سرهنگ محمد اقبالی روز دوشنبه با حضور در خبرگزاری ایرنا و در تشریح وضعیت فضای تولید و تبادل اطلاعات در استان البرز،افزود: کلاهبرداری اینترنتی، هتک حیثیت اجتماعی و سایر جرائم به ترتیب جرائم دیگر اینترنتی دراستان البرزاست.
وی با اشاره به رشد و توسعه فناوری در جوامع امروزی، خاطرنشان کرد که با توجه به استفاده فراوان از این فناوری ها به ویژه شبکه های مجازی، نباید از خطر و آسیب های آن غافل شویم.
وی افزود: برخی افراد به دلیل ناآگاهی از برخی جرائم اینترنتی رمزکارت بانکی خود را دراختیار دیگران قرار می دهند که این موضوع باعث سواستفاده های متعدد می شود.
** آموزش کاربران فضای مجازی پیشگیری ازجرائم
اقبالی گفت: آحاد جامعه در پیشگیری اجتماعی نقش بسزایی دارند و باتوجه به اینکه شبکه های اجتماعی و فضاهای مجازی یک تکنولوژی جوان است، همه اقشار جامعه در پیشگیری و آموزش باید همکاری لازم را داشته باشند.
وی اضافه کرد: می طلبد برای استفاده و شناخت فرصت ها، آسیب ها و تهدیدها آموزش های پیشگیری و اقدامات آموزشی به طور گسترده برنامه ریزی شود.
اقبالی گفت: آموزش ها باید مدارس و دانشگاه ها به صورت ویژه و درکتب درسی گنجانده شود و هرچقدر درآموزش سرمایه گذاری شود هزینه محسوب نمی شود.
وی افزود: هم اکنون کارشناسان پلیس فتا به صورت هفتگی دربرخی مدارس که آسیب پذیر باشند، حضور می یابند و با ارائه آموزش های مختلف دانش آموزان را از فرصت ها و تهدیدات فضای مجازی آگاه می کنند.
اقبالی گفت: یکی ازاهداف مهم دراین آموزش ها چگونگی استفاده ازفضای مجازی و ایمن سازی در مقابل خطرات است و همچنین نکات مثبت مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرد.
به گزارش ایرنا، فضای مجازی یعنی چند نفر دریک فضای خاصی محصولی را تولید وبه اشتراک می گذارند که بسیار گسترده است و مرز جغرافیایی ندارد و بر این اساس باید استفاده مدیریت شده از آن داشت.
** پیش بینی و پیشگیری آسیب های فضای مجازی
رییس پلیس فتا استان البرزگفت: پیش بینی و پیشگیری درمقابل تهدیدات و آسیب ها فضای مجازی موجب می شود که کاربران را دچار مشکل نشوند.
اقبالی افزود: به طورمثال کاربران استفاده کننده ازفضاهای مجازی که ازطریق تلفن های همراه هوشمند ازاین فضاها استفاده می کنند، رمز امنیتی گوشی خود رافعال کرده تا از دسترسی دیگران به حریم شخصی تلفن همراه جلوگیری شود.
وی گفت: درغیراین صورت به راحتی می توان تمام اطلاعات و عکس های شخصی در داخل گوشی برداشت کرد که اگراین نکته رعایت شود ورود هکرهای غیرممکن خواهد بود.
اقبالی افزود: کاربران برای پیشگیری ازسوءاستفاده از آن ها درفضای مجازی حتی المقدور عکس شخصی خود را درپروفایل قرارندهند چون این عکس ها در گوشی های مخاطبان دیگر ذخیره می شود .
وی گفت: بعضا مواردی وجود داشته که ازطریق عکس پروفایل افراد اقدام به اعمال مجرمانه شده که عوارض جبران ناپذیری به دنبال دارد.
2098/1535خبرنگار:مریم صوفی**انتشار دهنده:داریوش غفاری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.