نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دو فوریت طرح مقابله با اقدامات خصمانه رژیم جعلی و نامشروع صهیونیستی علیه صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی رای دادند.

به گزارش جماران، دو فوریت طرح مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی در دستور کار جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) مجلس قرار گرفت و نمایندگان با اکثریت آرا با آن موافقت کردند.

ایسنا نوشت: در جریان بررسی دو فوریت این طرح، حجت‌الاسلام ذوالنور به نمایندگی از متقاضیان دو فوریت این طرح گفت: رژیم صهیونیستی که عمر منحوس آن هفت دهه است باعث مشکلات متعددی برای مسلمانان و مردم منطقه شده و به عنوان غده سرطانی رژیم جهانی صهیونیستی که در ذهنشان می پرورانند محور همه شرارت‌ها علیه جمهوری اسلامی و مردم ماست.

وی افزود: رژیم صهیونیستی از اقدامات جاسوسی تروریستی و به شهادت رساندن دانشمندان هسته‌ای، جنگ سایبری و الکترونیکی به مراکز هسته‌ای و اقتصادی و تلاش برای منسجم کردن دنیا علیه جمهوری اسلامی برای اعمال تحریم، کشتار مردم بی‌دفاع فلسطین و حمایت از عربستان برای کشتار در یمن، بی‌توجهی به قطعنامه‌های سازمان ملل و هیچ اقدامی علیه منافع ملی ما دریغ نکرده است.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هر سال مردم ما در روز قدس خشم و انزجارشان را نسبت به این رژیم منحوس اعلام می‌کردند و امسال با توجه به فاصله‌گذاری اجتماعی این امکان در کشور ما و بقیه دنیا برای اعلام انزجار مردم فراهم نیست و ممکن است رژیم صهیونیستی آرامشی داشته باشد که علیه مردم ما به توطئه‌های خود ادامه دهد.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از افتخارات مجلس دهم تصویب طرح مقابله با اقدامات تروریستی آمریکاست، اما ما طرح جامعی برای مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی نداریم. لذا این طرح در 14 بند تهیه شده و باید و نبایدها در تقابل با توطئه‌های رژیم صهیونیستی و بی‌خاصیت کردن تلاش‌ های آن در ضربه به منافع ملت پیش‌بینی شده است.

ذوالنور تاکید کرد: یک هفته از فعالیت مجلس دهم باقی‌ است و روز قدس در پیش است و تا استقرار مجلس بعد طول می‌کشد در این خلاء فرصت خوبی برای رژیم صهیونیستی ایجاد می‌شود که به منافع ملت ما ضربه بزند؛ لذا لازم است در آستانه روز قدس و سکوتی که در دنیا حاکم شده اقدام منسجمی صورت گیرد.

وی در پایان تصویب دو فوریت این طرح را مرهمی بر دل خانواده شهدای هسته‌ای و مردم دانست و گفت: این اقدام همچنین پیامی به محور مقاومت، نهضت‌های آزادی‌بخش و مبارزات حق‌طلبانه خواهد بود.

پس از صحبت‌های ذوالنور هیات رییسه اعلام کرد که 43 نفر از نمایندگان به عنوان موافق دو فوریت این طرح ثبت نام کردند و هیچ مخالفی ثبت نام نکرده است؛ لذا دو فوریت این طرح به رای مجلس شورای اسلامی گذاشته شد و با اکثریت آرا به تصویب رسید.

نمایندگان مجلس پس از تصویب دو فوریت این طرح در صحن مجلس شورای اسلامی شعار مرگ بر اسرائیل سر دادند.

علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی نیز از کمیسیون امنیت ملی نیز خواست سریع‌تر این طرح را بررسی کنند تا ابتدای هفته آینده در دستور کار مجلس قرار داده شود.

 

به گزارش تسنیم، متن طرح 2 فوریتی اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت منطقه‌ای  و بین المللی به شرح ذیل است:

ماده 1ـ استفاده از پرچم، نماد و نشانه‌های رژیم صهیونیستی به منظور فعالیت تبلیغی به نفع آن رژیم، ممنوع است. همچنین مساعدت مالی مستقیم و غیرمستقیم توسط اتباع ایرانی به رژیم اشغالگر صهیونیستی ممنوع می‌باشد. مرتکبان به حبس درجه (4) و جزای نقدی معادل 10 برابر پاداش‌هایی که به این منظور دریافت کرده‌اند یا مساعدت‌هایی که انجام داده‌اند، محکوم می‌شوند.

