امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان توضیح داد: سه روز پیش پیامی از آمریکا دریافت کردیم و به آنها گفتیم که باید موارد اتهامی آژانس علیه برنامه هسته ای ایران حل و فصل شود و حاضر نیستیم توافقی انجام دهیم و آژانس مثل استخوان لای زخم مانده بخواهد از مسیر سیاسی به ایران فشار وارد کنند.

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، وزیر امور خارجه با بیان اینکه سه روز پیش پیامی از آمریکایی ها دریافت شده شده است، گفت: آمریکایی ها تعجیل دارند که زودتر به نقطه توافق با ایران برسند.

حسین امیرعبداللهیان روز شنبه پس از دیدار با نخست وزیر ارمنستان در جمع خبرنگاران درباره اظهارات مقامات آمریکایی که گفته‌اند مذاکرات رفع تحریم‌ها از دستورکار خارج شده است، تاکید کرد: آمریکایی‌ها گفتار و رفتارشان متناقض است و در پیام خود تعجیل دارند که زودتر به نقطه توافق برسند.

وی توضیح داد: سه روز پیش پیامی از آمریکا دریافت کردیم و به آنها گفتیم که باید موارد اتهامی آژانس علیه برنامه هسته ای ایران حل و فصل شود و حاضر نیستیم توافقی انجام دهیم و آژانس مثل استخوان لای زخم مانده بخواهد از مسیر سیاسی به ایران فشار وارد کنند.

رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان با انتقاد از تناقض در رفتار و گفتار آمریکایی ها اظهار داشت: آمریکایی‌ها ضمن اینکه تبادل پیام‌هایشان با ما ادامه دارد اما تلاش می‌کنند به مسائلی که در روزهای گذشته در داخل ایران جریان داشت بدمند؛ فکر می‌کنم آنها دنبال این هستند که اعمال فشار سیاسی و روانی کند و بخواهند در مذاکرات امتیاز بگیرند.

امیرعبداللهیان بیان کرد: ما هیچ امتیازی را به طرف آمریکایی نمی‌دهیم و در چارچوب منطق و چارچوب توافقی که خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران رعایت شود حرکت می‌کنیم اما در عین حال هیچ‌گاه میز مذاکره را ترک نمی‌کنیم.

وزیر امور خارجه بار دیگر تصریح کرد: هیچ امتیازی به طرف آمریکایی نخواهیم داد. ارزیابی ما از پیام طرف آمریکایی حتی در روزهای اخیر این است که نه تنها اولویت آن‌هاست بلکه شتاب هم دارند اما آنها برای مصارف داخلی خودشان هم و تحریک برخی از عوامل در داخل ایران در مواضع اعلامی‌شان به گونه‌ای دیگر سخن می‌گویند و اینها از تعارضات رفتار آمریکایی است.

آنچه که در ایران گذشت، بخشی مطالبات مسالمت‌آمیز مردم بود

امیرعبداللهیان اظهار کرد: در تماسی که آقای بورل نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا داشتند به وی گفتم که از این مسیر فاصله بگیرید آنچه که در ایران گذشت، بخشی مطالبات مسالمت‌آمیز مردم بود که ما نسبت به آن احترام می‌گذاریم و به مطالبات مسالمت‌آمیز مردم بر مبنای قانون اساسی پاسخ داده می‌شود.

وزیر امور خارجه افزود: اما در درون این مطالبات مسالمت‌آمیز افراد اغتشاشگر و افراد مسلحی که براساس گزارشات مقامات انتظامی و پلیس ما با سلاحی غیر از سلاح‌های سازمانی موجود در ایران درون مردم نفوذ کرده‌اند و متاسفانه تعدادی از مردم ما را شهید کردند و به قتل رساند.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: در عین حال ما در بخش‌هایی از شمال غربی و جنوب شرقی کشور شاهد عملیات تروریستی بودیم عملیات تروریستی گروهک‌های شناخته شده‌ای همچون حزب منحله دموکرات از مبدال کردستان عراق و جریان جیش‌الحق که ما به‌درستی آن را جیش‌الظلم می‌نامیم که منشعب از جریان القاعده در جنوب شرقی کشور است.

