هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه در خصوص روابط ایران و اسرائیل اظهار داشت: خط مقاومت ایران به ویژه از طریق گروه‌های شبه نظامی وابسته به آنها، گفتمان و نحوه عملکردشان، در بین پایگاه‌های خود در سیاست‌های منطقه‌ای مشروعیت کسب کرده، اما این یک تهدید بزرگ برای اسرائیل است.

به گزارش جماران؛ به نقل از آناتولی، هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه در دیدار با سردبیران روزنامه‌ها در آنکارا با بیان اینکه ایران از نظر ابعاد نظامی و سیاسی موضوع مهمی در نزاع اسرائیل و فلسطین است، گفت: باید موضع ایران را به دقت تحلیل کرد.

وزیر خارجه ترکیه در خصوص روابط ایران و اسرائیل اظهار داشت: خط مقاومت ایران به ویژه از طریق گروه‌های شبه نظامی وابسته به آنها، گفتمان و نحوه عملکردشان، در بین پایگاه‌های خود در سیاست‌های منطقه‌ای مشروعیت کسب کرده، اما این یک تهدید بزرگ برای اسرائیل است.

وی افزود: در سال‌های اخیر، منطقه‌ای وجود دارد که تلاش‌های ایران برای انتقام از اسرائیل و مبارزه حماس برای آزادی در آن تلاقی می‌کنند. ظاهرا آنها از یکدیگر سود می‌برند. هم اکنون اولویت ما جلوگیری از گسترش حوزه جغرافیایی درگیری است.

فیدان خاطرنشان کرد: اسرائیل و حزب الله در حال تقویت نیروهای خود در جنوب لبنان هستند و لبنان نگران جنگ احتمالی است. مقامات لبنانی بر این باورند که این وضعیت به اقتصاد کشورشان آسیب وارد کرده و شرایط را بدتر می‌کند.

وی تاکید کرد: اینکه ایران و اسرائیل در آینده چه استراتژی را دنبال خواهند کرد، خیلی مهم است؛ در اسرائیل دو دیدگاه مطرح است، بین سیاستمدارانی که ناموفق به نظر می‌رسند و کسانی که به منافع عمومی کشور اهمیت می‌دهند، اختلاف نظر وجود دارد. البته هر دو گروه در حال حاضر در یک محیط بسیار احساسی و انتقام‌جویانه قرار دارند. هیچ سازوکار بازدارندگی برای جلوگیری از نگرش‌های خاصی که می‌تواند فاجعه‌های بزرگی را به همراه داشته باشد، وجود ندارد.

وی تاکید کرد: اسرائیل اکنون در شرایطی نیست که تصمیم درست بگیرد و جو احساسی و انتقام‌جویانه حاکم است، به همین دلیل با عقل سلیم بهترین پیشنهاد و راه‌حل‌ها را مطرح کنیم.

وی تاکید کرد: ترکیه معتقد است که می‌توان به یک صلح پایدار و عادلانه در این زمینه دست یافت.

فیدان ابراز داشت: قشری از اسرائیل بر این باورند که اگر اسرائیل با ایران وارد جنگ شود، آمریکا خود به خود به نفع آنها وارد جنگ خواهد شد، آمریکا خواهان چنین تحولی نیست و امیدوار است با بازدارندگی از گسترش جنگ جلوگیری کند.

وی درباره اعزام ناو هواپیمابر آمریکا به مدیترانه شرقی، گفت: این وضعیت جدیدی نیست و ممکن است اهداف تاکتیکی و استراتژیک داشته باشند.

فیدان با اشاره به اختلاف بین گروه‌های فلسطینی، خاطرنشان کرد: نباید فراموش کرد که عدم وحدت میان فلسطینی‌ها یکی از بزرگترین موانع راه حل دو دولتی است.

وی درباره کمک‌های بشردوستانه ترکیه به مردم فلسطین، گفت: کمک‌های بشردوستانه خود را به بندر عریش و فرودگاه این شهر فرستادیم. مقامات مصری نیز واقعا آماده همکاری در این زمینه هستند.

فیدان در خصوص عملیات برون مرزی ترکیه علیه گروه‌های تروریستی در سوریه و عراق گفت: پیامی که ما در این عملیات می‌دهیم، آشکار است، یعنی اگر گروه در ترکیه اقدامی انجام دهد از این به بعد در غارهای عراق جوابی نخواهد گرفت؛ هر اقدامی را به آدرس برمی‌گردانیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.