فعالیت های صنفی که از بدو شروع بحران بیماری کرونا بدلیل شرایط محیطی و تجمع جمعیت در آن واحدها فعالیت های پرخطر اعلام و تعطیل شده اند تا اعلام عادی شدن شرایط از طرف وزارت بهداشت کماکان تعطیل اعلام می شوند.

به گزارش جماران؛ کمیته اطلاع‌رسانی ستاد ملی مقابله با کرونا در اطلاعیه شماره چهار خود اعلام کرد: اصناف درصورت تمایل می‌توانند با ثبت‌نام و اخذ تعهد برای اجرای دستورالعمل بهداشتی مقابله با کرونا  در طرح فاصله‌گذاری هوشمند شروع به کار کنند. 

در این که روز جمعه انتشار یافته، ضمن قدردانی از همراهی مردم در کاهش ترددهای غیرضروری، بر استمرار اجرای فاصله گذاری اجتماعی به عنوان مهم ترین راهکار کنترل همه گیری بیماری کرونا تاکید شده است.

درصورت تمایل اصناف، آغاز به کار مشاغل «غیر پر خطر» مشروط به اخذ تعهد برای اجرای دستورالعمل های بهداشتی مصوب وزارت بهداشت برای مقابله با کرونا  از تاریخ 23 فرودین در استان‌های کشور و از 30 فروردین در تهران ذکر شده و موارد ذیل به اطلاع عموم می رسد:

1 - برای  شروع فعالیت مشاغل کم خطر در طرح فاصله گذاری هوشمند،  کلیه واحدهای صنفی از صبح جمعه مورخ 22 / 01 / 1399 می توانند در سامانه  salamat.gov.ir بمنظور دریافت دستورالعمل سلامت محیط کار، شاغلین، مشتریان و تایید تعهدنامه بصورت الکترونیکی برای  التزام به رعایت دستورالعمل های بهداشتی مقابله با کرونا ثبت نام کنند.

2 - اصناف پس از تایید تعهدنامه، التزام به رعایت دستورالعمل بهداشتی مقابله با کرونا بصورت الکترونیکی - اخذ کد بهداشتی از طریق سامانه salamat.gov.ir و نصب در واحد صنفی می توانند شروع به فعالیت کنند.   

3 - دستورالعمل های سلامت محیط کار، شاغلین و مشتریان کلیه مشاغل و اصناف برای مقابله با کرونا در سامانه http://markazsalamat.behdasht.gov.ir  در دسترس عموم اصناف و مردم است. 

4 - تدابیر لازم برای بازرسی و نظارت دستگاههای ذیربط و مردم بر اجرای دستورالعمل های بهداشتی مقابله با کرونا مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توسط اصناف و مشاغل اتخاذ شده که در اطلاعیه بعدی به اطلاع عموم خواهد رسید. 

 ۵ - یاداوری می شود کلیه واحدهای تولید در بخش های مختلف صنف، صنعت، توزیعی و خدمات فنی که برای تامین مایحتاج عمومی و نیاز ضروری مردم از جمله  مواد غذایی، خدمات فنی و تعمیر لوازم خانگی و منزل از بدو شروع بحران بیماری کرونا در حال خدمات رسانی به مردم بوده اند، کماکان در چارچوب دستورالعمل  بهداشتی ابلاغی مجاز به فعالیت در این حوزه ها هستند.

۶ - فعالیت های صنفی که از بدو شروع بحران بیماری کرونا بدلیل شرایط محیطی و تجمع جمعیت در آن واحدها فعالیت های پرخطر اعلام و  تعطیل شده اند تا اعلام عادی شدن شرایط از طرف وزارت بهداشت کماکان تعطیل اعلام می شوند.

