دبیرکل حزب‌الله لبنان به مسأله سازش و عادی‌سازی روابط کشورهای با رژیم اسرائیل پرداخت و گفت که امارات با این کار خود به جهان عرب خیانت کرد و یادآور شد: «اگر تمامی جهان رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسند ما به رسمیت نخواهیم شناخت».

به گزارش جماران؛ دبیرکل حزب‌الله لبنان گفت که هرگز از گزینه مقاومت و دشمنی با رژیم صهیونیستی دست برنخواهد داشت و پیام روز عاشورا این است که نباید زیر بار ذلت برویم.

سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان در سخنان امروز خود به مناسبت عاشورای حسینی، در ابتدا این روز را به امت اسلامی و شیعیان و تمامی انسان‌های آزاده جهان تسلیت گفت و گفت که طبق معمول هرساله با ملاک قرار دادن حوادث آن روز کربلا، به مسائل امروز خواهد پرداخت.

او گفت که هر ساله این روزها خیابان‌های لبنان مملوء از محبین اهل بیت و عزادارن بوده اما امروزه به علت ویروسی که کل جهان را در بر گرفته خیابان‌ها خالی است و از خداوند می‌خواهیم تا خطر این ویروس را از تمامی ملت‌ها برطرف کند.

مسائل منطقه‌ای

دبیرکل حزب الله لبنان سپس وارد مسائل منطقه‌ای شد و در یک مقدمه کوتاه گفت هنگامی که فرد در برابر اشغالگران و مهاجمان قرار می‌گیرد یا یک راه‌حل ذلیلانه را می‌پذیرد یا جنگی که بر او تحمیل شده را قبول می‌کند و به طور قطع مکتب کربلا پیام روشن و واضحی دارد که می‌گوید: «ملعون ابن ملعون مرا میان ذلت و شمشیرکشی مخیر کرده است و هیئات از این اینکه زیر بار ذلت برویم.»

سید نصرالله افزود: «در نبرد امروز منطقه دو موضع روشن در جنگ میان حق و باطل وجود دارد. در ابتدا فلسطین اشغالی است. اسرائیلی که از سال ۱۹۴۸ این سرزمین را علاوه بر جولان و مزارع شبعا و بلندی‌های کفرشوما را اشغال کرده است. این جبهه باطل است و تردیدی در آن نیست. حق فلسطینی‌هاست که از بحر تا نهر کشور خود را تشکیل دهند و حق مردم سوریه و لبنان است که اراضی خود را بازپس گیرند. ما در حزب‌الله لبنان و مقاومت اسلامی در روز دهم محرم بر التزام قاطع خود برای دشمنی با این رژیم تأکید می‌کنیم و اگر تمامی جهان رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسند ما به رسمیت نخواهیم شناخت.»

دبیرکل حزب‌الله تأکید کرد که این جنبش در کنار هر گروه و فردی است که بخواهد با رژیم صهیونیستی مبارزه کند و مردم منطقه به دنبال زندگی همراه با عزت و مقابله با هیمنه آمریکا هستند.

او دولت آمریکا را جبهه باطلی دانست که خواهان سیطره و تسلط بر کشورهاست و به دنبال تاراج نفت و گاز و اموال منطقه است.

به گفته وی هنگامی که به مظاهر دشمنی و تجاوزات آمریکا در منطقه نگاه می‌کنیم و سیاست‌های این کشور برای به زانو در آوردن ملت‌ها را نگاه می‌کنیم می‌توانیم موضوع فلسطین را مثال بزنیم یا جنگ شش ساله یمن را و محاصره سوریه و قانون سزار و اشغالگری مستقیم آمریکا در شرق فرات و تاراج نفت سوریه را یادآور شویم. یا حمایت واشنگتن از سیاست سرکوب در بحرین و تلاش برای تسلط بر عراق را می‌بینیم و بیش از همه این‌ها مظهر تجاوزگری آمریکا را می‌توان در دشمنی بی پایان با ایران مشاهده کرد.

سید حسن نصرالله در ادامه گفت که در برابر این تجاوزگری‌ها راهی جز این نداریم که بگوییم در جبهه حق قرار می‌گیریم و در برابر باطل بودن آمریکا می‌ایستیم.

او تأکید کرد: «همان‌گونه که در طول سال‌های گذشته در لبنان پیروز شدیم و مجادهین در یمن پیروز شده‌اند و همانگونه که عراق و سوریه بر داعش غلبه کرده و ایران در تمامی سال‌های جنگ و فشار ایستادگی کرده است. آینده این درگیری و جنگ در فلسطین و منطقه پیروزی برای حق است. یکی از نشانه‌های پیروزی این که محور مقاومت وارد جنگی جهان شمول و فراگیر شد و پیروز در آن بیرون آمد.»

دبیرکل حزب‌الله لبنان سپس به مسأله سازش و عادی‌سازی روابط کشورهای با رژیم اسرائیل پرداخت و گفت که امارات با این کار خود به جهان عرب خیانت کرد. 