وزیر امور خارجه بیان کرد: متاسفانه برخی به‌دنبال این هستند که بر این فضا دامن بزنند جمهوری اسلامی ایران با حکمت، منطق و اقتدار در مسیر امنیت ملی گام برخواهد برداشت.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: امنیت، ثبات و آرامش در ایران را به سبک و روش خودشان به شکل متعادل و متقابل و در عین حال متناسب پاسخ می‌دهیم.

هدف گذاری تجارت سه میلیارد دلاری تهران - ایروان

وی در ادامه به روابط تهران و ایروان در حوزه اقتصادی و تجاری اشاره کرد و اظهار داشت: توافق کردیم که در آینده نزدیک حجم تبادل تجاری‌ از ۷۰۰ میلیون دلار به یک میلیارد دلار افزایش پیدا کند و برای افزایش این حجم تبادل تجاری تا ۳ میلیارد دلار هدفگذاری کرده‌ایم.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: خوشبختانه زمینه‌های بسیار خوبی در زمینه‌های انرژی، کشاورزی و تولیدات مشترک بین دو کشور وجود دارد که تجار و بازرگانان می‌توانند از این ظرفیت استفاده کنند. البته گردشگری هم یکی از ظرفیت‌هایی است که میان دو کشور به شکل فعال جریان دارد و توافقات جدیدتری را برای تقویت مسیر گردشگری هم به عمل آورده‌ایم.

مناقشه میان آذربایجان و ارمنستان باید از مسیر سیاسی حل شود

وزیر امور خارجه درباره جمع بندی دیدارهایش با مقامات ارمنستان و تحولات قفقاز اظهار داشت: به مسئولان جمهوری ارمنستان تاکید کردیم که باید مناقشات بین ارمنستان و آذربایجان پایان داده شود؛ تمامیت ارضی ارمنستان و آذربایجان مورد توجه قرار گیرد و ما قطعا نسبت به هرگونه تغییر ژئوپلیتیک و یا هرگونه تغییر در مرزها حساس هستیم و به صراحت مواضع‌مان را به تمامی طرف‌ها اعلام کردیم.

امیر عبداللهیان ترانزیت را یکی از محورهای این مذاکرات برشمرد و گفت: در موضوع ترانزیت بین ایران و ارمنستان در چارچوب کریدور شمال – جنوب گفت‌وگوهای بسیار خوبی با مقامات ارمنستان انجام شد و  معتقدیم که تقویت مسیر ترانزیتی ارمنستان می‌تواند به تقویت کریدور شمال به جنوب و افزایش ترانزیت در این کریدور کمک کند.

وی در پاسخ به سوالی درباره برخی گمانه زنی ها مبنی بر درخواست سلام از سوی طرف ارمنی از ایران گفت: ما با همسایگان و برخی از کشورها همکاری‌های دفاعی داریم اما آنچه که مهم است اینکه باید در مسیر سیاسی و از مسیر گفت و گو، مناقشه میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان و ترسیم خطوط مرزی صورت بگیرد.

امیرعبداللهیان با تاکید بر اینکه باید به مناقشاتی که میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان وجود دارد پایان داده شود و تمامیت ارضی ارمنستان و آذربایجان باید مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: ما قطعا نسبت به حساسیت جدی خودمان در هرگونه تغییر ژئوپلتیک در منطقه و تغییر مرزها به صراحت مواضع خودمان را به همه طرف‌ها در منطقه اعلام کرده‌ایم.

امیرعبداللهیان: ایران با هرگونه تغییر ژئوپلتیک و تغییر در مرزهای منطقه مخالف است

وزیر امور خارجه ضمن تاکید بر لزوم حفظ و توسعه کریدور شمال- جنوب از مسیر ارمنستان افزود: جمهوری اسلامی ایران با هرگونه تغییر ژئوپلتیک و تغییر در مرزهای منطقه مخالف است.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در دیدار با نیکول پاشینیان نخست وزیر جمهوری ارمنستان آخرین تحولات روابط دوجانبه و شرایط منطقه را مورد گفت‌وگو و تبادل نظر قرار داد.

