جایی که جنبه انحصاری وجود داشته باشد، ارزیابی بسیار سخت است. در حال حاضر وضع روابط شرکت گاز و شرکت نفت با دولت بسیار مغشوش است و مغشوش‌تر از این نمی‌شود. در همین راستا 20 روز پیش دستور دادم که راهکارهای مجدد بین دولت و شرکت نفت و شرکت گاز تدوین شود.

به گزارش جماران؛ وزیر نفت با اشاره به رابطه بین شرکت ملی گاز و شرکت ملی نفت با دولت گفت: رابطه بین این دو شرکت با دولت مغشوش‌تر از این نمی‌شود.

بیژن زنگنه در مراسم نخستین دوره جایزه «سرآمدی و بهبود مستمر صنعت نفت» اظهار کرد: زمانی گمان می‌کردم علت اصلی اینکه جوامع پیشرفته در مساله کسب و کار به ارتقای تکنولوژی می‌پردازند، چیست. نیمه دوم سال 84 در دانشگاه بودم و این بحث مطرح بود که چرا ارتباط بین صنعت و دانشگاه ضعیف است. دلایل مختلفی برای این مشکل مطرح شد. برای من هم این سوال مطرح بود که چرا پژوهش و خلق فناوری و همچنین توسعه فناوری در ایران صورت نمی‌گیرد اما در کشورهای دیگر صورت می‌گیرد. آیا ژن فرق دارد یا این موضوع در کشورهای دیگر دستوری است؟ به این موضوع خیلی فکر کردم و همچنین دنبال این سوال بودم که موتور محرک توسعه کسب و کار در کشورهای پیشرفته چیست. برای این سوال‌ها فقط به یک جواب رسیدم و آن مساله رقابت بود.

زنگنه با تاکید بر اینکه موضوع رقابت بسیار جدی است، اظهار کرد: 10 سال گذشته مارک تلفن همراه همه افراد نوکیا بود اما در حال حاضر مارک تلفن همراه کمتر کسی نوکیا است زیرا نوکیا در جریان رقابت حذف شده است.

وی به سخنان یک ژاپنی اشاره کرد و گفت: یک فرد ژاپنی زمانی به یکی از همکاران من گفته بود که همه توقع دارند کشور ژاپن هر سال کیفیت محصولات خود را افزایش دهد و قیمت محصولات را کاهش دهد. اما ایران چه کاری در نفت می‌کند.

وزیر نفت با بیان اینکه رقابت اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه تکنولوژی ارتقاء یابد، افزود: رقابت و توسعه تکنولوژی یک امر انتخابی نیست. بلکه تلاش برای حیات و ممات است. من همواره از شرکت‌های بین‌المللی نفت سوال می‌کردم که قیمت نفت چه می‌شود. یکی از آنها به من پاسخ داد ما از قیمت نفت گذشتیم و فقط برای کاهش هزینه‌ها تلاش می‌کنیم.

وی در ادامه با اشاره به روابط بین دولت با شرکت گاز و شرکت نفت گفت: جایی که جنبه انحصاری وجود داشته باشد، ارزیابی بسیار سخت است. در حال حاضر وضع روابط شرکت گاز و شرکت نفت با دولت بسیار مغشوش است و مغشوش‌تر از این نمی‌شود. در همین راستا 20 روز پیش دستور دادم که راهکارهای مجدد بین دولت و شرکت نفت و شرکت گاز تدوین شود.

وزیر نفت با تاکید بر اینکه شرکت با اداره کل فرق دارد، گفت: در مورد سرآمدی و بهبود مستمر 12 سال پیش برنامه‌ای نوشتم و به مجلس دادم. 4 سال پیش هم این موضوع را تکرار کردم. بهبود مستمر یک اصل است. ما در جایزه سرآمدی به دنبال کار نمایشی نیستیم و هدف ثمربخشی است.

زنگنه ادامه داد: ارزیاب‌ها باید از بیرون و مستقل باشند و در عین حفظ چارچوب‌ها باید با جامعه جهانی پیوند داشته باشیم.

لایه‌های نفتی پارس جنوبی به این سادگی به توتال داده نمی‌شود

وزیر نفت با اشاره به اینکه توتال بخش نفتی شرکت مرسک را خریداری کرده است، در مورد مذاکره‌های قبلی با «مرسک» برای توسعه لایه‌های نفتی پارس‌جنوبی گفت: لایه‌های نفتی پارس‌جنوبی به این سادگی به توتال داده نمی‌شود.

بیژن زنگنه در برنامه نخستین دوره جایزه سرآمدی و بهبود مستمر صنعت نفت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که آیا قبل از سال جدید شاهد امضای قرارداد نفتی جدیدی خواهیم بود یا خیر، گفت: تلاش می‌شود این اتفاق بیفتد.

وی با اشاره به سفر اخیری که همراه رئیس‌جمهور به هند داشت، گفت: در این سفر در مورد برداشت نفت با هندی‌ها مذاکره کردیم. بحث دیگری در مورد توسعه میدان «فرزاد B» بود که پیشرفت خوبی داشت. به طور کلی در اصول با یکدیگر توافق داشتیم و ان‌شاءالله در جزئیات هم به نتیجه برسیم.

وزیر نفت در پاسخ به سوال دیگر در مورد مذاکره با مرسک برای توسعه لایه‌های نفتی پارس جنوبی گفت: مرسک به طور کامل با توتال ادغام شد.

زنگنه به این سوال که آیا توسعه لایه‌های نفتی پارس جنوبی به توتال داده می‌شود یا خیر نیز گفت: لایه‌های نفتی به این سادگی به توتال داده نمی‌شود.

وزیر نفت در مورد خط لوله تاپی هم گفت: بعید می‌دانم این خط لوله اجرایی شود.

زنگنه در مورد مباحثی مبنی بر اینکه در صندوق بازنشستگی نفت یک آبدارچی استخدام شده، توضیح داد: مگر می‌شود آبدارچی را به عنوان عضو هیات مدیره انتخاب کنند. جوری صحبت کنند که کسی باورش شود. این صحبت‌ها واقعا جای پیگیری دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.