 

ماده 2 ـ با تاکید بر اینکه سرزمین تاریخی و یکپارچه فلسطین به مردمان اصیل فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی تعلق داشته و دارد و با توجه به مصوبه مورخ 1397/10/6 مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه «دولت مکلف است از قدس شریف به عنوان پایتخت همیشگی فلسطین حمایت کند»، وزارت امور خارجه موظف است ظرف مدت شش ماه پس از تصویب این قانون، مقدمات لازم برای تشکیل «کنسولگری یا سفارت مجازی جمهوری اسلامی ایران به پایتختی قدس» در فلسطین را فراهم و نتیجه را برای تصویب، تقدیم هیئت وزیران کند.

 

ماده 3ـ دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است کلیه مؤسسات اقتصادی، تجاری، مالی و اعتباری دولتی و غیردولتی رژیم صهیونیستی که سهام آن متعلق به اتباع این رژیم یا شرکت‌های ثبت شده در سرزمین‌های اشغالی است را تحریم کند.

 

ماده 4ـ در حوزه همکاری‌ها و روابط علمی، فرهنگی و تجاری در سطح بین‌الملل، هر گونه فعالیت شرکت‌های تجاری که در حوزه امنیتی، نظامی و زیرساختی در سرزمین‌های اشغالی فعالیت می‌کنند، در داخل مرزهای جمهوری اسلامی ایران ممنوع است. همچنین هر گونه همکاری دانشگاه‌ها، مراکز درمانی و علمی، مراکز دولتی و خصوصی و کارکنان دولت جمهوری اسلامی ایران با بخش‌های مربوطه در رژیم صهیونیستی ممنوع است. علاوه بر این، شرکت نخبگان و دانشمندان جمهوری اسلامی ایران در همایش‌ها و کنفرانس‌های وابسته به این رژیم ممنوع می‌باشد.
تبصره ـ منظور از شرکت‌ها، سازمان‌ها و سازمان‌های مردم‌ نهاد وابسته به رژیم صهیونیستی در این قانون مواردی است که:
الف ـ به صورت مستقیم توسط رژیم صهیونیستی ایجاد و راهبردی می‌گردد.
ب ـ در راستای اهداف رژیم صهیونیستی و صهیونیسم بین‌الملل در سراسر جهان فعالیت می‌کنند.
ج ـ بیش از نیمی از سهام آنها مربوط به اتباع رژیم صهیونیستی است.

 

ماده 5 ـ صدور هر گونه مجوز برای شرکت مستقیم یا غیرمستقیم اشخاص حقیقی یا حقوقی از جمله شرکت‌ها، سازمان‌ها، مؤسسات یا سازمان‌های مردم‌ نهاد وابسته به رژیم اشغالگر صهیونیستی در کلیه نمایشگاه‌ها یا هر گونه همایش یا گردهمایی داخلی و بین‌المللی یا مشارکت با معاونت در صدور آن ممنوع است و مرتکب به حبس درجه پنج محرومیت دائمی از تصدی خدمات عمومی و دولتی محکوم می‌شود.

 

ماده 6 ـ وزارت اطلاعات و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به ممنوعیت فعالیت و قطع سرویس‌ها به سکوهای نرم‌افزاری رژیم صهیونیستی در جغرافیای سایبری کشور و ممنوعیت به‌کارگیری آن دسته از محصولات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در داخل کشور که در رژیم صهیونیستی دارای شعبه تولیدی هستند، اقدام کند.

 

ماده 7ـ هر گونه همکاری اطلاعاتی یا جاسوسی به نفع رژیم صهیونیستی در حکم فساد فی‌الارض و محاربه می‌باشد و مرتکب به اشد مجازات محکوم خواهد شد.

 

ماده 8 ـ هر گونه مذاکره و توافق سیاسی یا تبادل اطلاعات با نهاد، افراد رسمی و غیررسمی وابسته به رژیم صهیونیستی ممنوع می‌باشد، مرتکب به مجازات حبس درجه چهار و انفصال دائم از خدمت دولتی محکوم می‌شود.