وزیر امور خارجه در این دیدار اهمیت توسعه روابط با همسایگان از جمله ارمنستان در سیاست خارجی دولت، حمایت جمهوری اسلامی ایران از برقراری صلح دائم بین جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان و حل و فصل اختلافات مرزی و تثبیت مرزها و همچنین تمامیت ارضی کشورهای منطقه را مورد تاکید قرار داد و بر ضرورت تقویت همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی درون منطقه‌ای به منظور تقویت همسایگی تصریح کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان افتتاح سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در قاپان را در جهت توسعه روابط دو کشور به ویژه تجارت و حمل و نقل و ترانزیت دانست و از افتتاح سرکنسولگری جمهوری ارمنستان در تبریز استقبال کرد.

باید برای افزایش حجم تجارت تا سه میلیارد دلار تلاش کنیم

امیرعبداللهیان با اشاره به میزان ۷۰۰میلیون دلاری مبادلات تجاری دو کشور و وجود ظرفیت در حوزه‌های تجاری، انرژی، کشاورزی و تهاتر برق و گاز اظهار داشت: در مرحله اول می‌بایست این میزان را به یک میلیارد دلار افزایش داد و تلاش کرد تا در گام بعدی این میزان، تا سه میلیارد دلار افزایش داشته باشد.

وی، ضمن تاکید بر لزوم حفظ و توسعه کریدور شمال- جنوب از مسیر ارمنستان افزود: جمهوری اسلامی ایران با هرگونه تغییر ژئوپلتیک و تغییر در مرزهای منطقه مخالف است.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین، با بیان مخالفت خود با حضور نیروهای بیگانه در منطقه، بر لزوم به کارگیری و استفاده از فرصت‌های درون منطقه از جمله ساز و کار ۳+۳ اشاره کرد و افزود: مشکلات منطقه می‌بایست توسط کشورهای منطقه حل و فصل شود.

نیکول پاشینیان نخست وزیر جمهوری ارمنستان نیز در این دیدار با قدردانی از مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در خصوص تحولات منطقه و کمک به برقراری صلح و ثبات در منطقه قفقاز، آمادگی توسعه همکاری ها با جمهوری اسلامی ایران را مورد تاکید قرار داد.

پاشینیان همچنین با تایید مواضع منطقی کشورمان در گفتگو ها برای بازگشت همه طرف ها به برجام، افتتاح سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر قاپان را تبریک گفت و راه اندازی آن را نشانگر اراده دو کشور در توسعه روابط و همکاریهای  دو جانبه دانست.

نخست وزیر ارمنستان از آمادگی جمهوری ارمنستان برای گشایش سرکنسولگری این کشور در تبریز نیز خبر داد و تاکید کرد دو ملت ایران و ارمنستان به دلیل داشتن فرهنگ مشترک، توریسم و گردشگری را بطور فزاینده افزایش داده‌اند.

امیرعبداللهیان بعدازظهر پنجشنبه در صدر هیأتی بلندمرتبه سیاسی وارد فرودگاه ایروان شد و مورد استقبال «مناتساکان صفریان» معاون وزیر امور خارجه ارمنستان قرار گرفت.  

دیدار و گفت‌وگو با مقامات ارمنستان درباره مسائل دوجانبه و منطقه‌ای، نشست خبری با همتای ارمنی و افتتاح اولین سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر قاپان ارمنستان، از مهمترین برنامه‌های امیرعبداللهیان در سفر به ارمنستان است.  

امیرعبداللهیان ۱۷ مهر امسال با تایید تاسیس این کنسولگری در نقطه صفر مرزی ۲ کشور، تصریح کرد: با نگاه به مباحث اقتصادی، توسعه همکاری‌ها با کشور ارمنستان و همچنین تقویت مسیر ترانزیتی شمال - جنوب که از اولویت‌های دولت سیزدهم است، تصمیم گرفته شد در مرکز استان سیونیک ارمنستان کنسولگری داشته باشیم.

