غلامرضا منتظری روز سه‌شنبه در نشست خبری افزود: ظرفیت‌های منابع طبیعی شامل فعالیت‌های کشاورزی و غیرکشاورزی، صنعت و معدن، گردشگری و سایر موارد است که در این ارتباط امکان واگذاری زمین‌های ملی توسط این اداره کل برای اجرای طرحها وجود دارد.

وی اظهار داشت: در همین ارتباط سال گذشته یکهزار هکتار زمین برای اجرای طرح‌های مختلف در این استان واگذار شد و برای رونق و جهش تولید این سیاست با استفاده از ظرفیت تعاونی‌ها و تشکل‌های کشاورزی از اولویت‌های این اداره‌کل در سال‌جاری است.

منتظری بیان کرد: همچنین پارک‌های جنگلی برای اجرای طرح‌های گردشگری، دام و طیور و سایر طرح‌های مرتبط با منابع طبیعی به بخش خصوصی واگذار می‌شود.

وی ادامه داد: استان بوشهر دارای هشت پارک جنگلی است که تاکنون یک پارک به بخش خصوصی واگذار شده‌است و این سیاست در سال جاری با جدیت دنبال می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: یکی دیگر از سیاست‌های این اداره کل اجرای طرح‌های یکپارچه و تلفیقی جنگل‌کاری و مرتع‌داری با رویکرد کشت گیاهان دارویی، زنبورداری، دامداری و کشت علوفه است.

منتظری اضافه کرد: در زمان حاضر دامداران به صورت سنتی از مراتع استفاده می‌کنند این درحالی است که نگاه ما استفاده علمی و فنی از ظرفیت مراتع استان است تا به این وسیله ضمن جلوگیری از تخریب مراتع و حمایت از مرتع‌داران با استفاده از این ظرفیت زمینه تولید گوشت قرمز، عسل و گیاهان دارویی فراهم شود.

وی بیان کرد: یکی دیگر از رویکردهای مهم کشور در زمینه تنفس جنگل‌ها و بهره‌برداری نکردن از یک سری از عرصه‌های جنگلی برای مصارف و توسعه زراعت چوب است که این طرح در استان بوشهر در حال مطالعه و امکان سنجی است.

منتظری گفت: در این زمینه در استان بوشهر هنوز اقدامی انجام نشده اما تحقیق و بررسی ظرفیت و توانمندی استان برای کمک به تامین چوب کشور از اولویت‌های این اداره‌کل است که امسال انجام می‌شود.

وی در باره اهمیت تثبیت مالکیت دولت در عرصه‌های ملی اضافه کرد: یکی از مشکلات ما هم مرز بودن زمین‌های ملی با مستثنیات است که این امر همیشه اعتراض‌ها و اختلاف‌هایی در بحث اسناد ملی و مستثنیات به دنبال دارد.

منتظری یادآور شد: در همین ارتباط طرح حدنگاری (کاداستر) با هدف اینکه در بحث مالکیت مشکلی نداشته باشیم در استان اجرا و نقشه‌های اراضی ملی رقومی سازی و منجر به صدور سند تک برگ شده‌است و تلاش می‌شود این طرح با برداشتن گام و حرکتی اساسی تا شهریور سالجاری به پایان برسد و گامی در راستای تثبیت مالکیت دولت برداشته شود.

وی ادامه داد: تاکنون برای ۳۸۵هزار هکتار از عرصه‌های ملی استان سند تک برگ صادر و به مساحت یک میلیون و ۵۴۲هزار هکتار اصلاح نقشه‌ انجام شده‌است و اکنون ۴۵۰ هزار هکتار نیز در حال طی مراحل نهایی است که تا یک ماه آینده به اداره ثبت اسنا ارسال می‌شود.

