یکی از سخت ترین دوران برای والدین زمان‌هایی است که خودشان در کانون خبرهای نگران کننده و استرس زا هستند اما می‌دانند که باید برای حفظ سلامت روحی و روانی کودکانشان آرامش خود را حفظ کنند.

والدین در شرایط کنونی که جامعه درگیر این بیماری ویروسی است ، با دانستن راهکارهایی می توانند  در مسیر محافظت از کودکان در برابر بیماری کرونا پیروز و موفق شوند.

مشاور و مددکار کلانتری ۱۱ جانبازان گناوه در این ارتباط گفت: برای محافظت از کودکان در برابر کرونا ویروس باید همزمان به مراقبت های جسمانی و روانی بپردازیم تا در کنار هم ، این برهه حساس را با آرامش و سلامت سپری کنیم.

ستوانیکم امید خداپرست افزود: چندین نکته مهم برای محافظت از کودکان در برابر ویروس کرونا باید مدنظر والدین قرار گیرد که باید آنان را اجرا و  بی تفاوت از آن نگذرند.

والدین اخبار مربوط به کرونا را آهسته دنبال کنند

این موضوع به این مفهوم است که هم تلاش کنند تمام زمان خود را برای پیگیری لحظه به لحظه  خبرها اختصاص ندهید، زیرا به طور مداوم خواندن اخبار گوناگون در مورد بحران سلامت می تواند منجر به اضطراب و وحشت شدید شود و باید   به صورت متنی و دور از چشم کودکان دنبال کنند.

 تماشای پیوسته خبرهای تصویری می‌تواند سلامت روانی کودکان را به خطر اندازد و به آن‌ها القا کند که دنیا جای ناامنی است.

در کنار کودکان بازی کنید

باتوجه به اینکه بازی فقط مخصوص کودکان نیست، نیاز به این روش  به منظور سرگرمی و فارغ شدن از فشارهای روانی در بزرگسالان بصورت کامل مشهود است و از طرفی آنچه که می‌تواند باعث تعامل والدین با کودکان شود، بازی کردن  کردن است.

در جریان بازی، مهارت‌های ذهنی و جسمی کودکان تقویت ، دقت، تمرکز، نظم و ترتیب، سرعت عمل و هوش حرکتی آنان  رشد و تکامل می‌یابد و این مهارت ها می توانند محرک کودکان در کسب تجارب جدید باشند.

از طرفی والدین با همبازی شدن با فرزندانشان می‌توانند ارتباط دوستانه و عمیقی با کودکان برقرار کنند، خاطرات زیبا بسازند، از ترس  و نگرانی‌های آن‌ها مطلع شوند.
والدین سعی کنند در دورانی که به دلیل شیوع ویروس کرونا ناچار به خانه نشینی هستید در کانون خانواده به صورت دسته جمعی بازی  و از این فرصت برای تلطیف فضا و بالابردن کیفیت روابط خانوادگی استفاده کنند.

بازی کردن می تواند با پر کردن اوقات فراغت و ایجاد جو مثبت و شاد در خانواده تاثیر کرونا بر کودکان را کاهش دهد.

مسایل را با داستان برای کودکان توضیح دهید

برای مراقبت روانی از کودکان در مقابل بیماری کرونا ، پنهان کردن ماجرا راه درستی نیست، زیرا سرانجام این اطلاعات به مرور زمان در اختیار کودک قرار می‌گیرد پس بهتر است که با زبان کودکانه به توضیح آنچه که اتفاق افتاده است بپردازید.

ماجرایی را تعریف کنید که به کودک، روش‌های مراقبت از خود را آموزش دهد و در پایان  به این مساله بپردازید که با کمک و تلاش همه  افراد جامعه ما موفق به حل مشکل می‌شویم.

والدین شنونده خوبی برای کودکان باشند

اجازه ندهید کودک با اضطراب  و نگرانی‌هایش تنها بماند زیرا که آنان در  برخورد حوادث و رویدادها توانایی ابراز نگرانی ها و کنترل هیجانات خود را ندارند.

والدین باید تلاش کنند تا در تعامل و گفتگوهای روزمره به سخنان و نگرانی‌های کودکشان گوش دهند تا آنان بتوانند آنچه که در درون وی می‌گذرد را آزادانه با والدینش در میان بگذارد.

این سطح از تعامل، میزان استرس و اضطراب را تا حد زیادی کاهش می دهد.
 

فضای امنی برای کودکان ایجاد کنید

" ما مراقب تو هستیم" این تمام آن چیزی است که والدین باید در شرایط بحرانی به کودک خود القا کنند.

پیوسته به کودکتان یادآوری کنید که بی قید و شرط دوستش دارید و در همه حال مراقبش هستید.

یکی از راه های ایجاد امنیت در کودکان این است که کودک بپذیرد هر مشکلی راه حلی دارد و القای مسیرهای بن بست، ذهن کودک را مشوش و امنیت روحی و روانی آنان را خدشه دار می کند.

والدین با نمایش راه حل‌هایی که در گذشته برای مسائل مختلف کشف شده می‌توانند این اطمینان را به کودک بدهند که هر مشکلی پیش بیاید می‌توانیم در کنار هم آن را حل کنیم.

نکته  مهم در پیشگیری از آسیب‌های ویروس کرونا در کودکان شکل دادن دید پیرزمندانه در کودکان است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.