 

امیرعبداللهیان: رفتار آمریکا ریاکارانه است/ دنبال ژست رسانه‌ای هستند

وزیر امور خارجه در جمع ایرانیان مقیم ارمنستان با بیان اینکه ما از رفتار ریاکارانه آمریکایی‌ها تعجب نمی‌کنیم، گفت: آن‌ها به گونه‌ای حرف می‌زنند و به گونه‌ای عمل دیگر عمل می‌کنند و بیشتر در پی ژست رسانه‌ای هستند.

«حسین امیرعبداللهیان» روز شنبه پس از بازدید از مدرسه ایرانیان ایروان و دیدار با ایرانیان مقیم ارمنستان، ضمن ابراز خوشحالی از دیدار با ایرانیان حاضر و قدردانی از زحمات اعضای سفارت ایران در ایروان، گفت: امیدواریم تنش میان آذربایجان و ارمنستان یک‌بار برای همیشه خاتمه یابد.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: برای ما حائز اهمیت است که نیروهای خارجی در منطقه هیچ دخالتی نکنند و با فرمت‌های ایجاد و طراحی شده از سوی کشورهای منطقه، بتوانیم گفت‌وگو کنیم.  در حوزه روابط دو جانبه هم شاهد گسترش مناسبات در روابط دو کشور باشیم.  به راحتی می‌توانیم تبادلات تجاری ایران و ارمنستان را به یک میلیارد دلار برسانیم.

ما از آمریکایی تعجب نمی‌کنیم آن ها به گونه‌ای حرف می‌زدند و به گونه‌ای دیگر عمل می‌کنند

وزیر امور خارجه ضمن بیان تناقضات رفتاری مقامات آمریکا در قبال ایران گفت: ما در موضوعاتی اتفاق نظر داریم و مشکلات داخلی آنها را درک می‌کنیم اما اجازه نمی‌دهیم آنها با برخی از پیام‌ها به آشوب و اغتشاشات در ایران دامن زنند و همزمان خواستار مذاکرات با ایران هم باشند. رفتار دوگانه امریکای جدید نیست اما تاریخ مصرف رفتار دوگانه و پاردوکسی کال گذشته است. این مسئله ما را در رعایت خطوط قرمز جدی تر می کند تا از یک روزنه دوبار گزیده نشویم.  

امیرعبداللهیان افزود: به نقطه خوبی رسیدیم، اکنون مذاکرات و توافقات و مسیر ریل گذاری شده در  جایگاه و مسیر خود قرار دارد. پس از سفر به نیویورک و استقرار راب مالی و دکتر باقری، پیام ها به واسطه کشور ثالت اروپایی منتقل شد و برای نشانه حسن نیت، یک زندانی آمریکایی با جرم محسوس جاسوسی را آزاد کردیم و از طریق عمان تحویل دادیم.

وی تاکید کرد: امروز افکار عمومی نیازمند اطلاع‌رسانی دقیق هستند اینکه امروز یک مقام وزارت خارجه به ایران بگوید که نگران توافق است اما در ژست رسانه‌ای اعلام کند که مذاکرات اولویت اول ما نیست، قابل قبول نیست و این رفتار آمریکا، ریاکارانه است.  

امیرعبداللهیان تصریح کرد: دولت رئیسی و وزارت خارجه برای توافق خوب به دنبال مذاکره هستیم.  

حفظ هویت ایرانیان برای آنها خیلی مهم است

امیرعبداللهیان در جمع ایرانیان مقیم ارمنستان، با اشاره به اینکه ایرانیان خارج از کشور برای رئیس‌جمهور بسیار مهم هستند، گفت: هویت ایرانیان برای آن‌ها خیلی مهم است و صرف‌نظر از گرایش سیاسی و قومی و مذهب، آنها در هرحالتی اول تلاش می‌کنند که به سفارت مراجعه و مشکلات خود را حل کنند. ما بدون هیچ استثنا وظیفه خودمان را برای هر ایرانی طبق قانون جامع حمایت از ایرانیان انجام می‌دهیم. جمعیت ایرانیان خارج از کشور برای ما یک سرمایه هستند.

