به گزارش ایرنا، رفیع یگانه مظهر روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه امنیت غذایی، مستلزم تداوم بهره برداری از اراضی کشاورزی است، افزود: زمین و خاک به عنوان اساسی ترین عنصر حیات بشری و جایگاه تکوین و رشد گیاهان ، موهبتی الهی است که به رسم امانت به انسان سپرده شده است تا با حفاظت و بهره برداری بهینه از آن دوام نسل خویش را تضمین کند.
وی اظهار داشت: تردیدی نیست که دستیابی به مهم ترین ماموریت وزارت جهاد کشاورزی یعنی امنیت غذایی، مستلزم تداوم بهره برداری از اراضی کشاورزی می باشد .
وی افزود: خوشبختانه در سال های اخیر موضوع حفظ کاربری اراضی و باغات و جلوگیری از تخریب و تغییر کاربری بی ضابطه آن در کانون توجه سیاست گذاران و مسئولین امر قرار گرفته و ماحصل این توجه ویژه و درک صحیح از مخاطرات آن ، تصویب قانون حفظ کاربری اراضی و باغات در مجلس شورای اسلامی است.
یگانه بیان داشت: به منظور اجرایی شدن این قانون، مدیریت امور اراضی استان البرز علیرغم محدویت منابع مالی و امکانات از همه ظرفیت ها وپتانسیل موجود با تلاشی جهادی جهت پیشگیری و مقابله با تخریب و تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغات استفاده کرده و در سایه این تلاش در ارزیابی عملکرد مدیریت های امور اراضی 31 استان کشور موفق به کسب رتبه اول کشور دربخش حفاظت از اراضی کشاورزی شد.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی البرز اظهار داشت: تغییرکاربری غیر مجاز اراضی کشاورزی پدیده شومی است که متاسفانه در سالهای اخیر با آهنگی تند موجب خارج شدن بخش قابل توجهی از بهترین اراضی زراعی و باغی ازچرخه تولید کشاورزی شده و متاسفانه تعداد معدودی افراد سودجو و فرصت طلب بدون توجه به عواقب تلخ و ناگوار این عمل برکشاورزی کشور اراضی مرغوب کشاورزی را به ساختمان و تاسیساتی که عمدتا' غیر تولیدی بوده و صرفا' تفریحی می باشد تبدیل کرده و این امر علاوه بر کاهش سطح تولید محصولات کشاورزی ، بسیاری از فرصتهای شغلی موجود دراین بخش را نیز مورد تهدید قرار داده است.
وی ادامه داد: ازاین رو مدیریت امور اراضی جهاد کشاورزی استان البرز براساس قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها وظیفه دارد با به کارگیری نیروها و امکانات موجود نسبت به حفظ کاربری اراضی کشاورزی و جلو گیری از ساخت و ساز های غیر مجاز درخارج از محدوده قانونی شهر و بافت مصوب روستاها اقدام کند که با سعی و تلاش نیروهای سخت کوشش و پرتلاش جهاد کشاورزی و حمایت و پشتیبانی مسئولین استان و شهرستان های تابعه اقدامات بسیار خوبی با محوریت پیشگیری به انجام رسیده که باعث کاهش روند تغییرکاربری اراضی کشاورزی در سطح استان شده است .
یگانه گفت: از جمله اقدامات شاخص در این جهت را می توان به راه انداری سامانه ارتباط مردمی حفاظت اراضی کشاورزی 131 و تقویت گشت های ویژه حفظ کاربری اراضی اشاره کرد.
وی افزود: سامانه 131 پل ارتباطی مردم وجهاد کشاورزی است که درتمام شبانه روز آماده دریافت گزارشات مردمی و پیگیری آن خواهد بود که از اهداف راه اندازی این سامانه تقویت مشارکت مردمی جهت حفاظت از اراضی کشاورزی و همچنین ساماندهی دریافت اخبار و گزارش های مردمی درخصوص تغییرکاربری های غیر مجاز در اراضی کشاورزی و زمین خواری است.
وی اضافه کرد : گشت های ویژه حفظ کاربری اراضی با بهره مندی از نیروهای مومن و متعهد جهاد کشاورزی و نیرو انتظامی و امکانات مورد نیاز مانند خودروهای مناسب مجهز به تجهیزات مکان یابی(GPS) چراغ گردان و بغل نویس وظیفه پیشگیری از تغییرکاربری غیر مجاز و برخورد قانونی با عاملین تغییر کاربری را برعهده داشته که طبق ماده 10 قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها مصوب 1385 به محض مشاهده تغییرکاربری دراراضی کشاورزی با صدوراخطاریه ازادامه کار جلو گیری و با دستورقضایی نسبت به قلع و قمع بنا و مستحدثات ایجاد شده اقدام و زمین را به حالت اول برمی گردانند.
مدیرامور اراضی جهاد کشاورزی البرز گفت: درحال حاضر تعداد 14 واحد گشت ویژه در سطح استان فعال بوده و اقدامات قانونی دراین خصوص را به انجام می رسانند.
وی در تشریح عملکرد حفاظت اراضی در نیمه نخست سال 1396 بیان داشت: در این مدت 11 هزار و 500 تماس مردمی توسط سامانه 131 دریافت شده که 1888 مورد آن قابل رسیدگی بوده که به اکیپ های گشت اعلام شده است.
وی افزود: همچنین در این مدت 1930 مورد تغییر کاربری اراضی کشاورزی در سطح استان شناسایی شده که تعداد زیادی از آنان در پی تماس های مردمی بوده است.
یگانه با بیان اینکه بیشترین تعداد تغییر کاربری ها مربوط به شهرستانهای کرج و ساوجبلاغ بوده، اظهار داشت: همچنین در این مدت 1965مورد اخطار کتبی (الصاقی و تسلیمی) به متخلفین تغییر کاربری ابلاغ و 357 مورد احکام قضایی و تبصره 2 ماده 10 اجرا و 87 هکتار از اراضی کشاورزی نیز به حالت اولیه بازگردانده شد.
وی اضافه کرد: در این مدت برای 250 نفر روز از کارکنان حفظ کاربری جهت آشنایی با بخشنامه ها و دستورالعمل های ابلاغی کارگاه آموزشی برگزار و 45 مورد فیلم های آموزشی و رسانه ای نیز برای این افراد تهیه و توزیع شد.
6156/1535خبرنگار: نوشین طهماسبی**انتشاردهنده:داریوش غفاری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.