او با محکوم کردن اقدام ابوظبی گفت که اماراتی‌ها چیزی که پنهان بود را عیان کردند، اما اسرائیلی‌ها مانع آبروریزی آن‌ها نشدند و گفتند که در قبال سازش حاضر به توقف طرح اشغال کرانه باختری نیستند.

نصرالله گفت که اسرائیل با فروش جنگنده اف-۳۵ به امارات مخالفت کرد، چرا که به هیچ یک از ملت‌های منطقه اطمینان ندارد و تلاش دارد با برتری نظامی، موجودیت خود را تضمین کند، بنابراین اماراتی ها در قبال خواری و ذلت و اهانت، حاضر به صلح (سازش) شدند و کاری که امارات کرد یک خدمت مجانی برای ترامپ و نتانیاهو بود و باید این موضع را محکوم کنیم.

مسائل داخلی

دبیرکل حزب‌الله لبنان سپس به مسائل داخلی این کشور پرداخت و در خصوص تشکیل دولت سخن راند و گفت که امیدوار است فراکسیون‌های پارلمانی لبنان فردا (دوشنبه) نامزد تشکیل کابینه را معرفی کنند . لبنان به نخست‌وزیری نیاز دارد که بتوناد وضعیت اقتصادی و زندگی مردم را بهبود بخشیده و ضمن بازسازی، دست به اصلاحات بزند.

او سپس گفت که طرف‌‌های داخلی و خارجی مدام از لزوم تحقق خواسته‌های مردم سخن می‌گویند و این سخن حقی است، اما باید ما روشن و واضح سخن بگوییم چرا که در این مسأله یک مغالطه سیاسی نهفته است. چه بسا که افرادی از خارج یا داخل بیایند و مطالبی را مطرح کنند و بگویند که این سخن مردم است.

نصرالله گفت باید این مسأله روشن شود و همه متفق‌القول هستند که هر دولت و حکومت و پارلمانی باید آرزوها و خواسته‌های مردم را محقق کند، اما جمعیت لبنان پنج میلیون نفر است و از کجا باید خواسته مردم لبنان را تشخیص داد؟ آیا می‌توان با تظاهرات این مسأله را فهمید؟ اگر هزار نفر به خیابان آمدند آیا حرف آن‌ها خواسته مردم است، ده هزار نفر آمدند چه؟ و باید بر یک ملاکی توافق شود و پس از آن حکومت و جامعه جهانی باید به خواسته مردم احترام بگذارد. آیا می‌توان به همه‌پرسی اعتماد کرد و رأی‌گیری انجام داد؟ آیا انتخابات پارلمانی نیاز است تا موضع مردم مشخص شود؟ هر آن‌چه می‌خواهید، ما حاضر به انجامش هستیم، اما باید این مسأله برای همیشه مشخص شود تا دیگر کسی نتواند خواسته خود را به نام مردم جلوه دهد.

دبیکل حزب‌الله لبنان سپس به موضوع درخواست امانوئل مکرون برای انجام یک توافق سیاسی جدید پرداخت و گفت: «شنیدیم که فرانسه انتقادات شدیدی متوجه سیستم حکومت لبنان بر مبنای توافق طائف کرده است. باید بگویم که ما که از هر نوع بررسی به دور از جنجال برای نیل به یک توافق سیاسی استقبال می‌کنیم اما به شرط اینکه این گفت‌و‌گوها با اراده و رضایت گروههای سیاسی مختلف باشد. بسیار خوب است که پس از گذشت ۱۰۰ سال از تشکیل کشور لبنان، لبنانی‌ها در باره این مسأله بحث و بررسی کنند.»