وی ادامه داد: توجه به ایرانیان خراج از کشور نمایشی نیست و ما به دنبال کار نمایشی نیستیم و اقدامات زیادی در ۱۴ ماه گذشته انجام شده است. مایه خرسندی است که جمعیت قالب در خارج از ایران، فرهیختگان هستند.  وقتی فرزندان آنها دنیا می آید در همان ۱۰ روز نخست برای دریافت شناسنامه مراجعه می کنند. یا دریافت یارانه برای حفظ هویت و اتصال بین  این ایرانیان و ایران بسیار اهمیت دارد.

ایران آمادگی دارد به خاتمه جنگ در منطقه قفقاز کمک کند

وزیر امورخارجه با بیان اینکه ما مخالف جنگ در همه جای جهان به ویژه میان روسیه و اوکراین و ارمنستان و آذربایجان هستیم، تصریح کرد: ما هیچ سلاحی به روسیه ندادیم و مخالف جدی جنگ هستیم.  

 امیرعبداللهیان در ادامه موضوع ایرانیان خارج از کشور را از اولویتهای دولت سیزدهم دانست و افزود: دولت ایرانیان خارج از کشور را فرصت تلقی می کند.  

وزیر امور خارجه اعلام کرد: با توجه به علائق و نیازمندی‌های ایرانیان خارج از کشور، شورای عالی ایرانیان درصدد حمایت همه جانبه از آنهاست و در این راه مصمم هستیم.

وی با اشاره به ایرانیان حاضر در جلسه که برخی از آنها ایرانیان ارمنی مقیم ارمنستان بودنداعلام کرد: بدون توجه به تفاوتهای قومی، دینی، مذهبی و حتی سیاسی هموطنان مقیم خارج از کشور، دولت تلاش می کند وظایف خود را در قبال ایرانیان انجام دهد.  

امیرعبدالهیان با ابراز خشنودی از کیفیت جامعه فرهیخته ایرانی در کشورهای خارجی تاکید کرد: علاقه هموطنان به حفظ هویت ایرانی و علاقه به ارتباط با سرزمین مادری بارز است و دولت تلاش می کند با نهایی کردن و تصویب قانون جامع ایرانیان در مجلس شورای اسلامی در این مسیر حرکت کند.  

وزیر امور خارجه از نقش ایرانیان مقیم ارمنستان در توسعه روابط با این کشور تشکر کرد.

هوشمندی ایران باعث تقویت روابط دوجانبه شده است

«عباس بدخشان ظهوری» سفیر ایران در ارمنستان هم در جمع ایرانیان مقیم ارمنستان ضمن قدردانی از تلاش همکاران خود در سفارت جمهوری اسلامی ایران در ایروان، تصریح کرد: علی‌رغم کمبود نیرویی که در بخش رایزنی داریم، امیدواریم بتوانیم مدارس زبان‌های فارسی تعطیل شده را با بودجه کافی بار دیگر راه‌اندازی کنیم.  

ظهوری با اشاره به تحولات پیچیده سیاسی در قفقاز جنوبی، تصریح کرد: به دلیل اشراف کامل، سیاست درست و هوشمندانه جمهوری اسلامی، شاهد اتفاقات خوب در روابط تهران و ایروان هستیم و این بصیرت باعث رشد و تقویت کشورهای همسایه شده است.

پیام ایران به آمریکا: باید موارد اتهامی آژانس علیه برنامه هسته ای ایران حل و فصل شود

وی توضیح داد: سه روز پیش پیامی از آمریکا دریافت کردیم و به آنها گفتیم که باید موارد اتهامی آژانس علیه برنامه هسته ای ایران حل و فصل شود و حاضر نیستیم توافقی انجام دهیم و آژانس مثل استخوان لای زخم مانده بخواهد از مسیر سیاسی به ایران فشار وارد کنند.

