مسعود پزشکیان نماینده تبریز در مجلس گفت: با این ساختار و اینکه FATF را قبول نمی‌کنیم، اگر برجام و گفت‌وگو‌های بعدی را نپذیریم و نتوانیم با دنیا گفت‌وگو کنیم و بعد بگوییم توسعه پیدا می‌کنیم، کار بسیار سختی است.

به گزارش جماران؛ به نقل از ایلنا، نماینده مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه باید تکلیف سیاست خارجه کشور مشخص شود، گفت: تمام تاجران در دنیا تلاش می‌کنند هزینه مبادلات اعم از حمل و نقل، مبادلات پولی، جابجایی کالا و محصولات را کاهش دهند؛ اما وقتی ما این مسیرها را دور می‌زنیم یعنی هزینه را افزایش می‌دهیم و این به معنی آن است که تولید کنندگان و بازرگانان خودمان را از میدان رقابت دور می‌اندازیم.

مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو درباره اینکه رویکرد دولت با حضور محسن رضایی، مخبر، رهبر و خاندوزی در تیم اقتصادی به چه شکل پیش خواهد رفت، اظهار داشت: گفتنش سخت است؛‌ این تیمی که آقای رئیسی تعیین کرده و کنار هم قرار داده است، اگر قبله واحد و برنامه مشخصی برای رسیدن نداشته باشند، طبیعی است که هر کسی در آن می‌خواهد به صورت سلیقه‌ای پیش برود که در مسیر به تناقض با یکدیگر بر می‌خورند.

وی افزود: یک وقتی ما نقشه‌ای داریم و همه مهندسان جمع شده‌اند برای اینکه آن را اجرایی کنند و  یک وقت نیز هر مهندسی می‌خواهد نقشه خود را پیاده کند؛ آن وقت است که به اختلاف می‌خورند؛ مشکل ما نبود آن نقشه‌ای است که می‌خواهیم به طرفش برویم. در نتیجه ممکن است هر کدام از این آدم‌ها حرفی را بزنند که آبشان با یکدیگر در یک جوب نرود و فرصت‌ها و زمان را از دست دهند.

 

هیچ کشوری با بستن مرزهایش به جایی نرسیده است

 

پزشکیان درباره مذاکرات و اینکه چه آینده‌ای خواهد داشت، گفتـ: بر اساس تجربه‌هایی که در طول تاریخ وجود دارد هیچ کشوری با بستن مرزهایش به جایی نرسیده و توسعه در این شرایط امکان‌پذیر نیست؛ ضمن اینکه تمام تاجران در دنیا تلاش می‌کنند هزینه مبادلات اعم از حمل و نقل، مبادلات پولی، جابجایی کالا و محصولات را کاهش دهند؛ اما وقتی ما این مسیرها را دور می‌زنیم یعنی هزینه را افزایش می‌دهیم و این به معنی آن است که تولیدکنندگان و بازرگانان خودمان را از میدان رقابت دور می‌اندازیم و آنها مجبور هستند برای رسیدن، مسیر طولانی‌تری را طی کنند در نتیجه آن کسی که زودتر می‌رسد، برنده‌تر است.

 

باید تیم جدید بروند وین ببینیم چه می‌کنند

 

این نماینده مجلس یازدهم تصریح کرد: بنابراین با این ساختار و اینکه FATF را قبول نمی‌کنیم، اگر برجام و گفت‌وگو‌های بعدی را نپذیریم و نتوانیم با دنیا گفت‌وگو کنیم و بعد بگوییم توسعه پیدا می‌کنیم، کار بسیار سختی است.

وی ادامه داد: حالا باید تیم جدید بروند وین ببینیم چه می‌کنند؛ یا باید بنشینند گفت‌و‌گو کرده و مسائل را حل کنند یا وقت تلف نکنند، آن چیزی را که می‌گویند، اجرا کنند که البته من نمی‌دانم چه هست.