وقتی یکی از مجاهدان ما را می کشید ما یکی از سربازان شما را می کشیم

نصرالله گفت: اگر ما می‌خواستیم فقط برای روحیه‌بخشی یا مصرف رسانه‌ای صرفا پاسخی [به شهادت علی کامل محسن] داده باشیم این کار را همان روز اول انجام داده بودیم. الآن می‌گویم چگونه… بچه‌های مقاومت می‌توانستند خیلی ساده یک پایگاه نظامی را انتخاب کنند و چند موشک به آن شلیک کنند و استحکامات و تجهیزاتش را تخریب کنند و تصاویرش را در همه‌ی رسانه‌ها پخش کنیم و بگوییم الله اکبر! به شهادت برادرمان پاسخ دادیم. ولی طبیعتا هیچ سربازی نه کشته می‌شد و نه زخمی. حتی ممکن بود اسرائیلیان به قول خودشان برایمان نردبان بگذارند که از خر شیطان بیاییم پایین! ممکن بود مثل کاری که در مورد پادگان آویویم کردند، هلیکوپتر و برانکار بیاورند و عده‌ای را با ظاهر افراد زخمی درست کنند و موضوع را فیصله دهند. اما هدف ما این‌ها نبوده. هدف ما نه رسانه‌ها هستند، نه یک پاسخ صرفا روحیه‌بخش و نه مصارف رسانه‌ای. به هیچ‌وجه. ما می‌خواهیم یک معادله را تثبیت کنیم. امروز بیش از همیشه درباره‌ی این معادله صریح صحبت می‌کنم تا اسرائیل بفهمد: وقتی یکی از مجاهدان ما را می‌کشید، ما یکی از سربازانتان را می‌کشیم. تمام. معادله این است. این نمی‌شود که شما یکی از ما را بکشید و ما بیاییم یک پایگاه، تپه، استحکامات و تجهیزات آهنی و حلبی را بزنیم! پول تمام جهان دست شماست و جایگزین می‌کنید. این کارها در مقابل اسرائیل معادله‌ی بازدارندگی درست نمی‌کند. اولین بار است من با این صراحت صحبت می‌کنم. خودشان به واسطه‌ی رصد رفتار ما در هفته‌های گذشته می‌دانند که ما نمی‌خواهیم وسائل نقلیه‌ی نظامی را بزنیم. وسائل نقلیه‌ی نظامی در دیدرس ما قرار دادند و ما می‌دانستیم این‌ها کنترل از راه دور هستند و نزدیمشان. در حالی که می‌توانستیم بزنیم. خودشان می‌دانند که ما معطل موفقیت رسانه‌ای و یک تکه فیلم نیستیم و می‌دانند که ما دنبال یک سرباز هستیم که بکشیمش. به همین خاطر همه‌ی سربازانشان را پنهان کرده‌اند. مثل موش پنهان شده‌اند. ماجرای این چند هفته نقطه‌ی قوت مقاومت است. نقطه‌ی ضعف و ناکامی نیست. دقت کنید، مقاومت نیامده است عصبانیتش را تخلیه کند و نمی‌خواهد خوراک رسانه‌ای درست کند. مقاومت در به ثمر رساندن این مأموریت جدیت دارد. آن‌ها آرزو دارند یک اتفاق بیافتد و خلاص شوند و شمال فلسطین اشغالی به وضعیت طبیعی‌اش باز گردد… تصمیم ما در این زمینه قطعی است. مسئله فقط به شرایط میدانی ربط دارد و باید زمانش فرا برسد. واقعیت این است که ما عجله‌ای هم نداریم. اعصابمان درگیر نیست که چرا امروز یا فردا نزدیم. این‌گونه هم فکر نمی‌کنیم که تأخیر مایه‌ی ضعف است. علتش این است که هدفی برای تحقق هدف اصلی در برابرمان آشکار نشده. آخرش چقدر می‌خواهید در سوراخ‌هایتان بمانید؟ چقدر دیگر؟ یک هفته؟ دو هفته؟ یک ماه؟ دو ماه؟ سه ماه؟ هر قدر… ما به لحاظ زمانی تحت فشار نیستیم و کسی هم ما را تحت فشار نگذارد. آخرش که می‌آیید بیرون! آن وقت همدیگر را می‌بینیم.

 نصرالله: پرونده‌ی امام موسی صدر، پرونده‌ی همه‌ی ماست

دبیرکل حزب الله لبنان در سخنرانی امروز خود گفت: امروز سالگرد ربوده‌شدن حضرت امام و رهبر، سید موسی صدر و دو بردار و همراه عزیزش، حضرت شیخ محمد یعقوب و استاد عباس بدرالدین است. خداوند همه‌شان را به سلامت به آغوش خانواده‌ها و میهنشان باز گرداند.

این یک سالگرد ملی است که همه را گرد هم می‌آورد. علت آن هم جایگاه امام صدر در سطح ملی و در سطح جهان اسلام و نه‌تنها در سطح شیعیان است. پرونده‌ی ایشان، پرونده‌ی همه‌ی ماست.

امام صدر امام مقاومت است و روشی روشن و شفاف را در موضوع مبارزه با دشمن صهیونیستی و شیوه‌ی برخورد با موضوعات ملی و منطقه‌ای برای همه‌ی ما ترسیم کرد.

ما در سالگرد ربوده‌شدن ایشان تأکید می‌کنیم همگی ما در حزب الله و جنبش امل به این امام بزرگ و عظیم و عقل، روح، اندیشه، خط و روش او تعلق داریم…

ما در حزب الله در همه‌ی گام‌هایی که فرماندهی جنبش امل و مجلس اعلای شیعیان و خانواده‌ی امام سید موسی صدر و حضرت شیخ محمد یعقوب و استاد عباس بدرالدین برای پی‌گیری این پرونده برداشته‌اند یا ممکن است بردارند همواره پشتیبان و کمک‌کار ایشان بوده‌ایم و خواهیم ماند.

ما کنار ایشان و پشتیبانشان هستیم چون آن‌ها این مسئولیت را پذیرفته‌اند و این بسیار طبیعی است و در هر درخواستی که احتمالا از ما داشته باشند، خود را در اختیار ایشان می‌گذاریم. 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1466808
  • منبع: فارس و نصرالله دات آی آر
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.