌ دهد بولتون روی یکی از برگه‌ هایی که به همراه داشته، نوشته است: «[اعزام] 5000 نیرو به کلمبیا».

انتشار این عکس موجب شد تا شایعه‌ احتمال اعزام قریب‌ الوقوع نظامیان آمریکایی به کلمبیا که با ونزوئلا هم‌ مرز است، در شبکه‌ های اجتماعی قوت بگیرد. یک سخنگوی کاخ سفید در گفت‌ و گو با آسوشیتدپرس در این خصوص گفته است: «همانطور که رئیس‌ جمهور تاکید کرد همه گزینه‌ ها روی میز است.»

در روزهای گذشته نیز شایعاتی از این دست منتشر شده بود، اما دولت کلمبیا با وجود اعلام حمایت از خوان گوایدو، احتمال استقرار نیروهای آمریکایی در این کشور برای اقدام نظامی علیه ونزوئلا را رد کرده است. 

بر اساس توافقی که میان کشورهای قاره آمریکا وجود دارد، هیچ‌ یک از کشورها نباید در یک کشور دیگر این قاره نیروی نظامی مستقر کنند. و آمریکا در صورت اعزام نیرو به کلمبیا، این توافق را نقض می‌ کند.

روز شنبه تصاویری در شبکه‌ های اجتماعی منتشر شد که نشان می‌ داد همزمان با بالا گرفتن تنش میان واشنگتن و کاراکاس، کاروانی از خودروهای زرهی و توپ‌ های ارتش ونزوئلا به مرز کلمبیا اعزام شده است.


 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.