 

پزشکیان: سفارش خرید واکسن در دولت روحانی انجام شد/ آمار مرگ و میر روزانه بین ۸۰۰ تا ۱۵۰۰نفر است

عصر ایران نوشت: مسعود پزشکیان در مورد واردات واکسن کرونا گفت: این بی‌انصافی است که بگوییم این واکسن‌ها ظرف مدت دو هفته تامین شده است، ما اگر بخواهیم سفارش بدهیم، شرکت‌های سازنده سفارش ما را بپذیرند و شروع به تولید کنند و بعد بخواهیم وارد کنیم حداقل پنج تا شش ماه زمان می‌برد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: قراردادهای خرید واکسن در زمان آقای روحانی بسته شده و پول‌ها داده شده بود. معاون غذا و داروی وزارت بهداشت در دولت قبل اگر جرات دارد در این رابطه حرف بزند و روشنگری کند. امکان ندارد بدون سفارش بتوانیم جنس وارد کنیم حتی اگر پول دست‌مان باشد.

وی ادامه داد: دولت قبل پول را داده بود سفارش‌ها را هم انجام داده بود حالا ممکن است مشکلات گمرکی و حمل و نقل بوده است و دولت فعلی آنها را حل کرده است و الان وارد می‌شود، اما کالا و سفارشات از قبل وجود داشته است و این دولت واکسنی سفارش نداده است. اگر این سفارش را داشتند اعلام کنند اینها قبلا سفارش نشده بود ما اینها را سفارش دادیم و تولید انجام شده است.

وزیر بهداشت در دولت اصلاحات تاکید کرد: اینکه می‌گویند فلان کارخانه شروع به افزایش سفارشات کرده است، حرف کارشناسی نیست چراکه باید کارخانه‌ای ایجاد شود، بعد تحقیقات انجام شود و پول محققان پرداخت شود و بعد از این مرحله بحث تولید است و بستر و زیرساخت تمامی این مراحل در دولت قبل انجام شد و حالا مرحله تولید است. الان آقایان می‌گویند ما گفته‌ایم شبانه روز کار کنند، چه بستر تولید واکسن داخل و چه خرید واکسن از خارج در دولت قبل کارهایش انجام شده بود، هماهنگی‌هایی هم انجام داده اند ولی ما به دلیل مسایل سیاسی برای واردات مقداری دیر جنبیدیم.

نایب رییس مجلس پیشین در مورد دلایل سیاسی واردات واکسن گفت: این را باید از کسانی پرسید که در جریان بودند من که در جریان نبودم و فقط می‌توانم حدس بزنم. بالاخره روندی که وجود داشت روند هماهنگی برای حل مشکل نبود.

دکتر پزشکیان با انتقاد از تاخیر در روند کنترل بیماری و واکسیناسیون، تاکید کرد: باید همان روز اول در قم حکومت نظامی اعلام می‌کردند و بعد که از قم پخش شد یک‌ماه کل کشور را قرنطینه می‌کردند اما این کارها را انجام ندادند. یوهان در چین 250 میلیون نفر جمعیت داشت. کل جمعیت را قرنطینه کردند، اما شل‌کن سفت‌کن‌های ما برای مقابله با کرونا زیاد بود تا جایی که الان آمار مرگ و میر را روزانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر اعلام می‌کنند و انگار نه انگار که آدم‌ها می‌میرند.

وی ادامه داد: البته آمار واقعی مرگ و‌میر روزانه در اثر ابتلا به بیماری کرونا در کشور بالاتر از ۱۵۰۰ نفر است. اگر دو درصد مرگ و میر در تعداد کسانی که مبتلا می‌شوند وجود داشته باشد با ۴۰هزار مبتلا روزانه بین ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ نفر جان‌شان را از دست می‌دهند آن هم اگر درست درمان و مراقبت کنیم.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در مورد وعده‌های مسؤولان در این باره که تا اواخر دی و اوایل بهمن روند واکسیناسیون در کشور پایان می‌یابد، گفت: با این واکسن‌هایی که وارد می‌کنند حتی زودتر از بهمن هم می‌توانند واکسیناسیون عمومی را انجام دهند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
5 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.