وزیر امورخارجه با طرح این پرسش که چه کسی باور می‌کند که فوت یک دختر ایرانی  امریکا و اروپا را متاثر کند؟ گفت: زنان در ایران در مسیر پیشرفت هستند و گام‌های خوبی برداشته شده است اما بخشی از آنچه در ایران اتفاق افتاد ناشی از تاثر و احساسات ایرانی است و بخشی دیگری به دلیل اقدامات آشوبگران بود که با سلاح وارد شدند و به پلیس شلیک کردند. اینگونه اقدامات پیش از این هم در ایران سابقه داشت و برخی از اعضای حزب کومله در سال ۶۰ در ایران جنایتهای زیادی مرتکب شدند.  

وی ادامه داد: در جریان آشوب‌ها اعتراضات و احساسات عاطفی مردم منحرف و سلاح وارد آن شد و برخی به شهادت رسیدند که این موضوع را هیچ نظامی نمی پذیرد.

امیرعبداللهیان با بیان اینکه برخی هم به دنبال این هستند که با این اتفاقات ایران را وادار به مذاکرات و امتیاز دادن کنند که چنین موضوعی رخ نداده و نخواهد داد.

پس از ورود مهسا امینی به بیمارستان کسری، دو عنصر امنیتی در بیمارستان مستقر شدند

وزیر امور خارجه گفت: مرگ مهسا همه را متاثر کرد، رئیس جمهور در همان ابتدای حادثه با پدر او صحبت کرد و پدر مهسا اعلام کرد که غده هیپوفیز وی را چند سال پیش برداشتند، پرونده های ایشان آمد و دکتری که او را عمل کرده بود، آن را اعلام کرد. ۱۵ دقیقه پس از ورود مهسا امینی به بیمارستان کسری، دو عنصر امنیتی در بیمارستان مستقر شدند و هدایت از همان لحظه شروع شد.

از اغتشاشات به دنبال امتیازگیری در مذاکرات هستند

امیرعبداللهیان ادامه داد: در گفتگو با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفتم که چگونه است که در فرانسه و درباره خشونت و سرکوب جلیقه زردها سکوت می شود اما اروپا به ایران اعلام می کند که در اعتراضاتی که به سوی اغتشاشات سوق داده می شود، جمهوری اسلامی اجازه دهد هرکس هرکاری می‌خواهد، انجام دهد.

وزیر امور خارجه با تاکید براینکه این موضوع پشت پرده‌هایی دارد، تصریح کرد: طرف غربی به دنبال این است که با بهم ریختگی اوضاع در ایران، به آنها امتیازی داده و از خطوط قرمز خود عبور کنیم. اما هیچ اتفاق خاصی در ایران رخ نداده و آنچه در فضای مجازی جریان دارد، وضعیت بزرگنمایی شده است.  

ایران اجازه نخواهد داد، یک کانال تلویزیونی که با پول یک کشور عربی و حمایت لندن اداره می‌شود، در داخل ایران التهاب ایجاد کند

وی تاکید کرد: البته احساسات و عواطف مردم محترم است و وضعیت به وجود آمده برای مهسا امینی در جمهوری اسلامی از سوی قوه قضائیه و رئیس جمهور به صورت جدی و با سرعت و دقت پیگیری می شود.

امیرعبداللهیان با تاکید براینکه فاکتورها نشان می‌دهد که دشمنان می‌خواهند مانع ثبات و پیشرفت ایران شوند؛ تصریح کرد: دشنان در داخل و خارج ایران، با یک فیلم و جمله و سخن تلاش می‌کنند، التهاب در داخل ایران را القا کنند اما من اطمینان می‌دهم، جمهوری اسلامی ایران اجازه نخواهد داد، یک کانال تلویزیونی که با پول یک کشور عربی و حمایت لندن اداره می شود، در داخل ایران التهاب ایجاد کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.