محمدرضا پور ابراهیمی با تاکید بر اینکه نظارت بر فرآیند بازار پول در کشور امکان این را فراهم می‌کند که نرخ سود سپرده را کاهش دهیم، بیان کرد: چندین بار دولت به سمت این کار خیز برداشته است.

به گزارش جماران؛ رئیس کمیسیون اقتصادی با بیان اینکه تولید کننده از دو طرف در حال قیچی شدن است، گفت: صنعت از طرفی به‌خاطر سیاست‌های سرکوب قیمتی نمی‌تواند افزایش قیمت داشته باشد به دلیل مبارزه با افزایش تورم و از طرف دیگر نیز تامین مالی را با نرخ بالا انجام می‌دهد.

محمدرضا پور ابراهیمی داورانی در خصوص سود بالای تسهیلات داده شده به صنایع کشور، اظهار داشت: در کشوری که نرخ تورم طبق اعلام دولت کمتر از 10 درصد است، این معنی ندارد که نرخ سود سپرده‌گذاری 20درصد و نرخ سود تسهیلات 25 تا 30درصد باشد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تولید کننده از دو طرف در حال قیچی شدن است، گفت: از طرفی به‌خاطر سیاست‌های سرکوب قیمتی نمی‌تواند افزایش قیمت داشته باشد به دلیل مبارزه با افزایش تورم و از طرف دیگر نیز تامین مالی را با نرخ بالا انجام می‌دهد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در این زمان اگر تورم را افزایش دهیم به‌صلاح کشور نیست ،عامل اصلی به‌هم ریختن فاکتورهای اقتصادی تورم است، اضافه کرد: باید بر روی کاهش نرخ کار کنیم و این مسئله زمانی اتفاق می‌افتد که ما فعالیت و نظارت خود را برفرآیند بازار پول در کشور را جدی کنیم.

وی با تاکید بر اینکه نظارت بر فرآیند بازار پول در کشور امکان این را فراهم می‌کند که نرخ سود سپرده را کاهش دهیم، بیان کرد: چندین بار دولت به سمت این کار خیز برداشته است، اما در میان راه متوجه شده است که این نظارت با خلاءهایی روبرو است که خلاء آن موسسات غیر مجاز است.

پورابراهیمی با بیان اینکه سال‌ها بانک مرکزی باید در این زمینه کارهای انجام می‌داده که نکرده و در طول سنوات گذشته نظارت کافی نداشته است، تصریح کرد: این عدم نظارت موجبات این شرایط اسف‌بار را در حوزه بازار غیر متشکل پولی فراهم کرده است.

وی ادامه داد: یکی از کارهایی که باید در حوزه کاهش نرخ سپرده انجام شود این است که بازار غیر متشکل پولی را مدیریت کنیم.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کاهش نرخ سود سپرده در اقتصاد ایران یک ضرورت اجتناب ناپذیر است، گفت: احتمام دولت و مجلس بر کاهش نرخ سود سپرده‌گذاری است و به‌زودی نشستی مشترک کمیسیون اقتصادی با روسای بانک‌های دولتی در کشور هفته آینده برگزار می‌شود و هدف از این نشست توافق بر سر راه‌کارهای کاهش نرخ سود سپرده‌گذاری است.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه امروز در کشور فعال اقتصادی نمی‌تواند با سود 30 درصد بازپرداخت تعهدات مالی خود را پرداخت کند،افزود: نمی‌توان در کشور گفته شود 25 درصد سوده سپرده پرداخت می‌کنیم اما وام را با سود 10درصد می‌دهیم، ابتدا باید سود سپرده کاهش یابد سپس سود وام‌ها. کاهش سود سپرده اولویت اصلی ما در حوزه بانکی است.

رئیس کمسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کاهش سود سپرده را می‌توان در کاهش سود تسهیلات بانکی مشاهده کرد، تاکید کرد: با توافق با بانک‌ها در کاهش سود سپرده می‌توان سود وام‌ها را به 16 درصد و به مرور پایین تر برسانیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 713174
  • منبع: خانه ملت
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.