معاون فرهنگی دانشگاه تهران از آزادی تعدادی از دانشجویان بازداشت شده این دانشگاه طی تجمعات اخیر خبر داد و گفت: کمیته‌ای برای پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشتی دانشگاه تهران تشکیل شده است. تلاش ما در دانشگاه بر این است که در کوتاه‌ترین زمان ممکن بتوانیم با همکاری مسئولین ذی‌ربط شرایط بازگشت سایر دانشجویان بازداشتی به دانشگاه و خانواده‌های آن‌ها را فراهم کنیم.

به گزارش جماران، محمود صادقی، با اشاره به بازداشت تعدادی از دانشجویان درپی ناآرامی‌ها و اعتراض‌های اخیر اعلام کرد: بنابر آمار و اطلاعاتی که در پی رایزنی با مسئولان وزارت علوم به‌دست آمده، بسیاری از بازداشت‌شدگان اساساً هیچ فعالیتی در اعتراض‌ها نداشته و اکثر قریب به اتفاق آن‌ها، خارج از محیط‌های دانشگاهی و تعدادی نیز در مقابل درب منزل‌شان بازداشت شده‌اند.

وی افزود: نکته حائز اهمیت این است که تعداد قابل‌توجهی از دانشجویان بازداشت‌شده، از طیف و گروهی از دانشجویان هستند که نوعاً برای آرام کردن فضا تلاش می‌کنند و جزء دانشجویان طیف رادیکال نیستند. این دانشجویان بازداشت‌شده به چارچوب‌ها و ارزش‌های نظام پایبند هستند و بازداشت آن‌ها در  آستانه امتحانات ترم، محل شگفتی است.

نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران درمجلس خاطرنشان کرد:‌ شاید تصور شود که این بازداشت‌ها، جنبه پیش‌گیرانه دارد اما به نظر می‌رسد این رویه بیش از آن‌که به آرام‌تر شدن اوضاع کمک کند، عملاً منجر به التهاب بیشتر فضا خواهد شد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به جزئیات آمار دانشجویان بازداشت‌شده، اعلام کرد: به هر حال باتوجه به این‌که اطلاعات دقیق در دست نیست و ممکن است تعداد بیشتری بازداشت شده باشند و همچنین ممکن است، برخی از بازداشت‌شدگان اکنون آزاد شده باشند، باید بگوییم که امکان اشتباه در این آمار وجود دارد.

وی با بیان این‌که اسامی و مشخصات تمامی بازداشت‌شدگان را به‌همراه نام دانشگاه، رشته تحصیلی و شماره دانشجویی در اختیار دارد، تاکید کرد که فعلاً ضرورتی در انتشار تمامی این جزئیات احساس نمی‌شود.

صادقی در ادامه گفت: بر اساس آماری که از طریق رایزنی با مسئولان وزارت علوم به‌دست آمده، تعداد ۳ دانشجو در ارومیه بازداشت شده‌اند که متاسفانه قرار بازداشت موقت این دانشجویان نیز صادر شده است. همچنین یک دانشجو در اصفهان بازداشت شده اما ممکن است تعداد دانشجویان بازداشت‌شده در این استان بیشتر باشد.

بازداشت حداقل ۵۸ دانشجو در دانشگاه‌های مختلف تهران

عضو فراکسیون امید مجلس همچنین با اشاره به بازداشت تعداد قابل‌توجهی از دانشجویان دانشگاه‌های مختلف تهران گفت: بنابر آماری که در اختیار داریم، حداقل ۵۸ نفر از دانشجویان دانشگاه‌های مختلف تهران بازداشت شده‌اند و نکته عجیب این است که بسیاری از آن‌ها اساساً فعالیت سیاسی نمی‌کنند و به‌عنوان مثال یکی از بازداشتی‌ها دبیر اتحادیه یکی از انجمن‌های علمی یک دانشگاه در تهران است، حال آن‌که دانشجویان عضو انجمن‌های علمی عموماً فعالیت سیاسی ندارند.

وی افزود: علاوه بر آن، در دانشگاه تربیت مدرس نیز ۳ نفر بازداشت شده‌اند و این درحالی است که معمولاً دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز چندان جذب فعالیت‌های سیاسی نمی‌شوند و در این میان، باتوجه به شناختی که شخصاً از آقای اکبرآبادی به‌عنوان یکی از دانشجویان بازداشت‌شده دارم، باید بگویم این دانشجو که اتفاقاً در منزلش نیز بازداشت شده، به هیچ وجه تندرو نیست. همچنین آقای سهیل آقازاده دانشجوی رشته سینما دانشگاه تهران یا آقای اصانلو از اعضای شورای صنفی ازجمله دانشجویانی هستند که در منزل‌شان بازداشت شده‌اند.

