علی سلیمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: 40 درصد از جمعیت عشایر دامدار استان ایلام که از اواخر ماه گذشته مراتع ییلاقی شهرستان های ایلام، ایوان ، سیروان، آبدانان، ملکشاهی و بدره را بسوی دشت های گرم جنوب استان ترک کردند متناسب با شرایط اب وهوایی این روزها را در مناطق میانبند در حد فاصل مناطق گرمسیر و سردسیر سپری می کنند.
وی با بیان اینکه کوچ قشلاقی عشایر تا اواخر آذر ماه ادامه دارد، افزود: عشایر دامپرور استان به روال سالیان دراز گذشته دام های را در ماه های سرد سال در کانون های گرمسیری کولگ، چنگوله و دشت مهران، میمک، فکه، سه راهی کاشی پور تعلیف می کنند.
سلیمی گفت: معمولا با آغاز فصل سرما عشایر به تدریج شروع به کوچ از نقاط سردسیر به گرمسیر می کنند که امسال با صلاحدید مسئولان استان با توجه به تردد زائران اربعین از عشایر استان خواسته شد که کوچ قشلاقی خودرا به بعد از 27 آبان ماه موکول کنند.
مدیرکل امور عشایری ایلام یادآور شد: طبق آئین نامه ساماندهی جامعه عشایر برای تامین امنیت عشایر و ایل راه ها با نیروی انتظامی، پلیس راه، راهداری، علوم پزشکی، هلال احمر، بسیج و راه وشهرسازی استان ایلام هماهنگی های شده است.
وی تاکید کرد: با توجه به فصل سرما و بارش نزولات جوی از عشایر خواسته شده در طول مسیر کوچ خود از اتراق در ارتفاع یا حاشیه رودخانه ها اجتناب کنند و هشدارهای هواشناسی در خصوص ناملایمات جوی از طریق پیامک یا حضور مسئولان امورعشایری شهرستان ها در محل اسکان عشایر به انها ابلاغ می شود.
سلیمی با بیان اینکه در استان ایلام 2 هزار و 200 کیلومتر ایل راه وجود دارد، گفت: همه این راه های عشایری قبل از آغاز کوچ عشایر مرمت و بازسازی شده اند تا خللی در روند کوچ عشایر ایجاد نشود.
وی در مورد کوچ عشایر مهمان استان های کرمانشاه، لرستان و همدان به استان ایلام هم گفت: هنوز گزارشی مبنی بر ورود عشایر این استان ها برای زمستان گذرانی در استان ایلام مخابره نشده است.
وی افزود: استان ایلام همه ساله در فصول سرد سال تا اواسط اردیبهشت ماه پذیرای حدود 2 هزار خانوار از عشایر استان های کرمانشاه، همدان و لرستان به همراه 600 هزار راس دام است.
به گزارش ایرنا، 9 هزار و 736 خانوار با جمعیت حدود 60 هزار نفر معادل 12 درصد جمعیت استان ایلام متشکل از 12 ایل و 32 طایفه را جامعه عشایری بومی این استان تشکیل می دهد که این جمیعت در 95 کانون قشلاقی و ییلاقی پراکنش دارند و یک میلیون و 400 هزار راس دام سبک و سنگین نیز در اختیار آنها است.
دامنه کبیرکوه، دینارکوه، سیوان، گچان، شلم، مانشت، ویلنگ، دالاب، شره زول و بانکول به عنوان مهمترین مناطق ییلاقی ایلام در ماه های گرم سال مهمان و پذیرای عشایر استان ایلام است.
خبرنگار: زهرا موسوی ** انتشاردهنده: شهریار حیدری فر
7172/6034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.