منتظری اضافه کرد: ایجاد کمربند حفاظتی در مرز بین اراضی ملی و مستثنیات با اولویت اراضی خلع ید و رفع تصرف شده به شکل عمدی و یا سهوی با هدف حفاظت از این زمین‌ها و جلوگیری از هرگونه تعرض و تصرف از دیگر برنامه‌های این اداره‌کل است که این کار در یک مدت زمان محدود انجام نمی‌شود و نیاز به کار و بررسی دارد.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: در راستای قانون اراضی ساحلی و مستحدث مصوب سال ۵۴، برای احصا و تعیین حریم ۶۰ متری دریا نیاز به اجرای یک سری مقررات است که کارهای اولیه انجام و محدوده ۶۰ متری تعیین شده‌است و امسال قرار است این قانون در استان اجرایی شود.

وی بیان کرد: سیاست کلی این اداره کل حفاظت و صیانت از عرصه‌های ملی با استفاده از توان یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، همکاری مراجع قضایی و نظارتی، طرح مسائل و مشکلات در شورای حفظ حقوق بیت المال، مشارکت جوامع محلی، همیاران طبیعت و سازمان‌های مردم نهاد در حفظ و حفاظت از زمین‌های ملی است.

منتظری گفت: اجرای طرح‌های آبخیزدری وآبخوان‌داری بویژه در حوضههای سیل خیز که به طور معمول خسارت وارد می‌کنند برای کنترل سیلاب و فرسایش خاک از اولویت‌های دیگر این اداره کل است.

وی با تاکید بر مشارکت بهره‌برداران و جوامع محلی افزود: با نگاه اینکه مردم صاحبان اصلی منابع طبیعی هستند باید این عرصه‌ها  و منابع را برای نسل‌های آینده حفظ و از توان آنها برای صیانت از این عرصه ها استفاده کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: در سال گذشته ۷۳ سازه آبخیزداری سنگی ملاتی و خاکی احداث و یا در دست احداث است که با احداث آنها سالانه ۱۰ میلیون مترمکب آب استحصال می‌شود.

وی یادآور شد: در زمان حاضر در مجموع  ۷۷۶ سازه آبخیزداری در استان بوشهر احداث شده که در صورت چهار بار آبگیری این سازه‌ها توان استحصال سالانه ۱۳۷میلیون مترمکعب آب دارد.

منتظری با بیان اینکه در زمان حاضر پنج قرارداد مطالعه طرح‌های آبخیزداری در استان بوشهر در دست اقدام است، اضافه کرد: در صورت انجام مطالعه در زمینه اجرای طرح‌های آبخیزداری مشکلی در خصوص تامین اعتبار وجود ندارد.

وی در مورد اجرای فضای سبز در محدوده پارس جنوبی گفت: براساس تعهدات نفت در منطقه پارس ۱ و ۲ باید یکهزار و ۱۰۰ هکتار جنگل‌کاری با اعتبارات نفت انجام شود که جلسه‌هایی برگزار شد و هدف ما محدوده خارج از فنس و محیط پیرامونی بود که موافقت نشد و قرار شد این طرح درچارچوب تفاهم نامه و پس از انجام مطالعات انجام شود.

منتظری اضافه کرد: با توجه به شرایط ویژه استان که دارای اقلیم خشک، بارش‌های نامنظم با شدت زیاد و در زمان کوتاه، خشکسالی و برداشت‌های بی رویه از آب‌های سطحی و زیر سطحی، توسعه کشاورزی و فعالیت‌های انسانی و شدت فرسایش خاک است تقویت اعتبارات با هدف اجرای پروژه‌های مختلف ضروری است که در اینارتباط  مصوب استان ۳۷ میلیارد تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و ۱۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات نفت و گاز در حوضه آبخیز جم، ریز و باغان است .

وی یادآور شد: امسال با رایزنی‌های انجام شده انتظار می‌رود اعتبارات این اداره کل افزایش یابد ضمن اینکه سال ۹۸ نیز نسبت به سال ۹۷ اعتبار این اداره کل  ۲.۵برابر افزایش یافت.

منتظری گفت: از ۲میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار اراضی استان بوشهر یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار آن معادل ۸۰ درصد را اراضی ملی تشکیل می دهد که حفاظت و صیانت، احیا، توسعه و بهره‌ برداری از آنها از برنامه‌های این اداره کل است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.