در ادامه این مطلب آمده است:وقتی باران ببارد، تمام میدان‌های شهر بوشهر و برخی خیابان‌ها به برکه تبدیل می‌شوند؛ زیرا شیب مناسب برای دفع آب ندارند. شیب مناسب یعنی سطح ارتفاع بین نقطه «الف و ب» در یک محدوده (میدان یا آسفالت) متفاوت باشد و وقتی بارندگی یا آبپاشی آغاز شود، آب به سمتی کشیده می‌شود که نقطه خارجی/بیرونی به حساب می‌آید و مشکلی برای خودروها ایجاد نمی‌کند. ولی آنچه که در شهر بوشهر دیده می‌شود، نشان می‌دهد که در طراحی یا اجرای سازه اشکالات جدی وجود دارد.
این ماجرا البته ربطی به جریان سیلاب در خیابان‌ها ندارد که مربوط به ظرفیت ناچیز کانال دفع آبهای سطحی است. حرف نگارنده در این نوشته بر سر تجمع آب در میدان‌ها و برخی خیابان‌هاست که به سمت کانال نمی‌رود و همان‌جا راکد می‌ماند تا تبخیر شود یا با فشار خودروها به سمت بیرونی میدان کشیده شود. تمام حرف و حدیث بر سر گود یک سوی میدان است که نشان می‌دهد گویا نه کسی میدان را طراحی کرده و نه یک تیم حرفه‌ای آن را اجرا نموده است.
در حالت عادی، وقتی یک «مهندس عمران» باسواد و باتجربه بخواهد یک میدان را طراحی کند، شیب مناسب را در نظر می‌گیرد؛ اما چرا چنین اتفاقی در شهر بوشهر نیفتاده و حاشیه داخلی میادین و برخی آسفالت‌ها به برکه تبدیل می‌شود؟
برخی بر این اعتقادند که کار دست «کاردان» نیست و کسانی متولی این سازه‌ها هستند که تجربه کاری مشخصی ندارند. اغلب می‌گویند «این پروژه‌ها با زد و بند به افرادی سپرده می‌شود که برای این کارها مناسب نیستند. آنها شاید بتوانند نقشه یک ساختمان چندخوابه را بر روی کاغذ رسم کنند، اما توانایی طراحی سازه‌های شهری مانند میدان و خیابان را ندارند. تیمی هم که قرار است پروژه را اجرا کند، همدستان و اطرافیان همان کسانی هستند که تجربه لازم برای اجرای چنین پروژه‌هایی را ندارند.» این حرف اغلب کسانی است (عامی و باسواد) که وقتی دلیل این نابسامانی را از آنها جویا می‌شوی، بر زبان می‌آورند.
در هر حال، این شورای شهر بوشهر است که باید از شهرداری یا دستگاههای اجرایی بخواهد چرا در میدان‌های شهر بوشهر ـ به‌ویژه میدان رئیسعلی دلواری، میدان قدس ـ میدان امام علی در ورودی شهر بوشهر ـ آب جمع می‌شود و میدان‌ها شیب ندارند؟ باید شهردار و مسئولان مربوطه استیضاح و زیر پرسش بروند و جوابگوی منظره زشتی باشند که نشان می‌دهد طراح و مجری چنین پروژه‌هایی کارشان «این» نیست و باید برای گذران زندگی به سمت دیگری راهنمایی شوند و کار نیز دست کسانی سپرده شوند که تجربه فنی و مفید دارند. این وضع اسفبار باعث بی‌آبرویی شهری قدیمی مانند بوشهر است و به ضرر همه تمام خواهد شد.
در همین راستا بهتر است به تیتر مطلب و این ظنز تلخ اشاره کنم: برای ساخت یک میدان در شهر بوشهر، «مهندس» و الفاظ پرطمطراق لازم نیست، بلکه کافی است یک شیلنگ/ تراز را به دست یک کارگر ساده افغانستانی بدهید تا خیلی دقیق و موشکافانه شیب لازم را بسازد؛ طوری که یک قطره آب هم در محوطه داخلی میدان جمع نشود. کار سختی است که شورای شهر بوشهر از این پس شهرداری را وادار نماید تا به جای استفاده از مدرک‌داران بی‌تجربه و بی سواد، ساخت میدان را به چند کارگر افغانستانی بسپارند؟ سه تا از دوستان بنده از افغانستانی‌های ماهری هستند که هم‌اکنون در شهر بوشهر کارگری می‌کنند و قول می‌دهم اگر ساخت میدان را به آنها بسپارید، پشیمان نخواهید شد.
6045
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.