بازداشت حداقل ۱۴ دانشجو در کرمان، دزفول، تبریز، رشت، بندرعباس و شیراز

صادقی با اشاره به آمار دیگر دانشجویان بازداشت‌شده، گفت: بنابر این آمار، یک دانشجو در کرمان، ۲ نفر در دزفول، یک نفر در تبریز، یک نفر در رشت، یک نفر در بندرعباس و  ۸ نفر در شیراز بازداشت شده‌اند که متاسفانه اطلاعات یکی از دانشجویان بازداشت‌شده در شیراز در دست نیست.

بازداشت حداقل ۱۴ دانشجو در همدان، خرم‌آباد، کرمانشاه، قزوین، شهرکرد، بهبهان و اراک

وی افزود: همچنین ۴ دانشجو در همدان، یک دانشجو در خرم‌آباد، ۴ نفر در کرمانشاه، ۲ نفر در قزوین، یک نفر در شهرکرد، یک نفر در بهبهان و یک نفر نیز در اراک بازداشت شده‌اند.

صادقی ادامه داد: درحالی که به نظر می‌رسد مجموع تعداد بازداشتی‌ها حدود ۹۰ نفر است، تعداد ۱۰ نفر از دانشجویان در دانشگاه‌های تهران و برخی شهرستان‌ها نیز در وضعیت نامشخص قرار دارند و باوجود آن‌که چند روز است که اطلاعاتی از آن‌ها در دست نیست، هنوز معلوم نشده که چه نهادی آن‌ها را بازداشت کرده است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه با اشاره به فعالیت و پیگیری وزارت علوم ازطریق شخص وزیر، معاونت فرهنگی، معاونت دانشجویی و مدیرکل حراست وزارتخانه برای آزادی این دانشجویان تاکید کرد: هم‌اکنون حدود ۹۰ دانشجو در سراسر کشور بازداشت شده‌اند که از این تعداد، چند نفر آزاد شده‌اند اما آمار دقیقی در رابطه با تعداد دانشجویان آزادشده در دست نیست.

او گفت: نکته نگران‌کننده دیگر این است که برخی از دانشجویانی که آزاد شده‌اند، با اخذ قرار تامین کیفری آزاد شده‌اند و با این حساب، افرادی که به نظر می‌رسد، مرتکب تخلف خاصی نیز نشده باشند، با سابقه کیفری روبرو می‌شوند.

تشکیل کارگروه پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشت‌شده در وزارت علوم

او با اشاره به تشکیل کارگروهی در وزارت علوم برای پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشت‌شده، خواستار فعالیت بیشتر مسئولان در این راستا شد و گفت: این تصور که بازداشت دانشجویان منجر به آرام شدن فضا شده و جنبه پیشگیرانه دارد، درست نیست؛ چرا که بسیاری از این دانشجویان بازداشت‌شده، اهل ایجاد تنش نبوده‌اند.

بی‌اطلاعی مسئولان وزارت علوم نسبت به جزئیات و تعداد دقیق دانشجویان بازداشت‌شده

نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران اعلام کرد: بنابر تماس‌هایی که با مسئولان وزارت علوم داشتم، این عزیزان هم از تعداد و جزئیات آمار بازداشت‌شدگان ابراز بی‌اطلاعی کرده و تاکید داشتند این‌که عمده موارد بازداشت‌شدگان خارج از محیط‌های دانشگاهی صورت گرفته است، منجر به آن شده که مسئولان وزارت علوم و روسای دانشگاه‌ها نیز اطلاعات دقیقی نداشته باشند.

صادقی در پایان گفت: باتوجه به پیگیری‌هایی که در حال انجام است، امیدواریم ظرف روزهای آینده بیشتر دانشجویان بازداشت‌شده، آزاد شوند. البته وزیر علوم و وزیر اطلاعات پیگیری خوبی داشتند اما به هر حال بازداشت این تعداد دانشجو در سراسر کشور که از روز یکشنبه و دوشنبه هفته گذشته آغاز شده و عمدتاً تاکنون نیز ادامه داشته است، محل نگرانی است و امیدواریم به‌زودی شاهد تغییر این رویه و آزادی دانشجویان باشیم.

 

تشکیل کمیته پیگیری 

دکتر مجید سرسنگی با بیان این‌که مردم کشور حق دارند که به شکل مسالمت‌آمیز و با حفظ ارزش‌های اجتماعی، نظرات و انتقادات خود را نسبت به کاستی‌های جامعه به گوش مسئولین برسانند، اظهار کرد: این گفتمان بین مردم و مسئولین نه تنها دارای اشکال نیست، بلکه می‌تواند به اشراف بیشتر مدیران اجرایی کشور به نیازها و خواسته‌های واقعی مردم منجر شده، زمینه‌ی اصلاحات موردنیاز جامعه را در تمامی حوزه‌ها از جمله حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی فراهم کند.

