وزیر امور خارجه کشورمان همچنین به همکاری‌های ایران و روسیه در زمینه برجام اشاره کرد و گفت: ایران نقش روسیه و چین را با نقش سایر اعضای برجام یکسان نمی‌بیند و چین از شرکای نزدیک ایران از قبل از برجام بودد و در دوران تحریم با ایران همکاری داشت. اکنون نیز روابط تجاری خود با تهران را علی‌رغم فشارهای غیرقانونی آمریکا ادامه می‌دهد.

به گزارش جماران؛ وزیر امور خارجه کشورمان که به مسکو رفته است اظهار کرد : در حال حاضر روابط ایران و روسیه در بهترین وضعیت در طول دهه‌های گذشته است و دو کشور تلاش دارند که تعاملات خود در حوزه‌های مختلف را گسترش دهند.

محمد جواد ظریف عصر روز دوشنبه بعد از دیدار با همتای روس خود در نشست مشترک مطبوعاتی با سرگی لاوروف تصریح کرد: تا پایان سال حداقل دو بار روسای جمهور دو کشور در حاشیه اجلاس های چند جانبه با یکدیگر دیدار می کنند و این علاوه بر دیدارهای دو جانبه بین روسای جمهور و وزیران امور خارجه دو کشور است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مسئولان کمیسیون مشترک دو کشور در مسکو در حال رایزنی و گفتگو هستند اظهار کرد: این دیدار ها و تعاملات نشان دهنده عمق روابط راهبردی دو کشور است.

ظریف با بیان اینکه در مورد مسائل دوجانبه شاهد پیشرفت های زیادی بین دو کشور بوده‌ایم گفت که در این حوزه می توان به موضوع انرژی حمل و نقل، همکاری‌های چندجانبه و تلاش برای ایجاد صلح و امنیت بین المللی اشاره کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین به همکاری‌های ایران و روسیه در زمینه برجام اشاره کرد و گفت: ایران نقش روسیه و چین را با نقش سایر اعضای برجام یکسان نمی‌بیند و چین از شرکای نزدیک ایران از قبل از برجام بودد و در دوران تحریم با ایران همکاری داشت. اکنون نیز روابط تجاری خود با تهران را علی‌رغم فشارهای غیرقانونی آمریکا ادامه می‌دهد.

وی با بیان این‌که در مورد اقدامات صورت گرفته و مشورت‌های انجام شده بین ایران و اتحادیه اروپا و به خصوص دولت فرانسه با لاوروف رایزنی و گفت‌وگو کرده، گفت: گفت‌وگوها و رایزنی‌های ایران با کشورهای اروپایی جهت ایجاد اطمینان از این‌که آنها به تعهدات خود در برجام عمل کنند صورت می‌گیرد و این گفت‌وگوها ادامه دارد.

ظریف همچنین با بیان این‌که هماهنگی‌های خوبی بین ایران و روسیه در مورد مسائل منطقه‌ای وجود دارد خاطر نشان کرد: تلاش مشترکمان توانسته قدری به وضعیت در سوریه آرامش بخشد گرچه به خاطر موانعی که وجود داشت کمیسیون قانون اساسی سوریه که با همکاری ایران، روسیه، ترکیه و طرفین در سوریه ایجاد شده بود سال گذشته نتوانست به نتیجه‌ای برسد و فشارهایی از خارج به این مجموعه وارد شد ولی اکنون پیشرفت‌های خوبی در این زمینه داشته‌ایم و امیدواریم این مکانیزم هرچه زودتر به نتیجه برسد.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با بیان این‌که نشست سران ایران، ترکیه و روسیه در مورد سوریه در آینده نزدیک در ترکیه برگزار خواهد شد، افزود: این نشست فرصتی برای سران سه کشور است که در مورد این موضوعات گفت‌وگو و رایزنی کنند.

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان همچنین با بیان این‌که بحث امنیت در خلیج فارس برای دو کشور ایران و روسیه مهم است و دو کشور در این زمینه دارای دیدگاه‌های بسیار نزدیکی با هم هستند، خاطر نشان کرد: ما معتقدیم که امنیت دراین منطقه از طریق همکاری و هم‌افزایی بین کشورهای ساحلی ایجاد می‌شود نه از طریق رقابت و تقابل. متاسفانه آمریکایی‌ها با مطرح کردن موضوع اعزام نیرو به منطقه به دنبال افزایش تنش در این منطقه هستند.

وی همچنین با تاکید بر این‌که آزادی کشتیرانی باید برای همه و در همه جا اعمال شود و این شامل امنیت انرژی نیز هست، تاکید کرد: ایران از ابتکار روسیه برای گفت‌وگو جهت تامین امنیت در خلیج فارس استقبال می‌کند و آمادگی داریم که از طرح این کشور در کنار پیشنهادات خود از جمله تشکیل مجمع گفت‌وگوهای منطقه‌ای و امضای قرارداد عدم تعارض بین کشورهای خلیج فارس حمایت کنیم.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین به موضوع فلسطین اشاره و ضمن محکوم کردن طرح "معامله قرن" در بخشی دیگر از صحبت‌های خود گفت: در یمن نیز شاهد فاجعه انسانی هستیم و موضوع یمن نیز یکی دیگر از محورهای رایزنی ایران و روسیه است.