 

ماده 9 ـ ورود کلیه اتباع رژیم اشغالگر صهیونیستی شامل اشخاص حقیقی یا حقوقی که تابعیت رژیم صهیونیستی را دارند، به جمهوری اسلامی ایران ممنوع است. در صورت ورود به حبس درجه پنج، به اخراج از کشور محکوم می‌شوند.

 

ماده 10 ـ سفر اتباع ایرانی به سرزمین فلسطین اشغالی ممنوع است. مرتکب به مجازات حبس درجه پنج و محرومیت از داشتن گذرنامه به مدت دو تا پنج سال محکوم می‌شود. همچنین مراوده و ارتباط غیراتفاقی بین اتباع ایرانی و اتباع رژیم اشغالگر صهیونیستی ممنوع است و مرتکب به مجازات حبس درجه شش محکوم می‌شود. اثبات اتفاقی بودن این مراوده و ارتباط به عهده مرتکب است.

 

ماده 11 ـ برگزاری هر گونه مسابقه یا رقابت ورزشی اعم از رسمی یا تدارکاتی میان ورزشکاران و تیم‌های ورزشی ایران با حریفان رژیم صهیونیستی ممنوع است. هر یک از فدراسیون‌ها در رشته ورزشی مربوطه موظفند با بهره‌مندی از تمام ظرفیت‌های داخلی و بین‌المللی و برقراری ارتباط اصولی با مجامع بین‌المللی ورزشی، تعهدات و اقدامات مقتضی را جهت ممانعت از اعمال هرگونه مجازات و محرومیت‌های ورزشی بین‌المللی علیه ورزشکاران مستنکف از مواجهه با حریفان رژیم صهیونیستی اتخاذ نموده و با پیش‌بینی تخصیص منابع لازم، به تشویق و حمایت از آنها بپردازد.
دستورالعمل این ماده توسط وزارت ورزش و جوانان با همکاری وزارت امور خارجه و سازمان برنامه و بودجه تهیه و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

 

ماده 12 ـ وزارت دادگستری از طریق دادستان کل کشور و دفتر خدمات حقوقی ریاست جمهوری مکلف است با بهره‌مندی از ظرفیت‌های مراجع و نهادهای خارجی و بین‌المللی و داخلی، نسبت به طرح شکایت و محاکمه و اجرای حکم سران جنایتکار رژیم اشغالگر صهیونیستی به دلیل ارتکاب جنایت علیه بشریت، جنایت جنگی، نسل‌کشی، جنایت تجاوز و اقدامات تروریستی در داخل و خارج از سرزمین‌های اشغالی، در دادگاه‌ها و دیوان‌های بین‌المللی یا خارجی و یا محاکم داخلی اقدام نماید.
دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده 29 قانون برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران از جمله وزارت امور خارجه، وزارت دادگستری، وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مکلفند به منظور آماده‌سازی شکایت با دستگاه‌های ذی‌صلاح همکاری‌های لازم را کنند.

 

ماده 13 ـ وزارت امور خارجه موظف است تحقق طرح سیاسی جمهوری اسلامی ایران برای فلسطین با عنوان «برگزاری همه‌پرسی ملی در سرزمین فلسطین» که با شماره 2019062 / s نزد سازمان ملل متحد به ثبت رسیده است و در عرصه‌های سیاسی و دیپلماتیک پیگیری نماید. همچنین موضوع صهیونیست برابر با آپارتاید را در سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی تبیین کند.

 

ماده 14 ـ به منظور اجرا، پیگیری و انجام هماهنگی‌های لازم در خصوص این قانون، کمیته ویژه‌ای متشکل از نمایندگان وزارت امور خارجه، سازمان اطلاعات خارجی و معاونت ضدجاسوسی، وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وزارت دادگستری، وزارت کشور، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و دبیرخانه کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین مجلس شورای اسلامی تشکیل می‌شود. تصمیم‌گیری در خصوص مواد ارجاعی به این کمیته با اکثریت مطلق آراء صورت می‌گیرد.
کمیته موظف است گزارش فصلی (هر سه ماه یک بار) عملکرد دستگاه‌های نام برده شده در این قانون را به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ارائه نماید. مسئولیت برگزاری دبیری جلسات بر عهده وزارت اطلاعات (سازمان اطلاعات خارجی) است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.