وی تصریح کرد: طبیعتا دانشگاهیان نیز نه تنها از این امر مستثنی نیستند بلکه مسئولیت‌های سنگینی در جهت بیان اصولی و دقیق مشکلات و ارائه راه‌حل‌های علمی آن‌ها به جامعه و مسئولین دارند.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران بر بازداشت تعدادی از دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراضات اخیر اشاره و خاطرنشان کرد: متاسفانه با انحراف جریان اعتراضات مسالمت‌آمیز مردم و حاکم شدن جو تنش و هیجانات کاذب توسط برخی عناصر داخلی و خارجی در سطح جامعه، اتفاقاتی در کشور رخ داد که همگان شاهد آن بودند. در این رخدادها متاسفانه تعدادی از دانشجویان دانشگاه تهران در فضاهای بیرون از دانشگاه بازداشت شدند.

دکتر سرسنگی افزود: از همان ابتدای این جریانات، دانشگاه تهران با دقت و جدیت موضوع بازداشت دانشجویان خود را مورد پیگیری قرار داد و تشکیل کمیته‌ای برای پیگیری وضعیت این دانشجویان در دستور کار قرار گرفت و ارتباطات سازنده‌ای با مراجع قضایی و سایر نهادهای مرتبط، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، تشکل‌های صنفی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی - دانشجویی، دیگر دانشجویان دانشگاه و خانواده‌های دانشجویان یادشده برقرار شد.

وی در ادامه از آزادی تعدادی از دانشجویان بازداشتی دانشگاه تهران خبر داد و تاکید کرد: هدف و تلاش ما در دانشگاه تهران بر این است که در کوتاه‌ترین زمان ممکن بتوانیم با همکاری مسئولین ذی‌ربط شرایط بازگشت این دانشجویان را به دانشگاه و خانواده‌های آن‌ها فراهم کنیم. خوشبختانه اقدامات خوب و ثمربخشی در این راستا انجام شده و در چند روز گذشته تعدادی از این دانشجویان نیز آزاد شده‌اند و تلاش‌ها برای آزاد شدن دیگر دانشجویان ادامه دارد.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت: نکته مهم آن است که دانشگاه در این شرایط سعی کرده است به دور از جو پر تنشی که متاسفانه توسط معدود افرادی به آن دامن زده می‌شود، با حفظ آرامش، خصوصا در مواجهه با خانواده‌های نگران دانشجویان، وظیفه خود را به انجام رساند. قطعا در این شرایط جنجال‌های رسانه‌ای که عمدتا از سوی رسانه‌های بیگانه دنبال می‌شود و رفتارهای تند؛ کمکی به وضعیت این دانشجویان نمی‌کند و بالعکس موجب کند شدن اقدامات همگان برای بازگرداندن این دانشجویان به دانشگاه می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: خوشبختانه تشکل‌های دانشجویی و سایر دانشجویان دانشگاه با درک درست از شرایط در این چند روز، کمک فراوانی برای حل مشکل دانشجویان یادشده انجام داده‌اند، که لازم می‌دانم از تمامی آن‌ها تشکر کنم. همچنین باید از مراجع مختلفی که شرایط دانشگاه و دانشجویان را درک کرده و به شکل ویژه در جهت آزادسازی دانشجویان همراهی کرده‌اند، سپاسگزاری کنم.

سرسنگی گفت: در چند روز گذشته ما ارتباط نزدیکی با بخش قابل‌توجهی از خانواده‌های این دانشجویان داشته‌ایم، که علی‌رغم همه دلواپسی‌ها و نگرانی‌ها، با دانشگاه همکاری و همراهی کرده و با متانت و تدبیر، موضوع ایجاد شده را در سایه آرامش موردنیاز پیگیری کرده‌اند؛ از این خانواده‌های عزیز هم تشکر می‌کنیم و امیدواریم با رفع مشکلات موجود دانشجویان، دغدغه‌های آن‌ها نیز رفع شود.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت: ما معتقد هستیم دانشگاه‌ها باید برای حل مشکلات اجتماعی و ارتقای کیفیت زندگی مردم نقش جدی‌تری را ایفاء کنند و در این راستا با استفاده از ظرفیت‌های علمی و عملی خود دولت و سایر مسئولین کشور را یاری کنند. دانشگاه محل گفت‌وگو، تضارب آراء و برخورد علمی با موضوعات است. به همین دلیل در کنار تمام اقداماتی که این چند روزه برای حاکم شدن آرامش در دانشگاه و آزاد شدن دانشجویان خود انجام داده، در حال ایجاد زمینه‌ای است تا استادان و صاحب‌نظران دانشگاهی طرح‌های خود را برای حل مشکلات موجود در جامعه، به‌ویژه مشکلات اقتصادی و اجتماعی، ارائه کنند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 830760
  • منبع: خبرگزاری ها
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.