۷ - براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیت های پرخطر برای شیوع کرونا در حوزه اصناف شامل آرایشگاه های مردانه و زنانه، رستوران ها، تالار پذیرایی و سالن مراسم، مراکز بازی، تفریحی، گیم نت، قهوه خانه ها، چایخانه ها و تریا، اماکن  اقامتی، هتل ها، استخر، سونا و ماساژ و باشگاه های بدنسازی و ورزشی، سینماها، جشنواره ها و نمایشگاهای هنری و فرهنگی می باشند.

اصناف بدون مجوز وزارت بهداشت اجازه بازگشایی ندارند

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: همه اصناف و مراکز صنعتی از فردا باید با ثبت نام در سایت وزارت بهداشت و امضای تعهدنامه مجوز بازگشایی بگیرند در غیر این صورت فعالیت آنها غیرقانونی است.

محسن فرهادی روز جمعه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت، برگزار شد، افزود: از روز شنبه ۲۳ فروردین در همه استانهای کشور گام دوم فاصله گذاری اجتماعی با رعایت الزامات سلامت محیط کار در واحدهای صنفی اجرا می شود البته در تهران با توجه به شرایط جمعیت از روز ۳۰ فروردین این برنامه اجرا می شود.

وی گفت: از فردا صبح همه مالکان، مدیران و متصدیان واحدهای صنفی و صنعتی، مثلا مسئول نانوایی نه کارگران آن، باید به سایت وزارت بهداشت، به آدرس salamat.gov.ir مراجعه کنند و اطلاعات خودشان را شامل کد ملی، آدرس و مشخصات واحد صنفی و صنعتی وارد کنند و تعهد دهند که مقررات بهداشتی را رعایت می کنند و می توانند با رعایت شرایط بهداشتی فعالیت خودشان را منطبق کنند.

فرهادی افزود: فاصله گذاری اجتماعی یعنی واحد صنفی یا صنعتی در راستای ارائه خدمت هم باید سلامت خود و مشتریان را تامین کند و هم فعالیت اقتصادی خودش را انجام دهد.

وی ادامه داد: گام دوم فاصله گذاری اجتماعی زمانی موفق می شود که تمام کسانی که ذی نفع هستند یعنی همه خدمت دهندگان و خدمت گیرندگان و آحاد مردم مشارکت داشته باشند. در این صورت می توانیم موفقیت این برنامه را در ریشه کنی کرونا محقق کنیم.

فرهادی گفت: در این برنامه همه دستگاههای دولتی، بخش خصوصی برای تدوین این برنامه همکاری خوبی داشتند. امیدوارم در اجرای این برنامه هم این همکاری ادامه داشته باشد.

وی ادامه داد: هیچ جای دنیا نمی توانند ۲۴ ساعته نظارت داشته باشیم مگر اینکه خود مردم الزامات بهداشتی را رعایت کنند. این طرح با مشارکت اتاق اصناف و آنها در کنار هماران ما در وزارت بهداشت در صف اول هستند. سازمان تعزیزات، نیروی انتظامی و سازمان دامپزشکی مشارکت دارند ولی شرایط اساسی در گروه همکاری واحدهای صنفی و صنعتی است.

وی گفت: با ثبت نام اصناف و مراکز صنعتی در سایت وزارت بهداشت می توانند مجوز فعالیت بگیرند در غیر این صورت مجوز فعالیت نخواهند داشت.

فرهادی افزود: اگر کسی ثبت نام نکند از فعالیت آن جلوگیری می شود. بازرسان نیروی انتظامی، تعزیرات، وزارت بهداشت و بازرسان بخش خصوصی بر کار اصناف و واحدهای صنعتی نظارت دارند، خیلی قصد پلمب و تعطیل جایی را نداریم.

وی درباره انتقال کرونا از طریق آب گفت: امکان حضور ویروس در آب هست. باید در تصفیه پروتکل مراکز آّب و فاضلاب، بخث تصفیه آب و دفع بهداشتی فاضلاب در نظر گرفته می شود.

ادامه دارد...

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.