به گزارش ایرنا، در این اطلاعیه که یک نسخه آن روز پنجشنبه دراختیار ایرنا قرار گرفت، آمده است: اگرچه هیچ مراجعه کننده ای برای ترخیص کالای ملوانی طبق مصوبه دولت به گمرک بندر گناوه مراجعه نداشته اما کارکنان این گمرک آمادگی لازم برای ترخیص کالا وفق مقررات را دارند.
روبط عمومی گمرک بندر گناوه در اطلاعیه خود آورده است: اما این گمرک طبق قانون اجازه خروج کالای بیشتر از میزان تعیین شده در مصوبه دولت را به هیچ کس نخواهد داد.
مدیرعامل تعاونی لنجداران بندر گناوه روز گذشته در نامه ای به مدیرکل گمرک این شهرستان اظهار کرد: باتوجه به تعطیلی ترخیص کالای همراه ملوان توسط گمرک و نظر مساعد مسئولان استان در راه اندازی و تداوم تخلیه و ترخیص، درخواست می شود نسبت به تداوم اعطای ته لنجی به روال معمول اقدام شود.
سیدعلی موسوی گمارانی در نامه خود افزوده است: هم اینک بیش از 70 شناور در خور گناوه پهلو گرفته و در نوبت تخلیه قرار دارند و باتوجه به افزایش روز افزون شناورهای دارای محموله در خور و اخطاریه های هواشناسی درصورت وقوع حوادث احتمالی، مسئولیت خسارت جبران ناپذیر لنجداران بر عهده چه ارگانی خواهد بود.
وی در این نامه آورده است: از مدیرکل گمرک گناوه درخواست می شود نسبت به تداوم اعطای تسهیلات ته لنجی به روال معمول اقدام شود.
هیات وزیران درجلسه 18/ 5/ 1396 به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن وتجارت و به استناد اصل یکصدوسی وهشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آیین‌نامه ورود کالا توسط ملوانان شناورهای دریایی سنتی با ظرفیت کمتر از 500 تن و ساماندهی و نوسازی آن شناورها را در 18 ماده مصوب کرد.
براساس ماده 7 این آیین نامه شناورهای دریایی سنتی با ظرفیت کمتر از500 تن (لنج تجاری) در صورت تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دادن ملوانان شاغل در آن شناور و برخوردار شدن آنان از مزایای بیمه تأمین اجتماعی از قبیل بازنشستگی، بیمه درمان، عیدی آخر سال و سایر موارد مربوط، مجاز هستند در هر سال برای هر شناور و هر ملوان حداکثر شش نوبت و در هر نوبت به ازای هر ملوان تا سقف 100 میلیون ریال از معافیت ملوانی مندرج در تبصره (3) ماده (1) این آیین‌نامه استفاده کنند.
براساس تبصره 2 ماده 7 این آیین نامه نیز معافیت‌های ملوانی برای شناورهای زیر 200 تن حداکثر 6 نفر، برای201 تا 350 تن حداکثر هفت نفر و برای 351 تا 500 تن حداکثر هشت نفر و در هر حال برای حداکثر 6 سفر در طول یکسال اعمال می‌ شود.
در مناطقی که تعداد سفر متداول شناورها بیش از 6سفر است سفرهای مازاد شناور مشمول معافیت نبوده و ترخیص کالا در هر حال مشمول مقررات صادرات و واردات کشور است.
اما ملوانان و صاحبان شناورهای سفاری و باری در بندرهای استان بوشهر بویژه گناوه، دیلم، ریگ و بندر دیر که تامین معیشت و شغل مردم بیشتر از طریق ملوانی است بخش هایی از این مصوبه دولت در زمینه کالای همراه ملوان (ته لنجی) را به دلیل آنچه ایجاد محدودیت های که برای فعالیت این قشر، کاهش درآمد و سخت کردن معیشت آنان عنوان می کنند، قبول ندارند و خواهان بازنگری و اصلاح آن هستند.
به همین دلیل از زمان اجرای این مصوبه در مهرماه امسال تاکنون این دومین بار است که از تخلیه کالا در بندرها خودداری می کنند.
بندر گناوه در شمال استان بوشهر بیش از یکهزار فروند شناور باری دارد که با سفر به کشورهای عرب حوزه جنوبی خلیج فارس در امر دریانوردی فعالیت دارند و هر شناور در سفرهای دریایی هشت تا 10ملوان را به همراه دارد.
6164/6043**
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.