ظریف همچنین به وضعیت افغانستان و حضور گسترده داعش در این کشور اشاره کرد و گفت: آمریکایی‌ها به دنبال سوء‌استفاده از این وضعیت برای تحقق اهداف کوتاه مدت خود هستند و این موضوع نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است.

وزیر امور خارجه کشورمان در بخشی دیگر از این کنفرانس خبری با اشاره به رایزنی‌های وزیر نیروی ایران با همتای روس خود در مسکو تصریح کرد: گفت‌وگوهای امروز ما در وزارت خارجه روسیه و وزارت انرژی این کشور مجموعه بسیار مثبتی از همکاری‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی بین دو کشور است و این گفت‌وگوها و همکاری‌ها به مردم دو کشور و صلح و امنیت منطقه کمک خواهد کرد.

57936984

تاکید لاوروف بر لزوم تقویت همکاری‌ها میان ایران و روسیه در حوزه‌های مختلف

وزیر امورخارجه روسیه گفت‌وگوهای خود با محمدجواد ظریف را مفید توصیف و تاکید کرد: وضعیت کنونی پیرامون برجام نتیجه تصمیم غیرسازنده آمریکا برای خروج از توافق است.

سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه در کنفرانس خبری مشترک با محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان در مسکو اظهار داشت: ما امروز رایزنی‌های خوبی با یکدیگر داشتیم و درباره موضوعات متعددی که این روزها در دستور کار ایران و روسیه قرار دارد رایزنی کردیم، ازجمله درباره توافقاتی که میان دو کشور در جریان دیدارها در سوچی در ماه فوریه و بیشکک در ژوئیه حاصل شد.

لاوروف ادامه داد: هر دو طرف همچنین بر لزوم تقویت همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف سیاسی، امنیتی، مبارزه با تروریسم و تجارت تاکید داریم. تجارت میان ایران و روسیه رشد 17 درصدی داشته است.

وی تصریح کرد: ما باید توجه جدی و عمیق‌تری به روابط تجاری میان دو کشور داشته باشیم تا ببینیم چگونه می‌توان دستورالعمل‌های تعیین شده در حوزه انرژی هسته‌ای، حمل و نقل، بانکداری و همکاری‌های اقتصادی را اجرایی کرد.

وزیر امورخارجه روسیه افزود: ما توافق کردیم که به تلاش‌های خود برای توسعه و تسهیل راه‌های تجارت با تهران ادامه دهیم. ما درباره موضوعات بین‌المللی و منطقه‌ای و به‌ویژه برجام رایزنی کردیم. ما بر تعهد خود به این توافق که به تصویب شورای امنیت سازمان ملل رسیده است، تاکیدکردیم .

وی تصریح کرد: بر این باوریم که وضعیت کنونی پیرامون برجام نتیجه مستقیم اقدام غیرسازنده آمریکا برای خروج از این توافق است. اکنون آمریکا تمام تلاش خود را می‌کند تا سایرین را متقاعد به کنار رفتن از توافق کند. هرچند که برجام در شورای امنیت به تصویب رسید.

لاوروف تاکید کرد: تردیدی وجود ندارد که آمریکا با این اقدامات خود سبب شد تا همکاران ایرانی ما تصمیم به تعلیق اجرای برخی تعهداشان ذیل برجام بگیرند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه نشست بعدی درباره سوریه در چارچوب مذاکرات آستانه قرار است در ترکیه برگزار شود، گفت: ما همچنین درباره این گفت‌وگوها به تبادل نظر پرداختیم و درباره بازسازی سوریه و بازگرداندن پناهندگان سوری رایزنی کردیم. ما درباره حل‌وفصل سیاسی مشکلات با تمرکز بر تشکیل هرچه زودتر کمیته قانون اساسی سوریه به گفت‌وگو پرداختیم و امیدواریم که دیگر تلاشی برای مانع‌تراشی در این مسیر وجود نداشته باشد.

این مقام ارشد روس همچنین گفت‌وگوهای خود با همتای ایرانی‌اش را مفید توصیف کرد و گفت: ما برای تضمین ایمنی و امنیت منطقه خلیج فارس که اکنون با مسائلی پیچیده روبروست، توافق کردیم. ایران و روسیه بر این باورند که به نفع تمام کشورهای ذی‌نفع در منطقه است که امنیت این نقطه از جهان تامین شود. ابتکار عمل‌های از سوی ایران و روسیه درخصوص این مسئله وجود دارد، آنها شفاف و مشخص هستند و ما منافع تمام طرف‌هایی که دخیل هستند را در نظر می‌گیریم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.